De Epic Pass: met 1 pas skiënd de wereld over!

De Epic Pass: met 1 pas skiënd de wereld over!

Nieuws 6 april 2024
Else Schepers

De grootste, meest uitgebreide liftpas van Noord Amerika is weer beschikbaar! Bekijk de mogelijkheden die de EPIC skipas voor seizoen 24 25 biedt. Spoiler: je kunt in meer dan 80 skigebieden terecht met deze pas waaronder ook heel veel skigebieden in Europa! Deze skipas wordt gedurende het seizoen telkens iets duurder en is nu met vroegboekkorting aan te schaffen.

Groot, groter grootst

Als je naast een skivakantie in Amerika ook nog wilt skiën in Europa moet je dit echt lezen. Als je een volle week gaat skiën in bekende skigebieden als Vail, Park City, Beaver Creek of Breckenridge, of je wilt een skisafari maken in meerdere skigebieden is de EPIC pas sowieso een interessante liftpas voor je. De EPIC skipas is een initiatief van Vail Resorts, de Amerikaanse eigenaar van een slordige 40 skiresorts in Amerika en Australië. In seizoen 2018 2019 werd het grootste skigebied van heel Noord Amerika, het Canadese Whistler, ook overgenomen. Maar het kan nog groter en interessanter! Je krijgt met een EPIC pas naast toegang tot de eigen skigebieden namelijk ook toegang tot de zogenaamde partner resorts. Dit zijn skigebieden in Amerika, Canada, Japan en Europa. De toegang tot die partner resorts is niet onbeperkt maar bijvoorbeeld 7 dagen en dat is natuurlijk ideaal voor ons Europeanen!

Epic pass: onbeperkt skien voor het hele seizoen

Epic pass: onbeperkt skiën voor het hele seizoen

Het is echt typisch Amerikaans om zo’n megaskipas te lanceren. Met de EPIC pas kun je met 1 skipas skiën in 80 skigebieden in 8 landen. Met de EPIC pas kun je skiën in Amerika, Canada, Australië, Japan, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. De meeste Europese skigebieden zijn aan specifieke regels gebonden (bijvoorbeeld dat je ook je accommodatie samen moet boeken maar het grootste skigebied van Europa, het Franse Les Trois Vallées, bekend van o.a. Val Thorens en Courchevel geeft je als EPIC pashouder maar liefst een 7 daagse skipas. Voor ons Europeanen is die samenwerking met de grote skigebieden in Europa erg interessant.

De grootste, meest uitgebreide liftpas van Noord Amerika is de EPIC skipas. De EPIC pas kent meerdere varianten. De ultieme EPIC pas is onbeperkt. Dat betekent onbeperkt skiën (ja echt, je kunt het hele seizoen skiën) in alle eigen skigebieden en een aantal dagen in de partner skigebieden. Hieronder noemen we de belangrijkste skigebieden van de EPIC pas:

USA onbeperkt: Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone en Crested Butte (Colorado), Park City (Utah), Heavenly, Northstar en Kirkwood (Californië) en ruim 20 kleinere, onbekendere lokale resorts.

USA partners met 7 dagen toegang: Telluride (Colorado), Sun Valley (Idaho), Snowbasin (Utah) en enkel minder bekende skigebieden buiten de Rockies

Canada onbeperkt: Whistler Blackcomb (British Columbia)

Canada partners met 7 dagen toegang: Fernie, Kimberley en Kicking Horse (British Columbia), Nakiska (Alberta), Mont-Sainte Anne en Stoneham (Quebec)

Australië onbeperkt: Perisher, Falls Creek en Hotham

Japan partner met 5 dagen toegang: 10 skigebieden in de Hakuba Valley en Rusutsu

Frankrijk partner met 7 dagen toegang: Les 3 Vallées (o.a. Val Thorens, Les Menuires, Couchevel, Meribel)

Oostenrijk partner met 3 dagen toegang: Ski Arlberg (Lech, Zürs, Stuben, St Christoph, St Anton)

Italië partner met 7 dagen toegang: Dolomiti Skirama (o.a. Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida, Andalo)

Zwitserland onbeperkt: Andermatt-Sedrun en Crans Montana

Zwitserland partner met 5 dagen toegang: Les 4 Vallees (o.a. Verbier, Nendaz, Veysonnaz)

Kaart van alle partner skigebieden van de EPIC pas buiten Canada en Amerika.

Wat kost een Epic pass?

De Epic Pass heeft diverse varianten, is tijdelijk beschikbaar en de prijs wordt gedurende het seizoen telkens iets hoger. De (volledige) EPIC pas biedt toegang tot alle aangesloten skigebieden voor het hele seizoen. Deze pas kost bij de introductie voor seizoen 24/25 USD 982. Er is ook een EPIC Local pas die een vast aantal dagen biedt, veelal buiten het hoogseizoen en deze is voor Europeanen vaak zeer interessant omdat wij vaak een vaste periode gaan en niet het hele seizoen skiën. Dan zijn er nog EPIC dagpassen en lokale varianten zoals de Whistler pas. De EPIC in de meest uitgebreide vorm biedt alle voordelen zoals hierboven beschreven. De Epic Pass wordt met een introductieprijs gelanceerd en gedurende het seizoen stijgt de prijs telkens enkele tientallen dollars. De eerste prijsverhoging is meestal rond Labour day (begin september) en daarna  nog eens in oktober en in november. Meestal sluit de verkoop van de Epic eind november. Daarna kun je de Epic pas niet meer kopen en moet je een skipas van het specifieke gebied waar je naar toe gaat kopen en dat is heel veel duurder. De Epic pass is een non refundable pas. Dat betekent normaalgesproken dat je geen restitutie krijgt als je annuleert, er is echter een verzekering inclusief in de pas die je bij persoonlijke situaties (zoals ziekte) of bijzondere situaties (zoals een gesloten skigebied door een pandemie) wel een restitutie geeft, die kun je dan rechtstreeks bij de skipasmaatschappij indienen. 

Wanneer is een Epic pas interessant?

Als je plannen hebt om een skisafari te maken in Amerika moet je zeker een Epic pas overwegen. Als je 2 weken naar Whistler (Canada) gaat in het hoogseizoen is deze pas ook de beste keuze. Als je een week gaat skiën in Amerika is de Epic Local meestal het interessantst en als je ook nog wilt skiën in Europa is de (unlimited) Epic pas zeer interessant! Stel, je gaat een week naar het grootste skigebied van Amerika, Park City in Utah en je wilt daarnaast nog een week naar Val Thorens, dan zoef je dus gratis van de pistes in Frankrijk! 

De Epic Pass heeft diverse varianten en is tijdelijk beschikbaar

Hoe werkt de Epic pas in Europa?

Er zijn verschillende voorwaarden voor het gebruik in Europa.  Het eenvoudigst is het in Les 3 Vallées in Frankrijk en in het Italiaanse Skirama Dolomiti waar je alleen maar je Epic pas en je ID hoeft te tonen bij de kasse van de liftpasmaatschappij om een gratis pas te ontvangen. Het Oostenrijkse Ski Arlberg vereist een directe boeking van minimaal 3 nachten in een deelnemend hotel. In Zwitserland mag je in Verbier (4 Vallées) een dag gratis skiën voor elke nacht in een accommodatie en je moet de gratis pas voor je aankomst aanvragen. In het Zwitserse Andermatt-Sedrun-Disentis en Crans Montana zijn geen accommodatie vereisten. Lees hier alle voorwaarden voor het skiën in Europa.

Limited edition

Als je overweegt om in Amerika of Canada te gaan skiën, laat ons dan een arrangement voor je maken inclusief Epic skipas voor een aantrekkelijke pakketprijs. Plan je naast je vakantie in Canada of Amerika ook een skivakantie in Europa? Dan rekenen we voor je uit of jouw reisschema een Epic Pass waard is. Want zou zonde zijn om daar niet van te profiteren, toch? Let op: de skipas wordt in een gelimiteerde oplage uitgegeven en is na Thanksgiving (eind november) niet meer beschikbaar. Vraag nu je offerte!

Vraag ons voor je wintersportvakantie in Amerika naar de EPIC pas met een aantrekkelijke pakketprijs

Skiën in Amerika steeds toegankelijker

Een wintersportvakantie naar Amerika is allang geen ver-van-mijn-bed-show meer. Zo vliegt Delta Airlines rechtstreeks van Amsterdam naar Salt Lake City waardoor je binnen 12 uur op de pistes kunt staan. Poedersneeuw en het typische Amerikaanse sfeertje zijn bucketlist-ervaringen die blijvend hoog scoren bij echte skiliefhebbers.

Wil je weten of een Epic pas interessant is voor je? Stuur ons een bericht of vraag direct een offerte voor je droomvakantie in de Noord Amerikaanse Rockies. Vraag hier je offerte!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte