Onze vliegreizen vertrekken meestal vanaf Schiphol. Wij werken vooral met lijnvluchten van KLM, Delta Airlines, Air Canada, Icelandair, United Airlines en Lufthansa. Voor binnenlandse vluchten in Noord Amerika werken we met lokale aanbieders. Bij een ‘codesharing’ boek je een reis met airline A en vlieg je met airline B, dat kan omdat die maatschappijen een samenwerkingsverband hebben. Het verband van o.a. KLM en Delta Airlines heet Sky team en het verband van o.a. Air Canada, Lufthansa, United Airlines en British Airways heet Star Alliance.
Klik op het logo en ga direct naar onze informatiepagina van de betreffende airline:
Vluchtschema en vluchttijden
Op het moment dat je boekt, is bekend met welke airline je vliegt en wat je vluchtschema is. Lijnvluchten worden volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd. Voor deze vliegreizen vind je de route en de vluchttijden in de beschrijving van de reis zoals die op het moment van publicatie bij ons bekend zijn. Hou er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s behoorlijk kunnen wijzigen. Tot dat het moment dat je jouw reisbescheiden kort voor vertrek ontvangt, kunnen de vluchttijden veranderen en zijn alle vluchttijden onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden.
Dag en nachtritme en tijdsverschil
Als je naar Noord Amerika vliegt, vertrek je meestal midden op de dag, tijdens de vlucht win je tijd en daarom kom je daar dan in de middag of vroege avond aan. In Europa is het dan reeds nacht. De terugreis gaat precies andersom, dan vertrek je vanuit je vakantiebestemming vaak einde middag en slaap je de nacht in het vliegtuig. Als je in Nederland aankomt is het hier de ochtend van de volgende dag.
Een stoel kiezen tegen bijbetaling
Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen kun je een specifieke stoel kiezen, zo kun je kiezen voor een stoel met meer beenruimte of een stoel aan het raam en naast je reisgenoot. Als je samen boekt en je maakt geen keuze, wordt je doorgaans wel bij elkaar geplaatst. De meeste airlines hanteren een toeslag voor het kiezen van een specifieke stoel, ook als je geen upgrade wilt, het vastleggen van een stoelnummer is nog maar zelden gratis, tenzij je wacht tot het inchecken 24 uur voor je gaat vliegen. Als je al eerder je stoel wilt vastleggen of een bijzondere plaats wilt boeken, kun je inloggen op de site van de airline met je boekingscode. Bij KLM kun je al een stoel aanschaffen als de vlucht nog in optie staat, bij alle andere airlines moet je vliegticket eerst uitgegeven worden (geprint worden) voordat je een specifieke stoel kunt boeken.
Ticket laten printen
Als jouw ticket nog niet geprint is en je wilt al wel je stoel reserveren, kun je door een volledige betaling te doen de tickets door ons laten printen. Vervolgens kun je inloggen bij de airline om de stoelen te reserveren. Wij kunnen ook een specifieke stoel voor je boeken en die kosten meenemen in je boeking, we rekenen daarvoor een toeslag op de prijs van de stoel. Voor sommige luxere stoelen kun je niet zelf een upgrade boeken, dan moet de boekingsklasse eerst aangepast worden. Zo kun je maar zelden upgraden naar businessclass, daarvoor dienen wij eerst de boekingsklasse aan te passen. Dit geldt bij bijna alle airlines voor de Business class en bij Air Canada bijvoorbeeld ook voor de Premium economy class.
Inloggen voor bagage
Als je naar de website van de airline gaat, kun je met je achternaam en de boekingscode inloggen. Zodra je bij ons je reis hebt geboekt, kun je deze boekingscode op je persoonlijke pagina vinden. Voor sommige vluchten hebben wij als wintersportspecialist afgesproken dat je gratis je eigen materiaal mee mag nemen, dit wordt genoemd bij de beschrijving van de reis. Als je een reis bij ons boekt, zit er naast de handbagage altijd tenminste 1x ruimbagage inclusief bij de intercontinentale vlucht. Voor lokale vluchten binnen Noord Amerika boeken we meestal vluchten zonder bagage. Uiteraard is deze informatie voor boeking bekend.
Belastingen en heffingen
De reissom is de prijs inclusief luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen, Passenger Service Charges, brandstofheffingen en milieuheffingen. In de prijs zijn alle kosten, belastingen en heffingen opgenomen zoals die op dat moment bekend zijn. Naast de heffingen en belastingen kan er ook een brandstof toeslag door de airline berekend worden als de kerosineprijzen stijgen. Als de heffingen of belastingen veranderen of er een brandstof toeslag aan de orde is mogen wij die verandering aan je door berekenen conform onze voorwaarden.
E-ticket
Luchtvaartmaatschappijen gebruiken elektronische ticketsystemen. Je ontvangt van ons je reisbescheiden digitaal en daarbij zit ook je e-ticket. Het is belangrijk dat je naam exact overeenkomt met je paspoortnaam. Voor getrouwde dames geldt dat ze hun meisjesnaam (geboortenaam) moeten vermelden. De veiligheidseisen voor Noord Amerika zijn streng en afwijkingen worden niet geaccepteerd.
Tijdsverschil en jetlag
In Amerika of Canada heb je een tijdsverschil van ca. 8 uur. Een jetlag is meestal geen groot probleem tijdens een wintersportvakantie in Noord-Amerika. Omdat de heenreis in westelijke richting gaat is dat minder zwaar dan een vlucht naar het oosten. De meeste mensen wennen snel aan de lokale tijd en een wintersportvakantie leent zich ook goed voor vroeg opstaan en vroeg naar bed.
Wil je weten hoe je de jetlag kunt voorkomen? Lees dan onze blog 10 tips tegen jetlag