• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Wow, op 1 skipas door 5 skigebieden in Utah!

Wow, op 1 skipas door 5 skigebieden in Utah!

Skisafari15 oktober 2019
Josee Schouten

Heb je weinig tijd maar wil je wel het maximale uit je skivakantie halen? Met deze safari kun je - als het moet - in 5 dagen 5 verschillende skigebieden ontdekken zonder er veel voor rond te hoeven rijden. 

Direct naar Salt Lake City en alle skigebieden dichtbij

Zo veel mogelijk skiën, zo min mogelijk reizen. Utah heeft een unieke positie als skistaat in de USA. Allereerst vlieg je er direct naar toe vanaf Amsterdam, dankzij de rechtstreekse vlucht (met Delta/KLM) naar Salt Lake City. En vanaf deze al hooggelegen stad vind je in een straal van 60 km meer dan 10 skiresorts!  Dus dat betekent dat je nooit ver hoeft te rijden.

Voor deze skisafari vlieg je naar Salt Lake City en binnen een uur sta je in het skigebied van je keuze

Ikonische skisafari

Dit seizoen kun je optimaal profiteren van bovengenoemde voordelen want met 1 skipas kun je de ultieme skisafari plannen! Jawel, met de zogenaamde IKON pas, een superskipas, geldig in 39 skigebieden in heel USA en Canada (lees er hier meer over) heb je toegang tot Utah’s skidomeinen in Deer Valley, Brighton, Solitude, Snowbird en Alta. En vanaf Salt Lake City naar deze skiresorts én weer terug hoef je slechts 112 miles te rijden! Ja je leest het goed, het hele rondje komt je op omgerekend 180 kilometers te staan. En dat is belachelijk weinig, naar Amerikamaatstaven. Zo zou je reisschema van een week er uit kunnen zien:  

Salt Lake City - Deer Valley : 61 km

Als je ‘s middags aankomt op Salt Lake City airport kun je ervoor kiezen om de eerste nacht in SLC zelf door te brengen (en dan hebben wij tal van leuke tips voor je!). Anderzijds, met een auto kost het je slechts 45 minuten om naar Deer Valley te rijden. Dan kun je de volgende ochtend meteen van start in Utah’s meest mondaine skigebied, met corduroy pistes, eersteklas liften en 5 sterrenlunches (en skivaletparking uiteraard!). Perfect gebied om je skitrip mee te beginnen. Maar opgelet: alleen voor skiërs! 

Deer Valley - Brighton : 20 km en  Brighton - Solitude :  3 km

Brighton en Solitude zijn 2 kleine resorts, verborgen in Utah's Big Cottonwood Canyon. Volgens wetenschappelijk onderzoek* valt hier de droogste sneeuw ter wereld. Pure poederski paradijsjes dus. En of je nu skiër of snowboarder bent, je kunt hier maximaal uit je dak gaan want Brighton heeft het grootste avondski-aanbod in de regio. Alle dagen behalve zondag zijn er ’s avonds 3 liften open voor meer dan 200 hectares ski & snowboardfun. Overnachten kun je niet in Brighton, maar dat kan wel in het ernaast gelegen Solitude.

Nog twee lokale favorieten als het om poedersneeuw skiën gaat: Snowbird en Alta. Deze kleine resorts liggen achter elkaar aan het einde van de Little Cottonwood Canyon

Solitude - Snowbird : 39 km en Snowbird - Alta : 6 km  

Nog twee lokale favorieten als het om poedersneeuw skiën gaat: Snowbird en Alta. Deze kleine resorts liggen achter elkaar aan het einde van de Little Cottonwood Canyon en kunnen bogen op een imposant gemiddelde aan sneeuwval per jaar van maar liefst 12 meter! Dat trekt natuurlijk met name de echte hardcore skiërs, die niets liever willen dan spelen in die fluffy light snow. Die nemen de wat verouderde skiliften voor lief. Skiënd zijn Alta Ski Area en Snowbird met elkaar verbonden en Snowbird biedt als yearround resort net ietsje meer. Catskiing is hier BIG, maar helaas geldt voor het skigebied van Alta: verboden voor snowboarders. 

Alta - Salt Lake City Airport : 51 km

De IKON skipas geeft je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Solitude en maximaal 5 dagen in de andere genoemde skigebieden.

Bepaal zelf je eigen safari

De IKON skipas geeft je ongelimiteerd toegang tot het skigebied van Solitude en maximaal 5 dagen in de andere genoemde skigebieden. Dat betekent dus dat je zelf kunt kiezen waar je wilt skiën. Zeker als je snowboarder bent is dat goed om te weten, gezien de beperkingen qua skigebied. Als je die vrijheid maximaal wilt benutten (omdat je bijvoorbeeld een powderchaser bent) dan is een centraal logeeradres een goed idee. Dankzij de geringe onderlinge afstand over doorgaans goed geprepareerde wegen ben je nooit lang onderweg. Een andere optie is om te kiezen voor kort of langer verblijf in Deer Valley, Solitude en/of Snowbird. Vanuit deze skiresorts kun je alle genoemde skigebieden aandoen op een meer relaxte wijze. Aan jou de keus!

Wil je meer informatie over deze skisafari of over skiën in Utah, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. 

LEES OOK: 

De 10 Utah skiresorts en hun skigebieden: een overzicht

Skien in Utah: je bent er nog sneller dan met de auto naar Val Thorens!

Salt Lake City, perfecte ski&city bestemming

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten , Foto Salt Lake City©SeanBuckley, Foto stoeltjeslift: Alta©AustenDiamondPhotography

* Bron: Secrets of the Greatest Snow on Earth, auteur Jim Steenburgh

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte