Los Angeles: zon, zee & sterrendom!

Los Angeles: zon, zee & sterrendom!

Ski en city16 april 2019
Maaike Janssen

De “City of Angels” is een grote, uitgestrekte stad in de staat Californië. Na New York de grootste stad van Amerika met circa 4 miljoen inwoners. In deze wereldstad worden ongeveer 140 nationaliteiten vertegenwoordigd, wat resulteert in diverse culturele wijken met een eigen karakter. Zo kun je heerlijk eten in Little Ethiopia, Chinatown leent zich perfect voor een feestje en voordelig shoppen lukt het beste in Koreatown…

The Beach

Sunshine State, deze bijnaam van Florida had ook niet misstaan voor de staat Californië. Het hele jaar door heeft LA hoge temperaturen. De geroemde stranden aan de kust van de Stille Oceaan worden het hele jaar door dan ook druk bezocht. In de maanden december t/m maart ligt het gemiddelde tegen de 20 graden. Downtown LA kan de temperatuur overigens behoorlijk verschillen met de kusttemperatuur. De wind vanaf zee kan het dan bv in Venice Beach en Santa Monica behoorlijk frisser maken. Maar alsnog is The Beach een must go! Ook in wintertijd is het op de vele stranden van LA alsnog  heerlijk relaxen. Ja, het is nogal een dingetje hier in “Southern California”, weinig tijd, geen tijd, helemaal geen tijd? Geen excuus!! Je gaat hoe dan ook naar een strand! De vraag is alleen welke, er zijn er nl  zo’n 15 zonder de stranden buiten de stad mee te tellen, daar kom ik later nog op terug! Ècht weinig tijd? De dichtstbijzijnde optie vanaf LAX, (internationale luchthaven), is Dockweiler State Beach, zo’n 6,5 km vanaf de terminals.

Los Angeles, Southern California? Bezoek 1 van de 15 stranden! Ook in wintertijd nog heerlijk.

Hollywood

Maar eerst maar eens wat ondernemen. De wijk Hollywood is het centrum van de Amerikaanse tv en filmindustrie. Veel bezienswaardigheden in de stad hebben dan ook een link met de entertainment sector. Natuurlijk loop je op de Hollywood Boulevard even over The Walk of Fame waar al ruim 2000 sterren ”liggen”. Maar heb niet al te hoge verwachtingen van Hollywood. In de ochtend zijn de winkels nog niet open en is de toeristische gezelligheid ver te zoeken. Wel zijn er zo vroeg veel zwervers. De Hollywood-vibe is later op de dag pas voelbaar, zo rond lunchtijd, dan komt het weer tot leven. De twee meest bekende en invloedrijkste studio’s zijn zonder meer Universal Studios en Warner Brothers. Kort door de bocht zou je kunnen zeggen: Warner Brothers is voor filmfanaten en aan te bevelen wanneer je geïnteresseerd bent in het proces van het maken van films, en naar Universal ga je als je een gezellige middag voor elk wat wils zoekt.

Hollywood, film en tv walhalla, met o.a. The Walk of Fame, Universal Studios en Warner Brothers

Ben je nieuwsgierig naar de exclusieve, dure woningen van de celebs? Dan kun je je laten verleiden tot een Celebtour. Maar de kans is niet zo heel erg groot dat je scoort. De villa’s liggen op afstand met meestal hekken er omheen om de pottenkijkers buiten de deur te houden. Leuker is het om zelf een auto te huren en over Mulholland Drive te rijden en de straatjes die daar aan liggen te pakken, ook grotere kans om een beroemdheid te spotten. De route voert door de Hollywood Hills. Je komt langs indrukwekkende uitzichtpunten over de stad. Ook de soms behoorlijk steile zijwegen zijn erg tof, zoals Sepulveda Boulevard.

De Drive is niet alleen vermakelijk door de mooie panorama’s, architectuur en de Hollywood Letters, maar ook handig om de oh zo drukke en vervelende US Route 101 te mijden. Ideaal ook om aansluitende richting Beverly Hills te sturen! Als je terug rijdt via Rodeo Drive, pak je meteen de meest exclusieve winkelstraat van LA mee. Toch ook nog een waarschuwing: Er zit pittig bochtenwerk tussen, voor de liefhebber een uitdaging. De spaarzame straatverlichting in de bochten, springt pas aan bij dichte benadering!

Ga terug Downtown Los Angeles via Rodeo Drive, de meest exclusieve winkelstraat van LA.

Shoppen in Santa Monica

Zo, nu is het tijd om eens flink te shoppen! Dat is zeer goed mogelijk in Santa Monica. Hier vind je een eersteklas eet en winkelwijk met de geweldige winkel en wandelpromenade Third Street. Door de diverse straatartiesten en toeristen uit alle windstreken hangt er een gezellige sfeer. Na zonsondergang is het er levendig en wordt er volop geflaneerd. Ik zeg: Shop till you drop …en laat je aansluitend neerploffen op een terras om je te verwonderen over wat er zoal voorbij komt…  

Op Abbot Kinney Boulevard ga je shoppen, tijdens Abbot Kinney First Fridays is er live muziek

Ook in Venice is het meer dan prima shoppen. Deze wijk van LA heeft overigens net als, hoe kan het ook anders, Venetië kanalen en sloten. Leuk om te ontdekken! Op zoek naar een eclectische shop ervaring? Gevonden! Abbot Kinney Boulevard is the place to be. Koop hier je lokale producten, maar ook de meest hippe internationale merken. TIP: Tijdens Abbot Kinney First Fridays, de eerste vrijdag van de maand, transformeert de straat tot een waar Streetfestival, met live muziek, food trucks en meer.

Ik zou er nog op terugkomen, DE stranden van LA:  Als eerste Venice Beach! Deze populaire plek bezorgd je een authentieke strandervaring. Het is hier duidelijk meer relaxed dan op het andere minstens zo populaire Santa Monica Beach. De sfeer is gemoedelijk, er wordt wel eens een vergelijking gemaakt met Ibiza. Vanaf de beroemde promenade waar tal van restaurants en boetiekjes aan liggen, heb je een prachtig zicht op de Stille Oceaan. Verder zuidelijk,  loop je vanzelf tegen de fitgirls en skateboarders op. De krachtpatsers en bodybuilders sloven zich uit op het openlucht krachthonk Muscle Beach, wat zich op Santa Monica Beach bevindt.  Er is op het brede strand genoeg ruimte om te basketballen, skaten en fietsen. Laat je verwonderen op het zeer levendige strand waar veel te zien en te doen is en waar van alles gebeurt!

Venice Beach is gemoedelijk met prachtig zicht op de Stille Oceaan.

 Lets go LA en vraag een offerte voor een skivakantie inclusief een city trip naar The City of Angels.

Beeld: Ella Olthof

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte