Skiën in Aspen: spot Elvis, Marilyn of The Beatles!

Skiën in Aspen: spot Elvis, Marilyn of The Beatles!

Skigebieden 1 december 2020
Josee Schouten

Ga je naar Aspen en/of Snowmass, kijk dan ook eens goed rond tijdens een afdaling door de bomen. Voor je het weet sta je oog in oog met Elvis Presley, John Denver, Frank Sinatra of… Snoopy!

Tree-skiing met verrassingen!

Niemand weet wie er mee begonnen is. Toch zijn er nu meer dan vijftig te vinden, verspreid over de 4 skibergen Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk en Snowmass: the shrines of Aspen/Snowmass. Oftewel de mysterieuze gedenkplekken op willekeurige plekken in het bos. Deze rijkelijk versierde bomen zijn een eerbetoon aan lokale, muzikale, acterende, sportieve of politieke helden en heldinnen.

Lees hier meer over het skigebied van Aspen en Snowmass.

Tree-skiing met verrassingen! Meer dan 50 gedenkplekken verspreid over Aspen/Snowmass.

Verering van helden en stilstaan bij grote gebeurtenissen

Er wordt algemeen aangenomen dat de eerste shrine ontstond in de jaren ’70 van de vorige eeuw en het betrof die van Elvis Presley. In de 4 decennia erna breidde deze bijzondere vorm van verering zich uit met eigentijdse totempalen voor muzikale legendes zoals bijvoorbeeld John Denver, Frank Sinatra, The Beatles, en Jimi Hendrix. Ook ontstonden er gedenkplekken voor filmsterren, sporters, huisdieren en zelfs een voor de stripfiguur Snoopy. Maar niet alleen beroemdheden worden vereerd, ook is er een plek waar alle slachtoffers van 9/11 op deze wijze worden herdacht. Mooi gebaar!

Het gedenken van helden en gebeurtenissen dmv shrines bestaat sinds de jaren 70

Van foto tot beha: opdat wij niet vergeten

Hoe ziet dat er dan uit, zo’n shrine? Denk één of meerdere bomen bij elkaar, die letterlijk beplakt en behangen zijn met foto’s, tekeningen, straatborden, affiches, etc. Noemenswaardig: de gitaar bij Jimi Hendrix, de windvangers bij John Denver, de beha bij Marilyn Monroe. Overigens gaat niet alles de boom in. De gedenkplek kan ook bestaan uit een gedecoreerde hut of een grote schommel (Valentine Shrine). Er is zelfs een 22 meter lange muur van ski’s: The Ski Museum, ook wel Ski Graveyard genoemd.

Van foto tot beha: opdat wij niet vergeten. Voor informatie zie het boekje Sanctuaries in the Snow

Waar vind je deze gedenkplekken?

Het is geenszins de bedoeling om van dit uit de hand gelopen ludieke lokale initiatief een toeristische attractie te maken. Daarom vind je in het skigebied dan ook géén richtingaanwijzers naar deze shrines. De enige globale plaatsbeschrijving vind je in het boekje Sanctuaries in the Snow van David Wood, te koop in de lokale boekenwinkels of online te bestellen. 

Een volledig overzicht van alle gedenkplekken vind je hier en hieronder verklappen we al een paar locaties J. En mocht je er één vinden, maak een foto en stuur ‘m ons toe, dan maken we onze eigen wall of fame en wacht elke inzender een leuke verrassing!

Elvis Presley en Marilyn Monroe Shrine: vlakbij Ridge of Bell op Aspen Mountain

John Denver Shrine: vlakbij Bellissimo op Aspen Mountain

Jimi Hendrix Shrine: vlakbij Zaugg Dump op Aspen Mountain

9/11 Shrine: aan de rechterzijde bij Gretl’s op Aspen Mountain

Frank Sinatra Shrine: vlakbij Bull Run in Snowmass

Ski Museum: naast Blondie’s Cabin op Silver Bell, Aspen Mountain

LEES OOK:

Onze insidertips over eten en drinken in Aspen

Ga skiën met Nancy, mountain ambassador in Aspen

Tekst:  Josee Schouten Beeld: @David Wood

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte