Combineer je Utah-skivakantie met Bryce Canyon, Zion of Arches National Park

Combineer je Utah-skivakantie met Bryce Canyon, Zion of Arches National Park

Inspiratie 6 november 2019
Josee Schouten

Skiën in Utah doe je misschien niet elk jaar. Dus, als je er dan toch bent, waarom niet combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Nationale Parken?  

Utah National Park Red Canyons

Utah, keizer van de Nationale Parken 

Nu mogen wij Utah wel in ons hart gesloten hebben als winterbestemming, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de meesten deze Amerikaanse staat op hun zomer bucketlist hebben staan. Want de Nationale Parken die je hier vindt behoren tot de meest bezochte van heel USA! En we kennen de landschappen maar al te goed van cowboyfilms en reclames: de schier oneindige weg die vervaagt in de horizon, een landschap van uitgestrekte vlakten, rijkgekleurde canyons en bizar gevormd rotsgebergte. Adembenemend! En ook prima bereikbaar in de winter. Niet alleen ontloop je dan de grote drukte, je hebt ook grote kans het landschap op z’n allermooist te zien en dat is met een dun laagje sneeuw on top. Hmm, dat klinkt als slagroom op de taart! Dus waarom niet die skivakantie combineren met een roadtrip naar het zuiden? Dan pak je in een keer het beste van beide Utah-werelden!  

Canyonlands Utah roadtrip winter National Parks

Goeie combi’s voor een roadtrip 

Centraal punt bij een combinatiereis van skiën en parken bezoeken is Salt Lake City. Alle Nationale Parken liggen ten zuiden en ten zuidoosten van deze stad, terwijl de skiresorts in het oosten en noordoosten liggen. Ongeacht waar je hebt geskied, terugrijden naar SLC vanaf je skiresort kost je nooit meer dan een uur. En vervolgens rij je in 4 of 5 uur naar het eerste Nationale Park. Utah herbergt maar liefst vijf Nationale Parken, maar het een wordt een hele tour om ze allemaal in één reis te stoppen. Daarom hieronder onze suggesties van interessante combinaties. 

1. Combi Bryce Canyon National Park & Zion National Park

Bryce Canyon National ParkUtah Bryce Canyon winter National Park combi skivakantie In ca. 5 uur rijd je van Salt Lake City naar Bryce Canyon National Park. Zonder meer een van de meest spectaculaire parken in Utah en beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Om dat volop te kunnen bewonderen is het heel gaaf om een wandeling te maken door een van de canyons. De twee meest populaire ‘hikes’ zijn de Fairyland Loop en de Navaja Loop en die zijn doorgaans in de winter prima te doen. Plus dat het een stuk minder warm is dan in de zomer. Je beloning: stilte, verwondering, en fantastische uitzichten. 

Zion National ParkZion National Park Utah in de winter combi skivakantieTen zuiden van Bryce, op zo’n anderhalf uur rijden, ligt Zion National Park, een van de populairste nationale parken van West-Amerika. Jaarlijks komen hier zo’n 3 miljoen bezoekers (voornamelijk in de zomer!) en dat is wel te begrijpen: de uitzichten, de natuurlijk gevormde rotsbogen en de smalle canyons bieden een overdonderende impressie. Het park is enorm van omvang (ca. 600 km3) maar de highlights van het park zijn de Kolob Canyons en de Zion Canyons. Komend vanaf Bryce Canyon National Park, is het een absolute aanrader om de Zion Canyon Scenic Drive te rijden. Deze korte zijweg van de Zion-Mount Carmel Highway (UT9) volgt de stroom van de Virgin River. Zo zie je Zion Canyon van onderaf, een adembenemend schouwspel! Bijkomend voordeel tijdens de wintermaanden is dat je deze route met je eigen auto mag rijden (’s zomers verboden!). Voor verdere praktische bezoek- en wandeltips kun je het beste doorrijden naar Springdale, waar je het Bezoekerscentrum vindt. Daar vind je actuele informatie en tips voor (winter)hikes en je kunt er een 22 minuten durende oriëntatiefilm bekijken. Geen tijd? Kijk dan op de website van National Parks voor de laatste actuele informatie. 

TIP: pak ook nog even de Grand Canyon mee!

Als je deze combi doet dan is het vanaf Zion National Park nog slechts 2,5 uur rijden naar Las Vegas. Het geeft je de gelegenheid om deze knotsgekke stad te zien EN je kunt een trip plannen naar de moeder aller parken, Grand Canyon National Park. Reken daar wel minimaal 2 dagen voor als je per auto gaat, want de South Rim is het beste bereikbaar in de winter (en die ligt het verst van Las Vegas). Je kunt natuurlijk ook voor een helikoptertrip gaan, it’s up to you!. En als je wilt regelen wij ook de terugvlucht vanaf Las Vegas!  

2. Combi Arches National Park & Canyonlands National Park

Arches National Park

Arches National Park Utah in de winter Ten oosten van Salt Lake City bereik je in ca. 4 uur rijden Arches National Park. Dit bijzondere landschap is ontelbare keren het decor geweest van menig western- en indianenfilm en herbergt tal van geërodeerde zandsteentorens en rotsen in de meest fantasierijke vormen. Het gebied is het meest bekend om de talloze rotsbogen; verspreid door het hele gebied zijn er maar liefst 2000 geregistreerd! Iconisch is Landscape’s Arch, de op een na grootste rotsboog ter wereld! De centrale locatie om dit alles te ontdekken is het stadje Moab

Canyonlands National Park

Mesa Arch National Park Utah in de winter vakantieOok gemakkelijk vanuit Moab te ontdekken: Canyonlands National Park. Een ongerept gebied met canyons, tafelbergen en grillige rotsformaties. Het park is groot, heel groot en de beste uitzichten krijg je vanaf Island in the Sky, op zo’n 45 minuten rijden van Moab. Vanaf dit hoogplateau, volledig per auto bereikbaar, heb je de beste panorama’s vanaf verschillende uitkijkpunten zoals Green River Overlook en Grand View Point Overlook.  Bij helder weer kun je tot meer dan 100 kilometer ver kijken. Nog een must-see op Island in the Sky is Mesa Arch, een reusachtige rotsboog.  

TIPS en WEETJES: 

- bezoek aan de Nationale Parken zijn betalend; reken $ 35 per auto voor zowel Bryce als Zion National Park en/of $30 per auto voor zowel Arches als Canyonlands National Park. Grand Canyon rekent $35. In alle gevallen geldig voor max. 7 dagen toegang tot het betreffende park.

- bij voldoende sneeuw zijn er mogelijkheden voor cross-country skiën in Bryce en/of Zion National Park.  Check bij het Visitor Centre naar de actuele stand van zaken. 

- wil je voor je wegrijdt het laatste nieuws over de actuele weersomstandigheden of wegeninformatie onderweg naar of in het park check dan de alerts op https://www.nps.gov

- niet alle hotels op de routes zijn geopend; winter geldt immers als laagseizoen. Wij  adviseren je graag met het uitstippelen van de route en de stops met een aanbod van beschikbare hotels. 

- huur je een 2-wheel drive auto dan is het verplicht om winterbanden te hebben. Deze herken je aan het symbool van 3 bergjes op je wiel. Meer informatie over autohuur in Noord-Amerika.

Bryce Canyon Utah in de winter langlauf cross country

LEES OOK:

Alle skigebieden van Utah op een rijtje

Salt Lake City, city&ski 

Autorijden in Noord-Amerika

Tekst: Josee Schouten  Beeld: © Visit Utah/HagePhoto

 

 

 

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte