Winter Park Express: mythische skitrein vanuit Denver

Winter Park Express: mythische skitrein vanuit Denver

Nieuws20 november 2018
Josee Schouten

Hoe gaaf is dit? In Denver kun je de Winter Park Express pakken. Deze 105 jaar oude treinverbinding brengt je vanuit de stad Denver rechtstreeks naar de knisperende pistes van Winter Park-skigebied. Het uitzicht onderweg is spectaculair en hoe sjiek: de trein stopt létterlijk naast de skilift!

Vintage treintraject uit 1912

Ga je skiën in Colorado en wil je iets gaafs meemaken? Dan moet je in Denver de Winter Park Express pakken! De treinreis begint in het Denver Union Station, een prachtig neoklassiek treinstation uit 1914. Onderweg glijd je door de prachtige witte landschappen van Colorado, dwars door delen waar geen auto’s komen. Je voelt je daarbij net in een Amerikaanse film, want je zit in zo’n zilverkleurige Amtrak Superliner-trein, die al sinds de jaren 70 in gebruik zijn.

Uitstappen op 30 meter van de piste

Ook je mede-treinreizigers zijn op weg naar de pistes: iedereen reist in skikleding en de ski’s en snowboards staan geparkeerd in rekken in de trein. De sfeer aan boord is daardoor heerlijk energiek: iedereen staat te springen om er een mooie dag in de sneeuw van te maken! Terwijl de trein steeds hoger de Rocky Mountains op klimt kom je door zeker 30 tunnels, waarvan het merendeel een eeuw geleden met de hand gegraven werd. Aangekomen op Winter Park stap je uit op een verwarmd perron dat op maar 30 meter van de eerste skilift ligt. Ski’s onderbinden en meteen gaan!

Winter Park Resort, lange historie

Ook het skiresort van Winter Park zelf heeft een mooie geschiedenis, met inmiddels meer dan 75 winterseizoenen op de teller is dit een van de oudste skigebieden van Amerika. Winter Park Resort is een gevarieerd skigebied, waar skiërs en snowboarders van elk niveau zich thuisvoelen. Het gebied is bovendien énorm en ligt verspreid over 4 bergen. Er zijn veel mogelijkheden voor offpiste en buckelpiste-liefhebbers, dus goeie kans dat je op de terugreis een paar sterke sneeuwervaringen kunt delen met je buurman of-vrouw in de skitrein. Man, what a ride!

Winter Park Express in cijfers

Bouwjaar spoortraject: 1914

Historie van de skitrein: reed van 1940 tot 2009, en opnieuw sinds 2017.

Duur van de treinreis: ca. 3 uur

Prijzen: vanaf ca. 30 USD enkele reis (vroegboekers)

Capaciteit: 500 passagiers

Periode: van januari tot maart, op zaterdag en zondag (heenreis vertrek 8.00 uur, terugreis 15.00 uur) 

Tip! Vanaf Denver luchthaven meteen de trein in?

Kom je per vliegtuig aan op Denver International Airport en wil je meteen door met de Winter Park Express? Weet dat de trein alleen in de weekenden vertrekt en ook nog eens heel vroeg in de ochtend, dus je wilt waarschijnlijk liever eerst een dagje bijkomen in Denver… Het is een leuke stad hoor, lees hier de tips van Else!  In principe kan het: vanaf de luchthaven rijdt de Colorado A-line in 37 minuten naar Denver Union Station. De A-line vertrekt elk kwartier. En Winter Park is ook goed te combineren met het skiresort Steamboat!

P.S. In 2016/2017 mochten 2 ‘lucky’ prijswinnaars verblijven in Winter Park en Steamboat. Lees wat zij er van vonden.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte