• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Koffie hotspot (drive-through) in Utah

Koffie hotspot (drive-through) in Utah

Eten en drinken18 april 2018
Else Schepers

Ik was in Utah onderweg van het kleine skigebied Sundance naar Park City en zat in de modus NEED-COFFEE-NOW en toen zag ik deze koffie drive-through. Als je zoals ik een serious coffee lover bent, is het altijd oppassen in Amerika en Canada, dat je je niet laat foppen met een regular coffee.

Ik kwam in het kleine plaatsje Midway deze coffee drive-through tegen: Fill’er Up. Alleen al voor de naam wil je deze plek niet missen! Ik was in Utah onderweg om de skigebieden rondom Salt Lake City te bezoeken. Ik was bijna al bereid om een slap bakkie te drinken in een fast food toen ik dit geweldige pand zag. En hoewel het een drive-through was, moest ik van mezelf even naar binnen. Kijk dan! Als je dit ziet kun je toch niet anders dan stoppen?

Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik vroeg hoe dit ontstaan was. Het meisje achter de balie vertelde dat de eigenaren vroeger een antiekzaak hadden. Toen ze hier een aantal jaren geleden introkken hebben ze gewoon alles meegenomen.

Voordat de eigenaren er een coffee house van maakten, was het een fire station en daarvoor een nursery vertelde ze. Het pand staat inmiddels al ruim 70 jaar op deze plek en is historical, vertelde ze trots. Mooi he, hoe de Amerikanen iets heel erg oud vinden en wij er een nulletje achter plakken en dan pas denken, ja, dat is best oud.

Dit is echt zo’n plekje waar je blijft kijken en telkens iets nieuws ziet. Geweldig toch? Ook buiten is het een bonte verzameling van bijzondere kleuren en objecten.

Ik genoot even van een home made guiche en een koffie-zoals-ie-hoort-te-zijn op de retrobank, gemaakt van een klep van de achterbak van een Ford. How cool! Genietend van mijn dikverdiende koffie keek ik nog even rond voor ik weer op pad ging. En ik bedacht ik me dat ik deze leuke plek natuurlijk moet delen. Dus: Als je een skisafari maakt in Utah en je rijdt van Sundance naar Park City of andersom, maak dan deze stop in Midway and have a coffee!

Coffee drive-through The Fill’er up: Love it!

PS: als je niet van koffie houdt maar wel van ijsjes, dan moet je hier ook stoppen! Ze hebben heerlijk huisgemaakt ijs en die krijg je dan in zo’n lekkere puntwafel van zelfgebakken koekjesdeeg!

Lees ook:

Alle skigebieden van Utah op een rij

Après-ski tip: Shooting Star Saloon, de oudste van Utah

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte