Helikopterskiën in de buurt van de Canadese plaats Golden

Great Canadian Heliski

Great Canadian Heliskiing is een boutique heliski organisatie en bestaat sinds 1988. De organisatie is ideaal gelegen tussen Revelstoke en Golden op ca. 4 uur rijden van Calgary Airport. GCH heeft een heliski terrein van 439 km² met meer dan 150 afdalingen. Je hebt keuze uit 2 tot 10 daagse pakketten inclusief overnachting(en) en daarnaast biedt GCH veel maatwerk, het motto is any length any day.

Met een ongelimiteerd aantal verticale skimeters en kleine groepen van maximaal 4 personen is de aandacht compleet gericht op skiën, poedersneeuw en meters maken. Je verblijft in de Heather Mountain Lodge waar je ook gebruik kunt maken van een outdoor hot tub en een onsite masseur. Geniet van de typisch Canadese maaltijden en sta de volgende dag weer vroeg op voor een geweldige skidag in de Selkirk en Purcell Mountains waar meer dan 14 meter lichte poedersneeuw per jaar valt.

De vraag naar populaire data is groter dan het aanbod, je moet daarom echt heel vroeg plannen als je deze bucketlist vakantie wilt maken. Het is niet ongebruikelijk om een heliskivakantie 2 jaar van te voren al te boeken om je ideale data te kunnen vastleggen. In onze Great Canadian heliskiing blog lees je meer over Great Canadian Heliskiing.

Er worden bij Great Canadian 4 verschillende packages aangeboden. Alle arrangementen hebben een minimum van 2 dagen (en 2 nachten).

Private Lodge
De ultieme heliski ervaring. Je huurt de lodge op exclusieve basis en je hebt twee helikopters en het team tot je beschikking. 1 heli kan tot 3 groepen bedienen, daarom kun je deze optie voor bijvoorbeeld 12 of 24 personen boeken. Ski zo veel of zo weinig als je wilt; begin laat of kom vroeg terug. Kies je favoriete terrein, je favoriete runs. Jij hebt de leiding, dus doe alsof je thuis bent.

Private Helikopter
Je hebt een eigen helikopter met 2 gidsen voor jezelf. Je kunt dit met maximaal 3 personen boeken voor 1 heli. Omdat de helikopter de hele dag van jou is, bepaal je zelf wanneer je je dag begint, in welk tempo je skiet en hoe lang je wilt skiën. Ben je dol op open plekken? Dan wordt daar de dag op gericht. Liever naar gletsjers? Dan word je naar de beste toppen gebracht. Als je terug wilt vliegen naar de lodge voor de lunch en een warming-up, dan kan dat. Heliskiën wordt niet persoonlijker of perfecter dan dit. Het enige dat je deelt met andere gasten is de lodge. Als je met meer dan 3 personen bent, worden meerdere groepen gemaakt.

Private Group
Dit is een upgrade van het Classic pakket, dezelfde kleine groep maar alleen met je eigen mensen. Als je met vier personen bent, vorm je automatisch een volledige groep. Maar als je met één, twee of drie personen bent, geeft deze upgrade je de mogelijkheid om de extra plek(ken) af te kopen en dan ben je alleen met je eigen groep, plus een gids. Je groep deelt dan de helikopter met twee andere groepen, maar nooit tegelijkertijd. Je gezelschap vliegt en skiet de hele dag met je eigen groep.

Classic
Als het gaat om heliskiën, zijn kleine groepen het beste. Daarom zijn de groepen bij Great Canadian Heliski altijd maximaal vier gasten per gids. Als er één, twee of drie skiërs in je gezelschap zijn, word je gegroepeerd met een of meer andere gasten om een viertal te vormen. Je wordt in een groep geplaatst met andere gasten die het beste bij je interesses en capaciteiten passen, zodat je kunt skiën of boarden in het tempo dat bij je past. Je groep deelt een helikopter met twee andere groepen.

Hieronder zie je de tarieven voor de Classic packages. Dit is alleen het heliski gedeelte in de lodge op basis van volpension. Als je een reis bij ons boekt, komen daar de vluchten, een huurauto of transfer en eventuele overnachtingen voor en na het heliski gedeelte bij. Reken ten minste € 2.000 per persoon extra voor de vluchten, huurauto en overnachtingen of skidagen voor en na het heliskigedeelte. De prijzen hieronder zijn op basis van 2 personen op een hotelkamer, je kunt ook eenpersoonskamers aanvragen.

Classic Package van Great Canadian HeliskiAantal dagenPrijs Early Bird*Prijs laag seizoen*Prijs hoog seizoen*
2 dagen (8.000 verticale meters gegarandeerd)2 dagen€ 3.000€ 4.200 pp€ 5.700 pp
3 dagen (13.000 verticale meters gegarandeerd)3 dagen€ 4.500€ 6.300 pp€ 8.550 pp
4 dagen (17.500 verticale meters gegarandeerd)4 dagen€ 6.000€ 8.400 pp€ 11.400 pp
5 dagen (22.000 verticale meters gegarandeerd)5 dagen€ 7.500€ 10.500 pp€ 14.250 pp

Early Bird: 21 december 2024 tot 3 januari 2025
Laagseizoen: 4 januari 2025 tot 10 januari 2025 en van 24 maart tot 30 maart 2025.
Hoogseizoen: 11 januari tot 23 maart 2025
Prijzen voor seizoen 2024-2025. Deze prijzen zijn indicatief en afhankelijk van de dollarkoers op het moment van boeken.