Ik had het nog zo gezegd: ik ga NIET skiën !

Ik had het nog zo gezegd: ik ga NIET skiën !

Skigebieden24 april 2016
Else Schepers

Herken je dat? Dat tijdens het maken van een geweldige afdaling je hart sneller gaat kloppen? Dat het lijkt alsof je zweeft en je niet dacht dat je zo goed kon skiën?

Aan het eind van het seizoen ga ik altijd naar het Mountain Travel Symposium (MTS). MTS is een beurs die afwisselend in Canada en Amerika plaats vindt. Dit jaar was deze belangrijke inkoopbeurs in Keystone in Amerika. Zoals ieder jaar plande ik rondom de beurs bezoekjes aan een aantal plaatsen en skigebieden in de buurt.

De prijswinnaars van onze Facebookactie zouden rond dezelfde tijd in Winter Park en Steamboat van hun gratis wintersportvakantie genieten en ik besloot ze daar op te zoeken. Tijdens de voorbereiding sprak ik met Jenny uit Steamboat en ze zei: Else, bereid je voor want de ‘Springski’ is weer geweldig dit seizoen! Ik had echter zoveel afspraken dat ik besloot deze keer geen tijd te maken om te gaan skiën, ik ben er tenslotte om te werken en mijn agenda was te vol.

Mijn reis begon met een heerlijke relaxte vlucht met Icelandair naar Denver. Bij aankomst in Denver was het erg warm, zo warm dat mijn jas uit kon. De rit van Denver naar Keystone gaf me niet de indruk dat er heel veel sneeuw lag. Pas toen ik in Keystone aankwam zag ik dat de pistes helemaal vol lagen.

Else van WintersportCanadaAmerika bezoekt de jaarlijkse inkoopbeurs MTS in Keystone Amerika

Maar goed, ik had een beurs dus geen tijd om te skiën. Tijdens de lunch op de tweede dag van de beurs in Keystone begon het te sneeuwen en toen ik na een volle beursdag ’s avonds in de auto stapte om naar Winter Park te rijden was er al zeker 20 cm gevallen en het sneeuwde nog! Onderweg naar Winter Park sprak ik mezelf toe: Nee Else, je gaat niet skiën! Je moet werken!

Poedersneeuw, poedersneeuw en nog meer poedersneeuw

Als ski-touroperator die zich dagelijks bezighoudt met wintersport en het controleren van sneeuwhoogtes zou je verwachten dat ik precies weet wat er zich in de bergen afspeelt en wanneer er sneeuw valt. Het tegenovergestelde bleek waar toen ik onderweg naar Winter Park werd verrast door een mega lading poedersneeuw. Uiteindelijk aangekomen in The Village in Winter Park checkte ik in bij de centrale incheckbalie in de Zephyr Mountain Lodge. Deze lodge biedt een centrale check-in voor o.a. Fraser Crossing en Founders Pointe. Onze prijswinnaars logeerden in het Vintage Hotel en ik had de volgende dag met ze afgesproken tijdens de lunch.

De receptionist gaf me nog een tip over een leuke pub in het dorp Winter Park (ca. 5 km van The Village) waar ik die avond een hapje kon eten en beloofde me dat ik morgen van een heerlijke zonnige dag op de pistes zou genieten. Ik lachte vriendelijk en bedankte hem voor de informatie en herhaalde in mijn hoofd: je gaat niet skiën, je moet werken, je moet de prijswinnaars interviewen, je moet appartementen controleren, je moet nieuwe accommodaties contracteren.

Het skigebied Winter Park Resort ligt in de staat Colorado vlakbij Denver in Amerika.

Interview met de prijswinnaars

De volgende ochtend was ik vroeg wakker en ik begon aan mijn ‘rondje’. Rond de lunch ontmoette ik onze prijswinnaars Rick en Michel en we babbelden in de zon en het was duidelijk dat deze heren het enorm naar de zin hadden! Verse sneeuw en zon, wat een heerlijkheid! Aan de rand van de pistes vertelden ze me hoe verrast ze waren dat ze deze reis hadden gewonnen en hoe geweldig ze het naar hun zin hadden. Bekijk hier mijn interview met de prijswinnaars of bekijk hieronder de videocompilatie met onze prijswinnaars:

Steamboat

Volgende bestemming: Steamboat, de thuishaven van de ‘Champagne Powder’. Ik reed sneller van Winter Park naar Steamboat dan gepland en besloot alvast mijn hotelbezoeken te doen die voor de volgende ochtend gepland stonden. In mijn achterhoofd begon ik een planning te maken, wat als je nu flink doorwerkt en morgen heel vroeg opstaat, dan kun je een paar uur skiën. Gewoon een paar uurtjes, ik heb toch ook hard gewerkt? Na mijn rondje langs de diverse hotels belde ik Jenny met mijn overweging en ze zei, ik zorg dat je morgenochtend opgepikt wordt en dan ga je spring-skiën in Colorado! Oh jé, ik zei nog zo…. Ik ga niet skiën …. Maarrr… een afdaling in verse lentesneeuw in Steamboat stond al heel lang op mijn bucketlist en nu we er toch zijn….

OMG… Spring skiën!!

Oh My God! Spring-ski, oftewel skiën in het voorjaar. Denk verse sneeuw, stralende zon, prachtige afdalingen, strakblauwe lucht, een geweldige sfeer en dan heb je pas een heel klein beeld hoe heerlijk het is! Herken je dat? Dat tijdens het maken van een geweldige afdaling je hart sneller gaat kloppen? Dat het lijkt alsof je zweeft en je eigenlijk niet dacht dat je zo goed kon skiën? Komt het door de korrelige lentesneeuw, de zon? I LOVED IT! Ik zal het eerlijk toegeven, tot vorig jaar beperkte mijn springski ervaring zich tot heel veel Europa en 1x Canada. Toen ik in Steamboat van de berg zoefde kon ik alleen maar denken: ‘waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Wat heb ik gemist!’ Ik kan je beloven: Als je in het voorjaar op wintersportvakantie gaat heb je een feestje op de piste. Lees hier mijn handige tips over skiën in het voorjaar.

Steamboat en Winter Park, de perfecte combinatie. Vraag hier een offerte.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte