De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën

De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën

Nieuws 1 april 2023
Else Schepers

Heb je plannen om te gaan skiën in Canada of Amerika, dan word je blij van de IKON PASS. Deze skipas biedt toegang tot 55 skigebieden wereldwijd, met name in Amerika en Canada. Dat betekent vooral een belangrijk prijsvoordeel voor wintersporters die een skisafari willen doen in Noord-Amerika.

Goedkoper skiën in bekende skigebieden in Amerika en Canada

De skiresorts die meedoen aan deze multi-skipas liggen verspreid over zowel Amerika als Canada en bevatten niet de minste namen, zoals Aspen Snowmass, Steamboat en Winter Park in Colorado en Banff en Lake Louise in Canada. In de staat Utah kun je de skigebieden van Deer Valley, Alta en Snowbird, Brighton en Solitude met elkaar combineren. Bij een skisafari levert met ten minste 6 skidagen levert dat al een prijsvoordeel op. En ga je met het hele gezin, weet dat er er speciale tarieven zijn voor kinderen en teenagers.

De IKON skipas biedt toegang tot skigebieden van wereldfaam in Canada en Amerika

IKON BASE PASS, de ‘light’ versie is geschikt voor Europese skiërs

De Ikon Pass is een seizoenspas (introductieprijs 2023 USD 1159) en primair bedoeld voor Noord-Amerikanen, de pas geeft onbeperkt toegang tot 14 skigebieden en 7 dagen toegang tot zo'n 35 skigebieden. Er is ook een goedkopere variant die interessant is voor de Europese skiër, de Ikon Base Pass. (introductieprijs USD 829). Ook deze is het gehele seizoen te gebruiken, met uitzondering van 10 dagen (26-31 december 2023, 13 en 14 januari 2024 en 17 en 18 februari 2024) en biedt ongelimiteerde toegang tot 13 skiresorts en maximaal 5 dagen skiën in 30 bestemmingen. Als je de Base pas uitbreidt met 220 dollar, dat is nog altijd voordeliger dan een Ikon unlimited pas, kun je met deze zogenaamde Ikon Base plus ook skiën in de populaire gebieden Jackson Hole, Aspen Snowmass, Deer Valley Resort, Alta, Sun Valley, Taos Ski Valley en Snowbasin. Er zijn ook 2, 3 en 4 daagse IKON passen, als je een offerte bij ons aanvraagt bekijken we wat voor jou de beste pas is.

IKON SESSION PASS, vaak de meest voordelige optie

Tot slot is er nog een 2 daagse, 3 daagse of 4 daagse SESSION Pass. Deze pas kun je 2, 3 of 4 dagen gebruiken en als je meer dagen wilt skiën, is er ook een combinatie te maken van 2 passen. Deze pas kun je in 40 skigebieden gebruiken en er zijn black out dates, dat betekent dat je de pas op bepaalde data niet kunt gebruiken. Wij zoeken precies uit of een combinatie van 2 passen voordelig is voor je zodat jij met de beste pas(sen) op pad gaat en de beste deal hebt. 

Voor Europeanen is de combinatie met enkele Europese skigebieden interessant! Na je Amerikaanse skivakantie nog een weekendje naar Kirchberg, Zermatt of Val Gardena, geen gek idee toch? Met een unlimited IKON pas kun je het hele seizoen lang in totaal 7 dagen de pistes op in meerdere Europese skilanden en met de IKON Base pas zijn dat 5 dagen muv hoogseizoensdata). Voor de SESSION pas geldt deze regeling niet. Dit zijn de deelnemende skigebieden in de IKON PASS:

Skigebieden in de Rocky Mountains: 

 • USA: Aspen Snowmass, Steamboat, Winter Park, Copper, Eldora (Colorado), Big Sky (Montana), Jackson Hole (Wyoming), Deer Valley, Alta, Snowbird, Snowbasin, Solitude en Brighton (Utah), Sun Valley (Idaho) en Taos (New Mexico)
 • Canada: SkiBig3: Banff, Lake Louise en Mt. Norquay (Alberta), Revelstoke, Red Mountain, Panorama, Sun Peaks en Cypress Mountain (British Columbia)

Skigebieden in ‘The West’ en ‘Midwest’:

 • USA: Mammoth, June Mountain, Bear Mountain, Palisades Tahoe (Californië) en enkele skigebieden in o.a. Washington en Michigan

Skigebieden aan de oostkust:

 • USA: Stratton, Killington, Sugarbush, Snowshoe Mountain, Sunday River, Sugarloaf, Loon Mountain, Sunday River
 • Canada: Tremblant en Blue Mountain

Buiten Noord Amerika:

 • Australië: Thredbo en Mt. Buller
 • Nieuw Zeeland: Coronet Peak, Tje Remarkables en Mt. Hutt
 • Japan: Niseko en Lotte Arai
 • Chili: Valle Nevado
 • Zwitserland: Zermatt
 • Frankrijk: Chamonix
 • Oostenrijk: Kitzbühel, Kirchberg en Mittersill
 • Italië: Dolomiti Superski
 • Andorra: Grandvalira

IKON skipas geeft toegang tot meerdere skigebieden in Canada en Amerika, ideaal voor een skisafari

Profiteer ervan met een skisafari in Noord-Amerika

Het is interessant om skigebieden te combineren, dan kun je in meerdere gebieden skiën en het voordeel van de IKON pas daarmee helemaal benutten. Want naast het bovengenoemde voorbeeld voor Utah kun je dit voordeel ook benutten in Colorado en Canada. In Canada kun je bijvoorbeeld een skisafari maken die begint in Banff, vervolgens ga je naar Lake Louise, Revelstoke en je eindigt in Red Mountain. En je kunt dan ook nog gratis skiën in Europa, dat maakt het nog eens extra interessant!

Vraag ons om een offerte inclusief de IKON PASS

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte