• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

De Epic Pass: met 1 pas skiënd de wereld over!

Nieuws15 oktober 2019

Halleluja, hoe geef je nog meer waarde aan een skipas die al toegang biedt tot de grootste Amerikaanse skigebieden? Door er een wereldwijde multiskipas van te maken!

Groot, groter grootst

Als je naast een skivakantie in Amerika ook nog (een weekendje) wilt skiën in Europa moet je dit lezen. Als je een skisafari wilt maken in Amerika (of Canada) is de EPIC pas een interessante liftpas die je moet overwegen. De EPIC skipas is een initiatief van Vail Resorts, de groep die bijna 40 (!) skiresorts in eigendom heeft. Onder het mom, eigen kinderen eerst, maakten ze al eerder de stap naar een Epic Pass voor al hun skigebieden in Amerika en Australië. Inmiddels is het grootste skigebied van heel Noord Amerika, het Canadese Whistler, ook eigendom van Vail Resorts. Maar het kan nog groter en interessanter! Er zijn samenwerkingen met andere skigebieden in Amerika, Canada, Japan en Europa.

Epic pass: onbeperkt skiën voor het hele seizoen

Het is echt typisch Amerikaans om zo’n megaskipas te lanceren. Met de EPIC pas kun je met 1 skipas skiën in meer dan 80 skigebieden in 8 landen! Naast de bekende gebieden in Amerika zoals Vail, Breckenridge en Park City en Whistler komen daar nog de zogenaamde partners bij, skigebieden zoals Kicking Horse die geen eigendom zijn, maar waar de EPIC liftpas wel toegang biedt. Met de EPIC pas kon je ook al skiën in Australië en vanaf nu ook in Japan. Voor ons Europeanen is de samenwerking met een aantal grote skigebieden in Europa erg interessant.

De EPIC pas kent meerdere varianten. De ultieme EPIC pas is onbeperkt. Dat betekent onbeperkt skiën in alle eigen skigebieden in het hele seizoen. Eigenlijk kun je het zien als een seizoenspas voor heel veel skigebieden. Daarnaast kun je meerdere dagen skiën in de partnergebieden. Dit zijn de skigebieden waar het om gaat:

USA onbeperkt: Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone (Colorado), Park City (Utah), Heavenly, Northstar en Kirkwood (Lake Tahoe) en ruim 20 kleinere, onbekendere lokale resorts in het noord oosten en mid westen.

USA partners: Crested Butte en Telluride (Colorado), Okemo (Vermont), Mount Sunapee (New Hampshire) (7 dgn)

Canada onbeperkt: Whistler Blackcomb (British Columbia)

Canada partners: Fernie, Kimberley en Kicking Horse (British Columbia), Nakiska (Alberta), Mont-Sainte Anne en Stoneham (Quebec) (7 dgn)

Australië onbeperkt: Perisher

Japan partner: Hakuba Valley (5 dgn)

Frankrijk partner: Les 3 Vallees (7 dgn)

Italië partner: Dolomiti Skirama (7 dgn)

Zwitserland partner: Les 4 Vallees (5 dgn)

Wat kost een EPIC pass?

De Epic Pass heeft diverse varianten, is tijdelijk beschikbaar en de prijs wordt gedurende het seizoen telkens iets hoger. Zo is er de (volledige) EPIC pas (startprijs $939 voor seizoen 2019 2020, ongeveer € 830 met de huidige koers), maar ook een local EPIC ($699), een EPIC dagpas voor 1 tot en met 7 dagen, elk met eigen voordelen. De EPIC in de meest uitgebreide vorm biedt alle voordelen zoals hierboven beschreven. Meestal geldt dit tarief tot begin september en wordt dan met 30 dollar verhoogd, rond 10 oktober wederom met 20 of 30 dollar en naar verwachting wordt eind oktober aangekondigd dat de pas tot midden november aangeschaft kon worden en daarna niet meer beschikbaar is. Update 5/9/2019: De huidige prijzen zijn USD 969 voor de EPIC en USD 719 voor de Local EPIC. Update 15/10/2019: De huidige prijzen zijn USD 989 voor de EPIC en USD 739 voor de Local EPIC. Update 06/11/2019: De EPIC pas is nog te koop tot 24 november 2019, daarna niet meer.

Wanneer is een EPIC pas interessant?

Als je dit jaar plannen hebt om een skisafari te maken in Amerika moet je zeker een EPIC pas overwegen. Als je een week gaat skiën in Amerika en ook nog (even een weekendje) wilt skiën in Europa is de EPIC pas ook interessant! Want stel, je gaat een week naar het grootste skigebied van Amerika, Park City in Utah en je wilt daarnaast nog een weekendje skiën in één van genoemde Europese skigebieden, dan heb je ‘m er al uit! Het wordt pas echt leuk als je behoort tot die buitencategorie van skilovers en powderchasers voor wie het skiseizoen niet lang genoeg kan duren. Want bij een 3e, 4e of zelfs 5e tripje vanuit een van de 28 (!) skiresorts in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk of Italië zoef je letterlijk gratis van de pistes.

Hoe werkt de EPIC pas in Europa?

Er zijn verschillende voorwaarden voor het gebruik in Europa, zo moet je soms de pas met een id laten zien aan de kassa. Er zijn ook skigebieden waar je ruim voor aankomst een online formulier moet invullen. In Zwitserland is het gratis gebruik weer gekoppeld aan specifieke accommodaties waar je minimaal 3 nachten moet verblijven. Lees hier alle voorwaarden voor het skiën in Europa.

Limited edition

Als je overweegt om in Amerika of Canada te gaan skiën, laat ons dan een arrangement voor je maken inclusief skipas tegen een speciaal packagetarief. De prijs die je betaalt voor de skipas is in alle gevallen goedkoper dan zelf boeken. En plan je daarnaast om ook nog in Europa te gaan skiën? Dan rekenen we voor je uit of jouw reisschema een Epic Pass waard is. Want zou zonde zijn om daar niet van te profiteren, toch? Let op: de skipas wordt in een gelimiteerde oplage uitgegeven en is maar tot een bepaalde datum leverbaar, voor seizoen 2019/2020 is dat tot 24 november 2019. Vraag nu je offerte!

Skiën in Amerika steeds toegankelijker

Een wintersportvakantie naar Amerika is allang geen ver-van-mijn-bed-show meer. Zo startte Delta Air Lines onlangs een directe lijn van Amsterdam naar Salt Lake City waardoor je binnen 12 uur op de pistes kunt staan. Poedersneeuw en het typische Amerikaanse sfeertje zijn bucketlist-ervaringen die blijvend hoog scoren bij echte skiliefhebbers.

Wil je weten of een EPIC pass interessant is voor je? Stuur ons een bericht!


Wil je een offerte op maat? Stuur ons een offerte aanvraag