Hoe word ik ski/snowboard instructeur in 11 weken?

Hoe word ik ski/snowboard instructeur in 11 weken?

Inspiratie31 juli 2018
Josee Schouten

Doe je een sabbatical, heb je een tussenjaar, of ben je nu eenmaal verslaafd aan skiën en zou je er je beroep van willen maken? In Banff en Fernie vonden we dé oplossing. Hier transformeren ze je in 11 weken van een goeie naar een expert skiër of snowboarder en als je wilt naar een volwaardige instructeur!

Voor iedereen die droomt om iedere dag in de sneeuw te staan

We leven in het tijdperk van je passie volgen, tijd voor jezelf nemen, dromen najagen. En de wereld zien. Verrijkende ervaringen opdoen. Tijdens onze laatste werktrip door Noord-Amerika ontmoetten we Christine. Leuke spontane meid. Gek van wintersport. Zo vertelde ze enthousiast over de instructor-courses die worden gehouden in West-Canada door een organisatie die hierin is gespecialiseerd: Non Stop Snow. Zij doen niet anders dan mensen begeleiden in de sneeuw om ze technisch naar een niveau te brengen dat vereist is voor een licentie als ski of snowboardleraar/lerares. Niet dat elke deelnemer dit als absolute doelstelling heeft. Het is ook een gave manier om 11 weken lang je techniek te verbeteren onder professionele begeleiding en met een vaste groep van snowlovers.

Wat voor soort mensen doen dan mee aan zo’n training of wat is hun motivatie? Het antwoord is veelzijdig:

1) De echte dromen-najagers

Voor een ieder wiens droom het is om een toekomstige job te hebben in de bergen is dit natuurlijk een geweldig manier om je licentie te halen als ski/snowboardleraar/lerares. In vakjargon: de CSIA 1,2 en AMP Certificate. Die licentie is uiteraard ook geldig in Europa. Uitzondering is Frankrijk, waar je naast je internationale licentie ook het Franse staatsdiploma moet halen om in Franse gebieden te mogen werken.

2) Tussenjaar ervaring

We zien het ook in Nederland: veel studenten kiezen ervoor om een tussenjaar te nemen vóór de start van een studie of vóór de start van een werkcarrière. En zeg nou zelf; hoe gaaf zou het zijn om in een internationale groep zo’n 3 maanden in de sneeuw bezig te zijn om te genieten van je hobby in een geweldige natuur en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen, in alle opzichten?

3) Sabbatical

Niet alleen studenten, ook werkenden zijn wel eens toe aan een tussentijds verlof. Een extra lang verblijf in de bergen is vaak de ultieme manier om jezelf opnieuw op te laden, te herontdekken en tegelijkertijd je skitechniek te perfectioneren. Win-win-win dus.

4) Vakantie

Tuurlijk, er zijn mensen die hebben tijd zat. Of sparen het op om te doen wat ze het liefste doen: skiën. Nu hoeven zij niet persé zo’n 11-weekse cursus te doen. Er zijn ook kortere programma’s van 1, 2 of 3 weken met thema’s als: hoe word ik een betere poedersneeuwskiër/boarder of hoe bereid ik me voor op heliskitrips? Perfecte oplossing ook voor wintersporters die alleen op vakantie gaan!


Drie locaties in West Canada met eigen lodges

Het trainingsprogramma vindt plaats in drie populaire West-Canadese skiresorts:

Fernie: een authentiek dorp in Elk Valley op zo’n 3 uur rijden van Calgary. Het resort gaat er prat op elk jaar een gemiddelde sneeuwval van zo’n 9 meter (!) te hebben. Hier verblijf je in de Red Tree Lodge, het ‘FernieHouse’ van Non Stop Snow waar je naar keuze een eigen kamer hebt, of deze deelt. Gedurende het verblijf heb je wekelijks 5 x ontbijt en 4 x diner inbegrepen. Verder beschikt de lodge over een hottub, sauna en filmzaal. Periode: eind januari tot begon april 

Banff: een van de parels van de Canadese Rockies in de provincie Alberta. Het authentieke dorp is levendig, sfeervol en skiën doe je in een van de drie skigebieden: Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise Mountain. Bereikbaar door te vliegen naar Calgary of Edmonton. Hier verblijf je in Irwin’s Mountain Inn (1- en 2-persoonskamers) of de Red Carpet Inn (3-persoonskamers). Periode: midden januari tot eind maart

Red Mountain: juweeltje van een skigebied in de South Kootenay regio. Wordt ook wel de ‘hidden jewel’ van British Columbia genoemd. Met andere deelnemers verblijf je in een huis in het oude mijnstadje Rossland, het dorpje op 5 minuten van Red Mountain Resort. Periode: eind januari tot midden maart 

Wat is inbegrepen?

Tuurlijk, zo’n trip kost wat maar dan krijg je ook wat:

– opleiding tot CSIA Level 1 en 2 door professionele gidsen/coaches

– verblijf in eigen ho(s)tels/huis van Nonstop Snow

– 5 x ontbijt en 4 x diner per week

– seizoenspas

– luchthaventransfer en transfer naar/van pistes

– examengeld CSIA 1

– 2 x 90 min. 1 op 1 coaching

– waardebon van $250 om te gebruiken voor een bijzondere (ski)activiteit zoals heliski, catski etc.

Zelf regelen:

– verzekering

– vluchten (regelen wij voor je)

– ski- of snowboardmateriaal

– evt. examengeld CSIA 2

– lunches en weekend eten.

Vraag NU een offerte inclusief vluchten voor deze waanzinnige ervaring of neem contact met ons op.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Non Stop Snow credits: First Tracks Henri Georgi, Fernie Dave Heat, Snowbiking Jamie Bezence, Red Mountain Heavy Snow R. Flett, Catski K.Hamilton, Banff Paul Zizka, Fernie, groep Heather Browne.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte