Doen op je wintersport: canyonwalk

Doen op je wintersport: canyonwalk

Activiteiten 1 juni 2023
Else Schepers

Maak een iconische wandeling in een bevroren canyon, oftewel een icewalk. Een icewalk is een van de meest geliefde excursies op een wintersport in Canada. Eigenlijk vinden we dat iedere wintersporter dit een keer moet meemaken. Een winterwandeling in een bevroren kloof is echt een spectaculaire ervaring. Onze tip: Maak deze excursie onder begeleiding van een gids om alles uit de wandeling te halen.

In Banff: de Johnston Canyon

Wij bieden in Banff een icewalk als excursie aan naar de Johnston Canyon. Deze canyon ligt zo'n 25 km buiten de stad Banff, richting Lake Louise. Deze begeleide wandeltocht midden in Banff National Park duurt zo'n 3,5 tot 4 uur en gaat langs, door, in en naar het wonder de Johnston Canyon. Je wordt bij je accommodatie opgehaald en onderweg naar de Canyon vertelt de gids al allerlei interessante weetjes over dit wonder der natuur. De route naar de canyon gaat langs de Bow Valley Parkway en dat alleen is al een prachtige rit. Eenmaal aangekomen krijg je jouw uitrusting en volgt een uitleg.

Maak een icewalk in de Johnston Canyon in Banff National Park

De gekwalificeerde gidsen voorzien je van instructies hoe te wandelen, je ontvangt ice cleats voor onder je schoenen zodat je goede grip hebt op het ijs. Je ontvangt ook stokken die tijdens het wandelen prettig zijn. De wandeling gaat over een bospad, over rotsen, over ijs en over stalen bruggen die in de rots gemaakt zijn. Vanaf deze bruggen heb je een adembenemend uitzicht op de lager gelegen bevroren watervallen.

Je reis begint langs het Johnston Canyon pad, waar je een rustige wandeling maakt naar de Lower Falls en door een natuurlijke grot dwaalt om neer te kijken op de bevroren watervallen. De wandeling brengt je heel dicht bij de Lower Falls, waar je de trapsgewijze ijspegels in de winterzon ziet en de serene schoonheid van de natuurlijke formaties in je opneemt. 

Maak een icewalk in de Johnston Canyon in Banff National Park

Je gaat dan verder naar de spectaculaire Upper Falls, een glinsterende toren van ijs die 30 meter boven je hoofd uitsteekt. Deze gigantische ijspilaren zijn het hoogtepunt van de Banff wandeltocht. Er zijn uitkijkplatforms in de Upper Falls die je de kans geven om te stoppen en te genieten van het adembenemende uitzicht.  Je ziet daar de gigantische ijspilaren en meestal zie je ook moedige ijsklimmers die de ijsmassa op een hele andere manier bedwingen. Op een mooie plek op de route wordt een stop gemaakt en kun je genieten van warme chocolademelk met maple cookies. 

Maak een icewalk in de Johnston Canyon in Banff National Park

Het is een indrukwekkende wandeltocht die je vakantie in Banff of Lake Louise nog mooier en spannender maakt.  Je kunt de Johnston Canyon dagelijks bezoeken, wij bieden meerdere tijdstippen aan, bekijk nier de actuele prijzen voor de Johnston Canyon Icewalk.

In Jasper: de Maligne Canyon

De Maligne Canyon is een van de mooiste plekjes in Jasper National Park. In de zomer stroomt het water hier naar beneden en in de winter bevriest het. Met de Icewalk wandel je langs deze watervallen, maar ook naar ijsgrotten en bijzondere ijsformaties in de bodem van de canyon, de diepste in het National Park. De tocht vindt plaats onder leiding van een ervaren gids en duurt ongeveer 3 uur. Je loopt voornamelijk bergafwaarts met speciale laarzen met sneeuwspikes zodat je op een veilige manier de Maligne Canyon kunt ontdekken. 

De kloof is maar liefst 50 meter diep en links en rechts zie je ijspilaren van wel 30 meter hoog die als een gordijn aan de rotsen hangen. De Maligne Canyon is 160 miljoen jaar oud. Zorg dat je je warm kleedt! De transfer van en naar jouw accommodatie wordt door ons geregeld. Bekijk hier de tarieven voor deze prachtige Maligne Canyon Icewalk.

De Maligne Canyon is in ieder jaargetijde prachtig, in de winter is het indrukwekkend

De gids is een gepassioneerde en ervaren bergklimmer die je veilig langs alle mooie stukjes leidt. De tocht gaat o.a. over een brug van ijs en je kunt op de nauwe doorgangen de bevroren watervallen aanraken, zo dicht bij zijn ze!

Midden in Jasper National Park is de Maligne Canyon een van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken

Nog iets spannender: leer ijsklimmen

Als je het nog iets spectaculairder wilt maken, dan kun je ook (leren) ijsklimmen in de Maligne Canyon. Wij weten: dat is een onvergetelijke ervaring. In een korte sessie krijg je uitleg en leren de gecertificeerde gidsen je de basis van het ijsklimmen. Geniet vervolgens van een adembenemend uitzicht over de Maligne Valley en ga met een groep avonturiers deze spannende uitdaging aan in een prachtige bevroren wereld. Lees hoe Josée het vond om te leren ijsklimmen in de Maligne Canyon!

Èen wandeling op het ijs van de Maligne Canyon is onvergetelijk

Wil jij een reis met een canyon walk of wil jij leren ijsklimmen in een bevroren kloof die miljoenen jaren oud is? Vraag nu je offerte aan! 


Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte