Alleen op wintersportvakantie naar Canada? Ja hoor dat kan!

Alleen op wintersportvakantie naar Canada? Ja hoor dat kan!

Inspiratie 3 augustus 2018
Josee Schouten

Droom je ervan om eens te gaan skiën in Canada maar je hebt geen skimaatje? Geen probleem! Wij bieden je diverse opties, bijvoorbeeld ski of snowboard camps in groepen voor 1, 2 of 3 weken in Fernie waar je meteen je techniek kunt verbeteren. Of een freestyle week in Banff! Of een skisafari van 2 weken door Canada met opties als catski en heliski!

Voor wie?

Single en gek van skiën? Staat poedersneeuwskiën op je bucketlist maar heeft je partner NIETS met wintersport? Of geniet je van een sabbatical en wil je echt er eens helemaal uit, zonder gedoe van het allemaal zelf hoeven regelen? Non Stop Snow weet er alles van. Zij organiseren Ski Improvement Camps in het Canadese Fernie, ideaal voor alleengangers. Je skiet in groepsverband en bijna alles wordt voor je geregeld. Dat begint al met de transfer vanaf de luchthaven (red: beste is om te vliegen naar Calgary). Je verblijft met de andere groepsleden in het ‘skiershome’ van Non Stop Snow, de Red Tree Lodge waar je naar keuze een eigen kamer hebt, of deze deelt. Ontbijt en diners (m.u.v weekend) zijn inclusief evenals skipas én dagelijks trips door het skigebied onder leiding van een skicoach.

En wat voor mensen doen daar dan aan mee? Nou, ietsje meer mannen dan vrouwen. Meer 30-ers en 40-ers dan 20-ers. En ze komen van over de hele wereld. Non Stop Snow maakte daar dit mooie overzichtje voor.

Wat ga je doen?

Zoals de naam van dit arrangement al aangeeft is dit een reis met een missie. Want je ontdekt niet alleen de mooiste plekken van het skigebied, je verbetert tegelijkertijd je skitechniek en verbreedt zo je skihorizon. Dat gebeurt onder leiding van een skicoach. Echte professionals die normaal gesproken skileraren opleiden. Zij zorgen ervoor dat je meer vertrouwen kweekt onder elke gewenste ondergrond, of dat nu een bowl vol met poedersneeuw is of een double black diamond. Boven alles staat het skiplezier centraal. En dan is Fernie een perfecte basis met een enorme variatie in afdalingen. En toegankelijk want zowel de powdertrails als geprepareerde pistes zijn goed per skilift bereikbaar.

Waar?

Basis is Fernie , zo’n heerlijk nostalgisch Canadees bergstadje in British Columbia. Klein, gezellig en gastvrij. Hier sta je in no-time in de bar te kletsen met een local die het geweldig vindt dat een Dutchie naar ZIJN dorp komt. En het skigebied is één groot speelterrein. Afijn, hier lees je meer over alle ins en outs van Fernie.

Wat kost het?

Reken op zo’n € 2.000 voor 1 week en € 3500 voor 2 weken plus de kosten voor de vlucht. Ter plaatse heb je aan kosten alleen die maaltijden die niet inclusief zijn (alle lunches en diners in het weekend). Je kunt bijvoorbeeld ook een week met Non Stop Snow zo’n camp doen en vervolgens nog een paar dagen extra boeken in een andere bestemming, bijvoorbeeld Banff. Wil je graag weten wat voor jou het exacte totaalplaatje wordt? Vraag dan een offerte op maat, we rekenen het graag voor je uit!

Skisafari Fernie – Red Mountain – Revelstoke – Kicking Horse

NonStopSnow heeft ook een hele gave 14 daagse skisafari met een gids waarbij je start in Fernie en vervolgens Red Mountain, Revelstoke en Kicking Horse aandoet. Die tweeweekse skisafari kost rond de € 4000 exclusief vlucht, lunch en diner. Voor dat bedrag krijg je het vervoer er bij, je slaapt in goede accommodaties, alle liftpassen, iedere dag ontbijt en 6 volle dagen coaching en training op je techniek. De groepen zijn nooit groter dan 8 personen om het niveau van de coaching hoog en persoonlijk te houden. Het is gebruikelijk dat je iedere avond met de groep gaat eten en borrelen, de coach neemt in deze reis ook de rol van reisleider op zich en organiseert dit. Als je deze reis kiest, kun je de reis nog mooier maken: je kunt in Red Mountain een dagje catskiën en in Revelstoke gaan heliskiën.

Ook trips voor snowboarders, back country skiërs, heliskiërs, poedersneeuwskiërs.

Nu focussen we in dit artikel even specifiek op de skiër, maar alle courses, camps en groepen zijn er ook voor boarders. NonStopSnow heeft een scala een thematische reizen. Zo zijn er Snowboard Improvement Camps, Powderski of Back Country Courses . Wat ook een leuke reis om als single te boeken is: het Freestyle Ski of Snowboard Course camp in Banff van 6-13 april 2019. Die boek je al voor zo’n € 1300 exclusief vlucht.

Alle info vind je op de site van Non Stop Snow of je mailt ons met je wensen, dan krijg je van ons een voorstel. En heb je alle tijd van de wereld of wil je echt het niveau – en zelfs certificaat – van een skileraar halen, lees dan meer over het Ski Instructor programma van 11 weken!

Beeldcredits: Non Stop Snow, © Henri Georgi, R. Flett, Dave Heath

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte