• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Welke skikleding draag je het beste bij extreme kou?

Welke skikleding draag je het beste bij extreme kou?

Insider tips14 oktober 2018
Else Schepers

Hoe overleef je als koukleum een wintersportvakantie in Noord-Amerika? Eerlijk is eerlijk, het ís er soms een stukje frisser dan in de Alpen. Vooral in Canada kunnen er flinke uitschieters onder nul zijn. Geen reden voor paniek, als je maar de juiste skikleding kiest.

Tips & tricks

“Slecht weer bestaat niet, alleen de verkeerde kleding”, luidt een Scandinavisch gezegde. Een waarheid als een koe want alle ervaren wintersporters weten het: wie zijn outfit goed kiest, hoeft nooit last te hebben van kou op de piste. Wel even nadenken waar je precies heengaat en wat de condities zijn, zeker als je in Amerika of Canada gaat skiën. Waarom?

In de Noord Amerikaanse skigebieden kan het kouder worden dan in de Europese bergen, kleed je dus goed en warm aan. Denk aan laagjes kledingIn de Noord Amerikaanse skigebieden kan het kouder worden dan in de Europese bergen, kleed je dus goed en warm aan Verschillen met de Alpen

Ten eerste is het kouder in de Noord-Amerikaanse skigebieden: gemiddeld zo’n 5 graden vergeleken met de Alpen. In de noordelijke Rockies kan het kwik echter nog veel lager zakken: in Canada is 20 graden onder nul geen uitzondering. Vandaar die geweldige droge poedersneeuw inderdaad, maar dat red je qua comfort dus niet meer met je Europese ski-outfitje.