• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën

De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën

Nieuws 7 september 2020
Else Schepers

Heb je plannen om volgend seizoen te gaan skiën in Canada of Amerika, dan word je blij van de IKON PASS. Deze skipas biedt toegang tot 44 skigebieden in Canada en Amerika en betekent vooral een belangrijk prijsvoordeel voor wintersporters die een skisafari willen doen in Noord-Amerika.

Goedkoper skiën in bekende skigebieden in Amerika en Canada

De skiresorts die meedoen aan deze multi-skipas liggen verspreid over zowel Amerika als Canada en bevatten niet de minste namen, zoals Aspen Snowmass in Colorado en Banff en Lake Louise in Canada. In de staat Utah – de snelst bereikbare skibestemming per vliegtuig – kun je de skigebieden van Deer Valley, Alta en Snowbird, Brighton en Solitude met elkaar combineren. Bij een skisafari levert met ten minste 6 skidagen levert dat al een prijsvoordeel op. En ga je met het hele gezin, weet dat er er speciale tarieven zijn voor kinderen en teenagers.

De IKON skipas biedt toegang tot skigebieden van wereldfaam in Canada en Amerika zoals Jackson Hole, Aspen, Banff en vele anderen.

IKON BASE PASS, de ‘light’ versie is geschikt voor Europese skiërs

De Ikon Pass is een seizoenspas (introductieprijs USD 999) en primair bedoeld voor Noord-Amerikanen, de pas geeft onbeperkt toegang tot 15 skigebieden en 7 dagen toegang tot zo'n 25 skigebieden. Er is ook een goedkopere variant die interessant is voor de Europese skiër, de Ikon Base Pass. (introductieprijs USD 699). Ook deze is het gehele seizoen te gebruiken, met uitzondering van 10 dagen (26 december - 2 januari, 16 en 17 januari 2021 en 13 en 14 februari 2021) en biedt ongelimiteerde toegang tot 14 skiresorts en maximaal 5 dagen skiën in 24 skigebieden. Aspen en Jackson Hole doen niet mee met de Ikon Base pas maar kun je wel aanschaffen als je de Base pas uitbreidt met 150 dollar, dat is nog altijd voordeliger dan een Ikon unlimited pas. ER is ook een 4 daagse IKON pas, als je een offerte bij ons aanvraagt bekijken we wat jouw ideale pas is.

Voor Europeanen is de combinatie met Zermatt interessant! Na je Amerikaanse skivakantie nog een weekendje naar Zwitserland, geen gek idee toch? Dit zijn de deelnemende skigebieden in de IKON PASS:

Skigebieden in de Rocky Mountains: 

 • USA: Aspen Snowmass, Steamboat, Winter Park, Copper, Eldora (Colorado), Big Sky (Montana), Jackson Hole (Wyoming), Deer Valley, Alta, Snowbird, Solitude en Brighton (Utah) en Taos (New Mexico)
 • Canada: SkiBig3: Banff, Lake Louise en Mt. Norquay (Alberta), Revelstoke, Red Mountain, Cypress Mountain (British Columbia)

Skigebieden in ‘The West’ en ‘Midwest’:

 • USA: Mammoth, June Mountain, Big Bear, Squaw Valley (Californië), The Summit at Snoqualmie (Washington), Boyne Highlands and Boyne Mountain (Michigan)

Skigebieden aan de oostkust:

 • USA: Stratton, Killington, Sugarbush, Snowshoe Mountain, Sunday River, Sugarloaf, Loon Mountain, Sunday River
 • Canada: Tremblant en Blue Mountain

Buiten Noord Amerika:

 • Australië: Thredbo
 • Nieuw Zeeland: Coronet Peak
 • Japan: Niseko
 • Chili: Valle Nevado
 • Zwitserland: Zermatt

De IKON skipas geeft toegang tot meerdere skigebieden in Canada en Amerika, dat is ideaal voor een skisafari

Profiteer ervan met een skisafari in Noord-Amerika

Het is interessant om skigebieden te combineren, dan kun je in meerdere gebieden skiën en het voordeel van de IKON pas daarmee helemaal benutten. Want naast het bovengenoemde voorbeeld voor Utah kun je dit voordeel ook benutten in Colorado en Canada. In Canada kun je bijvoorbeeld een skisafari maken die begint in Banff, vervolgens ga je naar Lake Louise, Revelstoke en je eindigt in Red Mountain. 

Vraag ons om een offerte inclusief de IKON PASS

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte