• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Ontdek Denver in 1 dag (en 1 nacht)
Ski en city31 maart 2019

In Denver schijnt de zon wel 300 dagen per jaar. Als ski-touroperator kom ik er regelmatig en deze keer besloot ik een dag in Denver te blijven.

Als je gaat wintersporten in Colorado, bijvoorbeeld in Steamboat, Winter Park,Aspen Snowmass, Breckenridge of Vail, dan vlieg je vaak op Denver. Plan een extra dag in voor een bezoek aan deze mooie stad! Je zult verrast worden door de diversiteit. Ik vond het erg de moeite waard! Ben je nieuwsgierig wat Denver te bieden heeft? Neem dan een kijkje naar mijn route.

Van Denver airport naar het centrum

Vanaf het vliegveld van Denver kun je met een transferbus of met een huurauto naar de skigebieden. Als je eerst naar Denver gaat, kun je het makkelijkst met de A line naar downtown. Je kunt voor $10,50 in 37 minuten met deze trein van de luchthaven naar Union Station en dan sta je in het hart van Denver. Deze trein gaat elke 15 minuten. Als je een huurauto hebt geboekt in Denver en je wilt de stad in met je huurauto, maak dan gebruik van de valet parking voor Union Station; vanaf &17 parkeer je je auto een hele dag.

Union Station

Start je sightseeing tour bij het Union Station, het centrale station van Denver. Union Station is in 2014 gerenoveerd en heropend in verband met haar 100ste verjaardag. Geniet van een bijzonder ontbijt of een mooie lunch bij het hippe Snooze, waar je wel even in de rij moet staan voor een tafel want het is een super populaire tent! Je kunt ook in het nieuwe hotel in Union Station overnachten, The Crawford Hotel. Neem er in ieder geval een kijkje want de herinrichting van dit klassieke stationsgebouw is waanzinnig goed gedaan, met een mooie mix van heden en verleden. Betreed de lounge en het voelt alsof je een oude Europese stationshal binnentreedt!  Dan begrijp je meteen waarom dit in de volksmond als de woonkamer van Denver wordt genoemd.