• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6341
      [code] => 611ecdd39b4d6ff0.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 611ecdd39b4d6ff0.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Vliegreis-1594302413
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6342
      [code] => 6500e87a0500bb46.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 6500e87a0500bb46.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Vliegreis-1594302544
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6343
      [code] => 09aa2e0c57d4ff0a.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 09aa2e0c57d4ff0a.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Vliegreis-1594302634
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [3] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6344
      [code] => 3ccf094056951545.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 3ccf094056951545.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Vliegreis-1594302671
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: Vliegreis

Onze vliegreizen vertrekken meestal vanaf Schiphol. Wij werken vooral met lijnvluchten van KLM, Delta Airlines, Air Canada, Icelandair, United Airlines en Lufthansa. Voor binnenlandse vluchten in Noord Amerika werken we met lokale aanbieders. Bij een ‘codesharing’ boek je een reis met airline A en vlieg je met airline B, dat kan omdat die maatschappijen een samenwerkingsverband hebben. 

Belastingen en heffingen

De reissom is de prijs inclusief luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen, Passenger Service Charges, brandstofheffingen en milieuheffingen. In de prijs zijn alle kosten, belastingen en heffingen opgenomen zoals die op dat moment bekend zijn. Naast de heffingen en belastingen kan er ook een brandstof toeslag door de airline berekend worden als de kerosineprijzen stijgen. Als de heffingen of belastingen veranderen of er een brandstof toeslag aan de orde is mogen wij die verandering aan je door berekenen conform onze voorwaarden.

E-ticket

Luchtvaartmaatschappijen gebruiken elektronische ticketsystemen. Je ontvangt van ons je reisbescheiden digitaal en daarbij zit ook je e-ticket. Het is belangrijk dat je naam exact overeenkomt met je paspoortnaam. Voor getrouwde dames geldt dat ze hun meisjesnaam (geboortenaam) moeten vermelden. De veiligheidseisen voor Noord Amerika zijn streng en afwijkingen worden niet geaccepteerd. 

Vluchtschema en vluchttijden

Op het moment dat je boekt, is bekend met welke airline je vliegt en wat je vluchtschema is. Lijnvluchten worden volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd. Voor deze vliegreizen vind je de route en de vluchttijden in de beschrijving van de reis zoals die op het moment van publicatie bij ons bekend zijn. Hou er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s behoorlijk kunnen wijzigen. Tot dat het moment dat je jouw reisbescheiden ontvangt (ca. 8 dagen voor vertrek) kunnen de vluchttijden veranderen en zijn alle vluchttijden onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden. Als je naar Noord Amerika vliegt, win je tijd en kom je meestal in de middag of vroege avond aan, dan is het bij ons reeds nacht. De terugreis gaat precies andersom, dan vertrek je vanuit je vakantiebestemming vaak in de middag, slaap je in het vliegtuig en als je in Nederland aankomt is het hier de ochtend van de volgende dag.

Air Canada vliegt dagelijks met een korte overstap naar de Rocky Mountains.

Inloggen voor bagage of inchecken

Bij sommige airlines zoals KLM is het mogelijk om met een boekingscode in te loggen en alvast je stoelkeuze te maken. Ook betaal je minder voor het meenemen van je ski’s of snowboard als je deze online aanmeldt. Als je naar de inlogpagina van de airline gaat, kun je met je achternaam en de boekingscode inloggen, zodra je bij ons je reis hebt geboekt, kun je deze boekingscode op je persoonlijke pagina vinden.  Vervolgens kies je zelf een stoel of kies je eventueel voor een upgrade. Voor sommige vluchten hebben wij als wintersportspecialist afgesproken dat je gratis je eigen materiaal mee mag nemen, dit wordt genoemd bij de beschrijving van de reis. Als je een reis bij ons boekt, zit er altijd handbagage en ruimbagage inclusief bij de intercontinentale vlucht. Voor maatwerkreizen inclusief lokale vluchten in Noord Amerika worden regelmatig vluchten zonder bagage geboekt. Uiteraard is deze informatie voor boeking bekend.

Tijdsverschil en jetlag

In Amerika of Canada heb je een tijdsverschil van ca. 8 uur. Een jetlag is meestal geen groot probleem tijdens een wintersportvakantie in Noord-Amerika. Omdat de heenreis in westelijke richting gaat is dat minder zwaar dan een vlucht naar het oosten. De meeste mensen wennen snel aan de lokale tijd en een wintersportvakantie leent zich ook goed voor vroeg opstaan en vroeg naar bed. 

Wil je weten hoe je de jetlag kunt voorkomen? Lees dan onze blog 10 tips tegen jetlag