Bezoek Calgary voor of na je skivakantie

Bezoek Calgary voor of na je skivakantie

Ski en city20 februari 2024
Josee Schouten

Er zijn talloze redenen om een stop in Calgary te maken als je gaat wintersporten. Bezoek een ijshockey wedstrijd, shop belastingvriendelijk of bezoek het Olympisch Park. Deze interessante en relaxte Canadese stad ligt aan de voet van de indrukwekkende Rocky Mountains en er is zoveel te beleven dat je eigenlijk tenminste 1 nacht in deze stad moet doorbrengen voor of na je wintersportvakantie. We geven je een paar goede redenen om een bezoek te brengen aan Calgary. Ontdek de cultuur, proef de lokale gerechten, verdiep je in de geschiedenis, word actief of ga lekker winkelen.

Icehockey: The Flames

Ijshockey is typisch Canadees en één van de populairste sporten van het land. Calgary is de thuishaven van The Calgary Flames. Als ze thuis spelen, is het bijwonen van een ijshockeywedstrijd een geweldige ervaring. Wij mochten het meemaken en echt waar, een wedstrijd staat garant voor een hele avond entertainment met een uitzinnig publiek. Zo is de opkomst van elk team en het zingen van het Canadese volkslied al een hoogtepuntje. Daarnaast zijn er tussentijdse pauze waarbij de enthousiaste fans op de – meestal bomvolle – tribunes worden vermaakt met optredens, ludieke publieksspelletjes en lichtshows. Of vergaap je aan de enorme keuze in fastfood-eettentjes en merchandising stalletjes in de catacomben. Als je een wedstrijd wilt bijwonen, zorg dan dat je bijtijds kaarten koopt en ga op tijd heen. Kaartjes kopen doe je op de site van NHL.

Bezoek de stad Calgary in West Canada, deze stad is uitstekend te combineren met een skivakantie

Shop till you drop!

In de provincie Alberta wordt geen provinciale belasting geheven. De General Sales Tax (GST) wordt door de landelijke overheid opgelegd en is meestal 5%. Bij andere provincies wordt dan nog een extra Provincial Sales Tax (PST) of Harmonized Sales Tax (HST) berekend maar niet in Alberta. Omdat Alberta geen provinciale belasting kent kun je in deze provincie heel aantrekkelijk shoppen! Er is een flinke keuze aan shopping malls, de twee meest interessante zijn het Chinook Centre , het grootste shopping center met meer dan 250 premium shops en vlak bij het vliegveld vind je CrossIron Mills, als je kleding van bekende namen wilt shoppen is deze mall echt een bezoekje waard, hier vind je alle grote kledingmerken.

Discover Downtown

Haal een frisse neus en ontdek de verschillende culturen die in Calgary samenkomen, Chinatown is een echte uitblinker. In Chinatown kun je de Chinese cultuur ontdekken, bijvoorbeeld onder leiding van een gids maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf rondslenteren. Ook de wijk Little Italy en de wijk Forest Lawn zijn de moeite waard om te bezoeken. Forest Lawn is één van de meest gemengde wijken van Calgary. 17th Avenue bevindt zich in dit district en staat bekend als de belangrijkste straat van het district, veel mensen noemen 17th Avenue ook wel International Avenue. In Forest Lawn vind je een breed aanbod van heerlijke restaurants en winkels.

Bezoek in Calgary een ijshockey wedstrijd van de Calgary Flames in het Scotiabank Saddledome

Bijzonder: Plus 15

Als je denkt dat het in de wintermaanden te koud is om door de stad te slenteren: think again! Calgary heeft de Plus 15; een luchtroute van overdekte bruggen. Het is 's werelds meest uitgebreide voetgangersbrugsysteem, met een totale lengte van 16 kilometer. De in totaal 86 bruggen verbinden 130 gebouwen met elkaar. Door deze overdekte loopbruggen kunnen mensen zich ook in de strenge wintermaanden snel en comfortabel door het centrum van de stad verplaatsen. De bruggen verbinden voornamelijk winkels en shopping malls. Het systeem wordt zo genoemd omdat de skywalks zich ongeveer 15 feet (4,5 meter) boven straatniveau bevinden. Sommige Plus 15-skywalks hebben meerdere niveaus, waarbij hogere niveaus Plus 30s en Plus 45s worden genoemd. 

Olympisch park

In 1988 was Calgary de stad van de Olympische Winterspelen. Maak tijd voor een bezoekje aan het Olympic Park, 15 minuten buiten het centrum en leuk om te zien. In de winter kun je hier zelf de bobsleebaan testen. Ook nu zijn er in dit park nog vele sportwedstrijden. En niet alleen professionele atleten komen af op dit prachtige park. Ook toeristen kunnen er terecht voor lessen en recreatie, zo kun je er ziplinen en schaatsen.

Calgary Tower

Naast de culturele wijken kun je ook de Calgary Tower opklimmen. Deze toren is misschien wel het bekendste onderdeel van de stad, omdat de stad hiermee geïdentificeerd wordt. Wanneer je de klim gemaakt hebt sta je op een hoogte van 190 meter en heb je een adembenemend uitzicht. Gaaf: je kunt 360 graden rond lopen en als je onder je voeten kijkt kun je de stad zien, de vloeren zijn namelijk van glas.

Air Canada vliegt rechtstreeks naar Calgary, boek je wintervakantie naar de Skibig3

Fort Calgary

Wat je niet moet vergeten als echte geschiedenis fan is het Fort Calgary waar de roots van de huidige wereldstad liggen. Je snuffelt hier in de manier waarop de volkeren met elkaar omgingen, hoe de bouw van Fort Calgary tot stand is gekomen en hoe Calgary zich heeft ontwikkeld tot een wereldstad. Een groot deel van deze activiteit is binnen, zo heb je even tijd om op te warmen van de kou buiten!

Studio Bell: daar zit muziek in!

Een leuke attractie in Calgary is Studio Bell: het Nationale Muziek Centrum in downtown Calgary. Annex theater. Annex museum. Het is een prachtig gebouw (dat alleen al is een bezoek waard) met tal van ruimtes waar je onder andere oude muziekinstrumenten en muziekdragers (hé die radio hadden wij vroeger ook!) vindt én waar je zelf muziek kunt maken in interactieve ruimtes (huppel en maak je eigen deuntje) of naar muziek kunt luisteren. Zo vinden er regelmatig klassieke concerten plaats op het Memorial Stage op de 2 etage, maar net zo goed dansavonden met D.J.! Een bezoek waard dus en check de evenementenkalender als je in de stad bent!

De stad Calgary biedt vele bezienswaardigheden als musea, muziektheaters en Calgary Tower

Openbaar vervoer

Als je Calgary van boven bekijkt zie je dat de straten zijn aangelegd als een raster, met lanen van oost naar west en straten van noord naar zuid. Het openbaar vervoersysteem van Calgary is efficiënt en betrouwbaar, met een lightrail- en bus systeem in het centrum van ’s ochtends vroeg tot middernacht. Er is een gratis zone in het centrum van de stad en anders koop je een kaartje bij een Co-op of Safeway supermarkt. Taxi’s zijn volop beschikbaar en je kunt ze zo op straat aanhouden of via een centrale bestellen. Als je naar het centrum gaat, laat de auto dan buiten de stad, ook al is autorijden in Calgary relaxed en overzichtelijk, je kunt in het centrum niet makkelijk een parkeerplaats vinden.

Wil je meer weten over Calgary? Bezoek dan de website van Visit Calgary.

Als je gaat wintersporten in Banff of Lake Louise of je maakt een skisafari in Alberta, dan kun je deze stad ontdekken!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte