Gids voor de perfecte stopover in Chicago

Gids voor de perfecte stopover in Chicago

Ski en city 5 april 2019
Else Schepers

Als je een nieuwe stad wilt verkennen, is het belangrijk om elk moment te laten tellen. Zeker als je er ‘slechts’ een tussenstop maakt naar je skibestemming. Dan is efficiëntie geboden, zoals in Chicago: zoveel te zien!

Je kunt niet altijd rechtstreeks vliegen voor je skivakantie in Amerika. Vaak is er een tussenstop gepland in de vluchten naar Amerika. Chicago is zo’n stad waar veel vluchten een tussenstop maken. En waarom niet even uitstappen, 2 nachtjes de stad verkennen en dan pas weer verder vliegen? Dit heet een stopover en wordt door veel airlines aangeboden zonder toeslag op de ticketprijs. Je wilt jezelf natuurlijk niet helemaal afmatten maar je wilt wel zo veel mogelijk zien, dan is een gids met daarin de belangrijkste highlights wel handig. Lees hier onze tips om Chicago een weekend te ontdekken.

Je 1e dag in Chicago

Stel dat je aankomt in Chicago op vrijdagavond, dan begin je met een goede maaltijd. Dan móet je natuurlijk het meest bekende Chicago-food proberen: deep-dish pizza. Chicagoans (zo heten de bewoners van Chicago) debatteren eindeloos over wat de beste eetgelegenheid in de stad is om deze bekende pizza te eten. Twee goede kanshebbers zijn volgens de Huffington Post de lokale Lou Malnati’s, die “de oudste familienaam in Chicago pizza” claimt en Giordano’s. Zij zeggen dat hun gevulde pizzarecept al meer dan 200 jaar bestaat. Welke is de beste? Oordeel zelf en neem een slice bij beiden!

Als je Chicago bezoekt, eet dan een Deep dish pizza, dat is een typische Chicago food traktatie

Met een goed gevulde buik ga je naar The Second City voor een show. Dit comedy bedrijf heeft enkele bekende mensen voorgebracht die vandaag de dag op TV en in de filmwereld hun geld verdienen als komiek, zoals Tina Fey, Steve Carell en Mike Myers.

Dag 2: bezoek The Bean

Begin je dag met een lekker kop (sterke) koffie bij Intelligentsia Coffee. Dit typische Chicago-bedrijf heeft 7 vestigingen in de stad. Ga daarna, als het nog lekker vroeg is, naar het Millennium Park. Maak hier de typische toeristische foto’s voordat de massa in het park neerdaalt. Je kunt Chicago namelijk echt niet verlaten zonder een grappige foto te maken bij The Bean zoals de Cloud Gate door iedereen genoemd wordt.

Drink Intelligentsia Coffee tijdens je citytrip in Chicago en bezoek de Cloud Gate ofwel The Bean

Vanaf het park wandel je naar het Art Institute of Chicago. Speel een scene na van de film Ferris Bueller’s Day Off of geniet van het werk van wereldberoemde kunstenaars zoals Renoir, O’Keeffe, Cézanne, Van Gogh, Monet, Picasso, Kandinsky en vele, vele anderen.

Musea in Chicago

Pak een snelle hap in één van de drie eetgelegenheden in het Art Institute voordat je naar het Field Museum gaat. Tenminste, als je van wetenschap en historie houdt. Je kunt hier Sue bezoeken. Sue is het meest complete T-rex skelet dat ooit gevonden werd! In het Field Museum kun je ook een aantal buitengewoon goed bewaarde mummies bekijken of een virtuele reis naar de Stille Zuidzee maken. Je loopt er door 4 miljard jaar leven op aarde in ‘Evolving Planet’.

In Chicago heb je heel veel musea zoals The Art Institute of Chicago en The Field Museum.

Als je tijd over hebt, zijn direct naast het Field Museum nog het Shedd Aquarium en het Adler Planetarium. Beide zijn een bezoek waard, afhankelijk natuurlijk van je tijdschema en je interesse. Op dit moment begin je waarschijnlijk trek te krijgen en wil je zo langzamerhand gaan dineren. Probeer een plaatsje te reserveren bij het restaurant van Stephanie Izard. Zij won één van de Amerikaanse versies van Top Chef en haar restaurant Girl and the Goat is echt een sensatie! Het menu is verdeeld in drie delen: groente, vis en vlees en de extra’s zijn brood, oesters en, natuurlijk …. geit. Probeer in ieder geval ook een creatief dessert van de keuken.

Het is nog te vroeg om naar bed te gaan hoor! Ga na het eten naar ‘uptown’ en bezoek de Green Mill Jazz Club en herbeleef de klanken van de jaren ’30 en ’40. Met een dansje kun je de avond mooi afsluiten.

Laatste dag: Wrigley Field

Begin je laatste dag in Chicago met een stevig ontbijt, zoals bijvoorbeeld in Elf City Diner in de South Loop. Na het ontbijt reis je naar Wrigley Field , het stadion van de Chicago Cubs. Hiervoor worden ook tours aangeboden. Eet een authentieke Chicago-style hot dog bij het naastgelegen Wrigleyville Dogs. Chicago-style is een all-beef frankfurter worst op een maanzaad broodje, gegarneerd met gele mosterd, gehakte uien, saus, augurken, tomaat, paprika en een snufje selderijzout. Veel Amerikaanser wordt het niet!

Bezoek tijdens je  Chicago citytrip ook Wrigley Field, het honkbal stadion van de  Chicago Cubs

Wandelen langs Lake Michigan

Na al dat eten is het tijd om de benen te strekken. Chicago is een hele prettige stad om te wandelen en een van de beste wandelingen is die langs Lake Michigan, waar het water zo ver reikt als het oog kan zien. Een rondje lopen gaat je niet lukken want dit meer is maar liefst 516 km lang en 200 km op z’n breedst! Niet voor niets behoort het tot de Top 5 van Grootste meren in Amerika. Als alternatief kun je de winkels in Wicker Park ten noordwesten van The Loop bezoeken. Daar vind je echt van alles, van tweedehands kledingwinkels tot bekende ontwerpers. Tank even bij bij The Wormhole Coffee dan zie je dat hier een DeLorean binnen staat geparkeerd voor wat extra sfeer.

Op weg naar de luchthaven is het leuk om even uit te stappen op de Willis Tower Skydeck om het fantastische uitzicht over de stad nog even in je op te nemen. Ooit was dit het hoogste gebouw in de Verenigde Staten, maar het is inmiddels ingehaald door de nieuwe One World Trade Center.

En dan is je stop-over in Chicago al weer voorbij, op naar je wintersportbestemming of op naar huis!

Vraag nu je offerte aan met een stop over in Chicago 

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte