• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Gids voor de perfecte stopover in Chicago
Ski en city 5 april 2019

Als je een nieuwe stad wilt verkennen, is het belangrijk om elk moment te laten tellen. Zeker als je er ‘slechts’ een tussenstop maakt naar je skibestemming. Dan is efficiëntie geboden, zoals in Chicago: zoveel te zien!

Je kunt niet altijd rechtstreeks vliegen voor je skivakantie in Amerika. Vaak is er een tussenstop gepland in de vluchten naar Amerika. Chicago is zo’n stad waar veel vluchten een tussenstop maken. En waarom niet even uitstappen, 2 nachtjes de stad verkennen en dan pas weer verder vliegen? Dit heet een stopover en wordt door veel airlines aangeboden zonder toeslag op de ticketprijs. Je wilt jezelf natuurlijk niet helemaal afmatten maar je wilt wel zo veel mogelijk zien, dan is een gids met daarin de belangrijkste highlights wel handig. Lees hier onze tips om Chicago een weekend te ontdekken.

Je 1e dag in Chicago

Stel dat je aankomt in Chicago op vrijdagavond, dan begin je met een goede maaltijd. Dan móet je natuurlijk het meest bekende Chicago-food proberen: deep-dish pizza. Chicagoans (zo heten de bewoners van Chicago) debatteren eindeloos over wat de beste eetgelegenheid in de stad is om deze bekende pizza te eten. Twee goede kanshebbers zijn volgens de Huffington Post de lokale Lou Malnati’s, die “de oudste familienaam in Chicago pizza” claimt en Giordano’s. Zij zeggen dat hun gevulde pizzarecept al meer dan 200 jaar bestaat. Welke is de beste? Oordeel zelf en neem een slice bij beiden!