Skiën in Californie, puur sightskiing!

Skiën in Californie, puur sightskiing!

Inspiratie24 april 2018
Else Schepers

Else en Josee maakten een fantastische roadtrip door Californië langs de beste skiresorts. Vanaf San Francisco verkenden ze de skigebieden en dorpen rond Lake Tahoe en zuidelijker, Mammoth Mountain. Wow, wow, wow, wat een trip hebben wij gemaakt! Dit was veel meer dan een wintersportreis. Dit was een city-nature-skireis inéén.Op zo'n 4 uur rijden van San Francisco is Mammoth Mountain gelegen. Vraag je offerte aan bij Wintersportcanadaamerika voor een skisafari in Californië

We kwamen ogen tekort! Doel was om een goeie indruk te krijgen van de skiresorts rond Lake Tahoe. Nu de skipassen EPIC en IKON combinatiemogelijkheden bieden om in diverse resorts aldaar te skiën, wordt dat plotseling heel interessant. We startten onze reis in San Francisco, maar bewaarden die wervelende stad voor het einde en reden meteen noordoostwaarts naar Lake Tahoe. Een dikke 4 uur rijden vanaf de luchthaven.

Northern Lake Tahoe

Het eerste skiresort op de route was Palisades Tahoe, voorheen bekend als Squaw Valley, gelegen aan de bovenkant van het meer (dat je overigens alleen vanaf de top van enkele pistes kunt zien). Wie Arc 1950 kent in de Franse Alpen, zal meteen een blik van herkenning hebben. Dit resort is gebouwd door dezelfde ontwikkelaar –Intrawest- en wat je ziet is een leuk dorpje met een hoofdstraat, allerlei winkeltjes, bars en restaurants, een gezellig pleintje vanwaar je direct toegang hebt tot de kabelbaan naar het skigebied. Je vindt hier zowel fijne als pittige afdalingen en veel, heel veel ongeprepareerd terrein. Bovendien kun je je skidagen hier combineren met het naastgelegen Alpine Meadows. Dat skigebied wordt over 2 jaar volledig aangesloten op dat van Squaw Valley en daarmee zal deze bestemming met stip de top 5 ingaan van Amerika’s grootste skigebieden! Op een klein half uur rijden bezochten we ook Northstar. Ook hier dat zelfde dorpsuiterlijk, zij het dat de sfeer en infrastructuur hier meer is afgestemd op families. Dat kenmerkt ook het skigebied dat veel meer geprepareerde pistes heeft en volop mogelijkheden biedt voor kinderen en gemiddelde skiërs.

Een paar uur rijden van San Francisco liggen de skigebieden rond Lake Tahoe in Californië en Nevada

Southern Lake Tahoe

Via een prachtige route langs het imposante Lake Tahoe bereikten we Heavenly, toch wel dé skibestemming van Southern Lake Tahoe. Heavenly is letterlijk verdeeld tussen de staten Nevada en Californië. Denk hoogbouw Casinohotels versus chaletachtige lodgehotels. Onze check-in in het Hard Rock Hotel/Nevada was dan ook een grote cultuurshock! De begane grond wordt volledig opgeslokt door een gokhal zo groot als een voetbalveld, waar notoire gokkers, vrijgezellengroepen en – wat ons opviel – veel pensionado’s 24/7 de gokautomaten en roulettetafels bezetten. Skiën gebeurt vanaf de Californische kant. De gondel in de hoofdstraat brengt je in 20 minuten omhoog naar het plateau waar je wederom kunt kiezen: linksaf naar Californië, rechtsaf naar Nevada. Welke kant je ook kiest, je gokt altijd goed; er is geen verschil van pistes, maar wel van uitzichten! En wat voor! Aan de Californische zijde frontaal zicht op het blauwe water van Lake Tahoe en aan de Nevadakant panoramische uitzichten op de oneindige vlakten van Nevada. En het skiën? Zelfs nu nog (red. half april) opmerkelijke goede sneeuw! Je vergeet door de vele bomen tot bijna aan de top dat je hier gewoon rond de 3000 meter skiet. Een heerlijk gebied met veel lange runs, als er poeder is een speeltuin aan treeskiing areas en als superbonus niet alleen die uitzichten maar ook een waanzinnig landschap van speciale pinetrees en boulders (megagrote rotsen).

Een prachtige piste in Mammoth Mountain met zicht op Mono Lake In Utah

Mammoth Mountain

Met een fijne SUV onder onze billen vervolgden we onze Californian roadtrip zuidwaarts naar Mammoth Mountain. Ook weer zo’n scenic drive van ruim 3 uur, met als een van de hoogtepuntjes Mono Lake. Dit enorme zoutmeer ligt tussen Sierra Nevada en de White Mountains en fascineert door de bijzonder groenblauwe kleur en de stalagmieten langs de oever.

Combineer je skivakantie rond Lake Tahoe met een citybreak in San Franscisco in de staat Californie

Heb je dit gepasseerd dan ben je al bijna in Mammoth Mountain, het grootste skiresort van Californië, met centraal het dorp en verspreid bij de pistes de diverse skiwijken met logeeropties. Wij verbleven in the Village dat dezelfde looks heeft als het eerder genoemde Squaw Valley en Northstar. Zelfs de klokkentoren ontbreekt niet! Vanaf hier stap je zo de gondel in naar het skigebied, dat op het eerste gezicht heel easy-going lijkt maar in de praktijk toch heel wat pittige uitdagingen biedt. Mammoth heeft de prettige statistiek meer dan 300 dagen zon per jaar te hebben en gemiddeld 13 meter sneeuwval per seizoen. Ook wij werden verwend met een strakblauwe lucht en een vers laagje sneeuw dat ’s nachts was gevallen. Hier kun je met recht je een aantal dagen volop vermaken op de pistes in dit hoogstgelegen skigebied van California. En kun je zelfs een dagje ‘vreemdgaan’ op de pistes van het nabijgelegen June Mountain (zit gewoon in je skipas).

KLM vliegt rechtstreeks naar San Francisco. Van hieruit is het 4 uur rijden naar je eerste skigebied

Onze trip eindigde met een wederom formidabele route terug via Carlson, Kirkwood en Stockton naar San Francisco. In de 3 ochtenduren voordat we onze gang naar de luchthaven moesten maken voor de KLM middagvlucht hebben we ons best gedaan om maximale vibes van deze waanzinnige stad op te pikken. En dat is aardig gelukt: je leest er binnenkort meer over! En dat deed ons ook beseffen dat San Francisco een superdikke kers op de Californië skitaart is. Must-do. For sure! En nu gaan we volop aan de slag om de leukste Californië skisafari’s op te zetten! #Californiadreaming #road&skitrip #sightskiing

Vraag een offerte aan voor een reis op maat!

Beeld: Josee Schouten en Else Schepers

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte