Eten en drinken in Silverstar, Hollandser dan je denkt!

Eten en drinken in Silverstar, Hollandser dan je denkt!

Eten en drinken26 september 2019
Josee Schouten

Wat maakt Silverstar anders dan de skiresorts in deze regio? Volgens ons komt dat door de Dutch Treat, want behalve dat je hier kunt smullen van fantastische afdalingen in het skigebied, wacht je in het dorp onverwachte traktaties van Nederlandse makelij! 

Kleurrijk skidorp midden in het skigebied

Gelegen in Canadees British Columbia mag Silverstar zich in een snel groeiende populariteit verheugen. Het is na Whistler en Sun Peaks het grootste skigebied van Canada en oh wat werden wij blij van de grote variatie aan afdalingen. Maar ook het skiresort midden op de berg maakt je vrolijk. De met hout omklede, bontgekleurde huisjes doen denken aan de Scandinavische bouwstijl en liggen ski-in/ski-out . Het is compact en zorgt voor een klein, overzichtelijk, gemoedelijk en gezellig sfeertje. Je loopt met gemak in een paar minuutjes de besneeuwde hoofdstraat door en je vindt er alles wat je nodig hebt: winkeltjes, skischool, bakker, bars & pubs, bistro’s en restaurants. En daarbij zitten zelfs Hollandse verrassingen bij zoals wij ontdekten tijdens ons bezoek! 

Canadees Silverstar, gezellig skidorp midden in skigebied. Het skiresort is heerlijk overzichtelijk

Lees hier meer over het skigebied van Silverstar

Hollands sentiment op een bordje geserveerd

Bugaboo’s Bakery

Je kunt het niet missen, want het ligt op het eind van Mainstreet, daar waar je afdaalt naar Schumans Gondola of er aan voorbij suist. Nederlander Frank Berkers opende hier 23 jaar geleden zijn bakkerij, dat inmiddels is uitgegroeid tot een boegbeeld in Silverstar. Hier start je de dag met een koffie (met Bossche bol, tompoes of bananensoes), bestel je een sandwich of dagsoep voor je lunch en plof je neer na een dag skiën om een echte Bavaria te drinken! En alles is zelfgemaakt en met heel veel enthousiasme gepresenteerd. Lees hier ons interview met Frank. 

Al 23 jaar verkoopt Frank Berkers in zijn Bugaboo's Bakery hollands sentiment

The Bulldog Grand Café

We lopen de hoofdstraat door. Zien we het nu goed? Ja, dat is toch echt het logo van The Bulldog, dat roemruchte café dat in de 70’er jaren Amsterdam als eerste het concept van ‘coffeeshop’ introduceerde. Navraag leert dat dit café-restaurant inderdaad een kindje is van oprichter Henk de Vries en zijn inmiddels wereldwijd-opererende-maar-nog-altijd-Nederlandse Bulldog concern. Roken is hier uit den boze maar het sfeertje is überrelaxed en de inrichting onmiskenbaar Hollands. We bestellen een Haarlem Jazz cocktail en kijken vol verbazing rond. De bartoog lijkt zo uit een bruine kroeg getrokken te zijn, de wanden hangen vol met foto’s van Amsterdamse grachten en op de donkere houten tafels missen we alleen nog het rode pluchen tafelkleed als finishing Dutch touch. Niet alleen komen de locals en toeristen hier graag voor een drankje na het skiën, ook blijven ze graag hangen om wat te eten. Een blik op de kaart zegt genoeg:  bitterballen, een broodje croquet (hier croquette broodji genoemd), patatje oorlog en snert. Maar ook nasi goreng, loempia en saté! En.. we kunnen volmondig beamen dat elke hap je een zalig ‘thuismomentje’ bezorgt. 

The Bulldog Grand Café, Amsterdams bruin café in Silverstar! De kaart voelt als thuiskomen!

Andere leuke eet- en drinkadresjes in het dorp

The Red Antler: populair après-skipub met terras op de veranda. Tijdens het weekend regelmatig live muziek. Leuk als het druk is want de bar is errug groot! 

The Den: uitstekend no-nonsense restaurant tegenover Bugaboos bakery in het soutterain. Open voor lunch en diner en met een uitgebreide kaart. Specialiteit: de Den Burger (lunch) en Lamsrack  (diner). Ook een fijn adres om na het skiën bij de grote open haard te zitten en een keuze te maken uit indrukwekkende kaart met cocktails en lokale wijnen. Regelmatig live muziek van lokaal talent van donderdag tot zondagavond. Meer info en reserveren.

The Silver Grill: hét restaurant voor een meer culinaire ervaring in een intieme setting van max. 40 plaatsen. De kaart is biedt pure, verse gerechten, bereid van louter lokale producten. Dat is geen straf aangezien de vallei een klein Hof van Eden is met wijngaarden, boomgaarden, veeteelt, landbouw en zelf distilleerderijen. Reserveren noodzakelijk. 

Aanrader: ga naar een professionele hockeywedstrijd van de Vernon Vipers!

In andere blogs staken we ons enthousiasme niet onder banken of stoelen: het meemaken van een professionele ijshockey-wedstrijd is absoluut een BELEVING en een 100%   authentieke Canadese ervaring! En het geluk wil dat de Vernon Vipers - het ijshockeyteam van de in de vallei gelegen stad Vernon - in de Junior League speelt! Voor elke thuiswedstrijd kun je een ticket én busvervoer reserveren vanaf Silverstar om deze happening (ja, dat is het echt!) mee te maken. Leuk voor de hele familie! Prijs vanaf $35. 

Aanrader: ga naar een professionele hockeywedstrijd van de Vernon Vipers!

Wil jij ook naar Silverstar? Vraag hier je offerte

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte