Ontdek Denver in 1 dag (en 1 nacht)

Ontdek Denver in 1 dag (en 1 nacht)

Ski en city31 januari 2022
Else Schepers

In Denver schijnt de zon wel 300 dagen per jaar. Als ski-touroperator kom ik regelmatig in Denver en deze keer besloot ik een dag in de stad zelf te blijven.

Als je gaat wintersporten in Colorado, bijvoorbeeld in Steamboat, Winter Park, Aspen Snowmass, Breckenridge of Vail, dan vlieg je vaak op Denver. Plan een extra dag in voor een bezoek aan deze mooie stad! Je zult verrast worden door de diversiteit. Ik vond het erg de moeite waard! Ben je nieuwsgierig wat Denver te bieden heeft? Neem dan een kijkje naar mijn route.

Van Denver airport naar het centrum

Vanaf het vliegveld van Denver kun je met een transferbus of met een huurauto naar de skigebieden. Als je eerst naar Denver gaat, kun je het makkelijkst met de A line naar downtown. Je kunt voor $10,50 in 37 minuten met deze trein van de luchthaven naar Union Station en dan sta je in het hart van Denver. Deze trein gaat elke 15 minuten. Als je een huurauto hebt geboekt in Denver en je wilt de stad in met je huurauto, maak dan gebruik van de valet parking voor Union Station; vanaf &17 parkeer je je auto een hele dag.

Union Station

Start je sightseeing tour bij het Union Station, het centrale station van Denver. Union Station is in 2014 gerenoveerd en heropend in verband met haar 100ste verjaardag. Geniet van een bijzonder ontbijt of een mooie lunch bij het hippe Snooze, waar je wel even in de rij moet staan voor een tafel want het is een super populaire tent! Je kunt ook in het nieuwe hotel in Union Station overnachten, The Crawford Hotel. Neem er in ieder geval een kijkje want de herinrichting van dit klassieke stationsgebouw is waanzinnig goed gedaan, met een mooie mix van heden en verleden. Betreed de lounge en het voelt alsof je een oude Europese stationshal binnentreedt!  Dan begrijp je meteen waarom dit in de volksmond als de woonkamer van Denver wordt genoemd.

Het nieuwe The Crawford Hotel bevindt zich in The Union Station, het CS station van Denver Colorado

16th Street Mall

Hierna vertrek je richting 16th Street Mall wat eigenlijk 1 lange straat (1 mile lang) is met allerlei winkels. Je vindt er authentieke boetiekjes en bekendere merken. Wandel de straat af en als je terug wilt of juist verder wilt, spring je op de gratis hop on hop off bus die de hele dag door rijdt. Naast het winkelcentrum bij 16th Street Mall kun je je winkelhart nog ophalen in het Cherry Creek Shopping Center en in de Cherry Creek North wijk.

Colorado State Capitol

Een must-do is het Colorado State Capitol waar je de markering van de 1 mile high ziet. Dat is de hoogte van de stad en de reden dat Denver the Mile High City wordt genoemd. One mile is 1600 meter hoogte boven zee-niveau.

History Colorado Center

In het History Colorado Center vind je een mix van tentoonstellingen op het gebied van geschiedenis, technologie, media en kunst. Als je met kinderen reist is het leuk om de interactieve onderdelen te doen: maak een virtueel ritje, blaas een rots op met dynamiet of spring van de skischans op de ski-jump simulator, ook leuk voor volwassenen ;-).

Tattered Cover Book Store

Ook als je niet zo’n boekenwurm bent moet je eigenlijk even binnen lopen bij de Tattered Cover Book Store. Het ligt vlakbij Union Station en deze boekenwinkel is ‘huge’! In Amerika is een boekenwinkel eigenlijk ook een lounge waar je lekker koffie kunt drinken en naast boeken ook kranten en bladen vindt. De perfecte plek om bijvoorbeeld even de plattegrond van de stad uit te vouwen en je route te bepalen.

In Denver winkel je in 16th Street Mall of het Cherry Creek Shopping Center

Musea

Het gebouw waarin het Denver Art Museum gehuisvest is, is al een bezienswaardigheid op zich (architect Daniel Libeskind). Binnen vind je nog meer moois. Naast een indrukwekkende collectie van American-Indian objecten vind je er veel moderne kunst. Leuk detail is dat je met kleine vierkante kunstof kralen je eigen mening kunt geven. Naast het Art Museum is het Clyfford Still Museum ook een aanrader. Hij wordt als een van de meest invloedrijke Amerikaanse artiesten van de 20e eeuw gezien. Zijn levenswerk (abstract expressionisme) is in dit museum te zien.

Shopping

Je wilt natuurlijk wel even een leuk Denver souvenirtje scoren. Dat doe je het beste in de Denver Pavilions op 16th Street Mall waar je meer dan 40 zaken vindt, bijvoorbeeld het souvenirwinkeltje I heart Denver op de tweede verdieping. Deze conceptwinkel is opgezet om de lokale creatieve sector te stimuleren, je vindt er 100% lokale spullen en de kunstenaars ontvangen 70% van de verkoop van hun producten. Er bevinden zich wel meer dan 135 lokale ontwerpers en designers.

Late lunch

Als je hebt ontbeten bij Snooze was je misschien nog niet toe aan een lunch maar na een paar uur rondwandelen en indrukken op doen is 5280 Burger Bar in de Denver Pavillions een leuke lunchplek (of ga naar Larimer Square). Kijk verderop in dit artikel voor een lijst met aanbevelingen voor leuke restaurants om te dineren.

Borrel & nightlife in Denver

Als je in Denver een borrel wilt drinken, moet je eigenlijk een biertje gaan drinken. Denver staat namelijk bekend om de vele brouwerijen. Sterker nog, in Denver is er een zogenaamde Beer Trail. Pik bij het Tourist Office (of online) een boekje op en je ziet dat er op de route maar liefst meer dan 100 pubs en breweries zijn waar ‘homemade’ bier geschonken wordt. Larimer Square is Denver’s oudste wijk en dit historische gedeelte van de stad is waar je dining en nightlife-action vindt. De wijk is helemaal feestelijk verlicht en is charmant, elegant en hip. Of zoals ze in Denver zeggen: Urban renewal.

Red Rocks Park

Stop onderweg naar je skibestemming even bij het Red Rocks Park & Amphitheatre, je rijdt er in 30 minuten naartoe vanaf Denver en het ligt op de route. Zorg dat je er bent voor de zon ondergaat. Dit is het enige natuurlijke akoestische amfitheater in de wereld. Grote namen als The Beatles traden hier op en U2 nam hier de videoclip van Sunday Bloody Sunday op. De entree is gratis en je kunt nog meer artiesten zien die er optraden in het (gratis) Visitor Centre.

De videoclip Sunday Bloody Sunday van U2 is opgenomen in het Red Rocks Park bij Denver

Leuke restaurants in Denver

Check ook vooral deze lokale suggesties en deze must try restaurants.

City & Ski, dankzij de Winter Park Express

Een andere goede optie om city&ski te combineren is per speciale skitrein. De Winter Park Express rijdt dit seizoen vanaf begin januari tot eind maart van Denver naar Winter Park. Je kunt op zaterdagen en zondagen per trein van Denver naar Winter Park. Op sommige data rijdt de trein ook op maandagen. Meer weten? Lees over deze skitrein.

Combineer je bezoek aan Denver met een wintersportvakantie in Winter Park en Steamboat.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte