Skiën in het voorjaar: lees deze handige tips

Skiën in het voorjaar: lees deze handige tips

Inspiratie12 maart 2019
Else Schepers

Als je gaat skiën in het voorjaar zijn er andere dingen waar je op moet letten dan midden in de winter. Om meer uit je skivakantie in het voorjaar te halen geef ik je graag een paar tips!

Het voorjaar is een heerlijke tijd om op de berg te staan. De dagen zijn langer, de prijzen zijn lager en vaak heb je de berg helemaal voor je alleen. Skiën in het voorjaar kan geweldig zijn maar je moet echt op een aantal zaken letten. Vanaf eind maart tot ver in mei kun je nog fantastisch skiën in diverse Canadese en Amerikaanse skigebieden. Je zult meer lol beleven aan het zogenaamde corn-skiing of spring skiing als je een paar handige tips ter harte neemt.

Het voorjaar is een heerlijke tijd voor een wintersport naar Canada of Amerika

Skiën in het voorjaar: follow the sun

In de ochtend is het lekker om met de ochtendzon in je gezicht te skiën en gaandeweg worden de pistes opgewarmd door de zon en de sneeuw wordt zachter naarmate de zon er langer op schijnt. Als het bovenste laagje ontdooit, ontstaat de ideale sneeuw om optimaal te genieten van corn-skiing. Vraag een gratis mountain host om je de weg te wijzen in het skigebied.

Smeren, smeren en smeren

Ben je gewend om je gezicht niet in te smeren met zonnebrandcrème? Foei! Dat is normaal al niet verstandig maar in de lente moet je echt smeren, het liefst met een sunblock! Als je gaat skiën in het voorjaar is de zon veel intensiever en als je op mij lijkt verbrand je al heel snel!

Pas je skistijl aan bij skiën in het voorjaar

De sneeuw is lichter als het verse sneeuw is maar gedurende de dag wordt de sneeuw zwaarder door de zon. Verdeel je gewicht over beide voeten gelijkmatig, dan glij je makkelijker. Duw jezelf niet door de sneeuw zoals je bijvoorbeeld doet als je gaat carven.

Als je gaat skiën in het voorjaar zorg dan voor een goede zonnebril die je ogen goed beschermt.

Draag een zonnebril

Ik had mijn skibril niet meegenomen omdat ik eigenlijk niet van plan was om te skiën maar die skibril was achteraf ook te warm geweest. Ik was helemaal blij met mijn gewone zonnebril. Als jij ook gaat skiën in het voorjaar zorg dan wel dat het een zonnebril is die je ogen goed beschermt.

Draag laagjes

Tijdens een skivakantie in het voorjaar kun je je normale winteroutfit gerust thuis laten, dat is veel te warm. Denk er alleen aan dat het ’s ochtends nog wel fris is. Draag een goed ondershirt (thermo of katoen) en een lichte trui en daarop een dun jackje of vestje, dan blijf je ’s ochtends warm genoeg en kun je ’s middags je trui of je jack uit doen en om je middel slaan. Maar vergis je niet: het kan tot laat in het voorjaar ook zomaar omslaan en fiks gaan vriezen!

Drink voldoende!

Door de hoogte van de bergen, de droge lucht en de felle zon kun je snel het slachtoffer worden van uitdroging. Het lijkt een open deur maar zorg echt dat je veel, heel veel drinkt. Neem dus een flesje mee of stop regelmatig om je vocht aan te vullen.

Wax je materiaal

Zorg dat je flink wat wax op je ski’s of snowboard hebt, vraag daar specifiek naar in de shop want het maakt veel verschil. Met een goede laag wax plakt je materiaal niet aan de sneeuw en kun je nog beter zweven!

Zorg voor flink wat wax op je ski’s. Met een goede laag wax plakt je materiaal niet aan de sneeuw

LEES OOK: Spring skiën in Sunshine Village in Canada

Ready voor een spring-ski tripje? Mail ons voor een offerte!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte