Veel ski en gezelligheid tijdens Big White Master Weken voor 50 plussers

Veel ski en gezelligheid tijdens Big White Master Weken voor 50 plussers

Activiteiten13 oktober 2019
Josee Schouten

Ben je gek van skiën en 50 jaar of ouder? Yes, dan kun je deelnemen aan de Big White Master’s! Een ideale skitrip om andere skiliefhebbers te ontmoeten van over de hele wereld en je techniek te verbeteren in een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Samen skiën over corduroypistes of door de Okanagan poeder

Elk skidorp in Canada heeft tegenwoordig wel speciale themaweken, waarbij de activiteit (off piste, heliski, skisafari’s of een mix van dit alles) centraal staat. Maar Big White, dat leuke skiresort in British Columbia gooit het over een heel andere boeg: zij organiseren elk jaar met veel succes speciale skiweken voor enthousiaste skiërs van 50 jaar en ouder: de Big White Master’s. Niks rollatorski, niks rustig aan, maar een mooie mix van skiën en plezier hebben met elkaar. Elke ochtend nemen de meest doorgewinterde (en ja, ook al iets grijzende) skileraren van Big White de gasten mee over perfect verzorgde corduroy pistes of – als het allemaal een tandje hoger mag - door de Okanagan champagnepoeder, waar Big White zo om bekend staat. Een basisniveau is natuurlijk vereist maar als uitgangspunt geldt dat elke deelnemer leert tijdens deze week en zijn skitechniek een niveau hoger weet te tillen.

Else van WintersportCanadaAmerika test de pistes van Big White uit.

Après-ski, hell yeah!

Maar wat dit concept in korte tijd zo populair heeft gemaakt is vooral het sociale aspect. Skiliefhebbers van werkelijk over de wereld komen hier bij elkaar en naast het skiën zijn er opties om deel te nemen aan tal van andere activiteiten zoals wijnproeverijen, après-ski-high tea&wine, sledetochten enz. 

Big White is een heerlijk skigebied in Canada

Forever young

In totaal heb je vijf halve dagen skiles op de bergen van Big White. The name says it all: met 2.655 hectare terrein, 105 km gemarkeerde pistes, 118 gemarkeerde off-piste trails en 16 skiliften is het skigebied met recht BIG te noemen. Maar hun grootste sellingpoint is het jaarlijks gemiddelde van 7,5 meter lichte en droge sneeuw. En zoals ikzelf nog afgelopen seizoen heb mogen ervaren – notabene begin april! –  geeft dat een geweldige extra dimensie aan elke afdaling! In mijn geval: gillend van plezier de berg af! Dus - behorend tot eerdergenoemde doelgroep - ben ik zo vrij om toe te voegen: skiën in de poeder van Big White brengt het kind weer in je naar boven! Hoe leuk om dat te delen met andere oudere jongeren? 

Geniet van de pistes tijdens de Big White Master’s Weeks

Wanneer zijn de Master’s Weken?

Komend seizoen vinden de Big White Master’s Weeks plaats van:

27 t/m 31 januari 2020

24 tot 28 februari 2020

30 maart t/m 3 april 2020

De Master's Week bevat 5 halve dagen les met een skileraar, een groots welkomstontbijt, een gezamenlijke lunch en een après-ski event in de Happy Valley Day Lodge. Optioneel kun je ook overwegen om samen te dineren en worden er nog aanvullende activiteiten georganiseerd. 

Wij passen vervolgens de vlucht, je accommodatie in Big White en je skipas naadloos aan rondom deze week en conform je wensen. Meer weten over Big White en de Master’s? Neem contact met ons op. 

Big White Master’s Weeks is een aanraders voor 50+ skiers

Vraag hier een offerte voor jouw masters skiweek!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte