Bezoek de Niagara Falls in combinatie met je skivakantie

Bezoek de Niagara Falls in combinatie met je skivakantie

Ski en city 9 september 2019
Maaike Janssen

Tijdens het winterseizoen is een bezoek aan de Niagara Falls eigenlijk veel leuker dan in de zomer. Vooral een vers laagje sneeuw zorgt voor spectaculaire plaatjes!  Er zijn ook geen idioot lange wachtrijen in de winter en toch zie je in de weekenden wel een gezellige bedrijvigheid. Hoewel een aantal attracties in de winter gesloten zijn kun je je in de winter wel laten verrassen. Je krijgt een sprookjesachtige aanblik van een deels bevroren en deels voortrazende waterval. Nieuwsgierig geworden? Dan wordt het tijd om verder te scrollen en een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.

Niagara watervallen in het winterseizoen, spectaculair! De Rainbow Bridge verbindt Canada en Amerika

Facts & Figures van de Niagara Falls

The Niagara Falls zijn één van ‘s werelds grootste en meest imposante watervallen, gelegen op de grens van Canada en Amerika. De Rainbow Bridge over de rivier de Niagara zorgt voor een verbinding tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de staat New York (USA) en Niagara Falls in de provincie Ontario (Canada). The Falls bestaan uit drie watervallen. De grootste (ruim 670m breed & 50m hoog) is The Horseshoe Falls, deze ligt grotendeels in Canada en wordt vandaar ook Canadian Falls genoemd. Dan The American Falls. Deze is volledig in Amerika gelegen en bestaat uit twee delen: De American Falls (circa 290 m breed & 20m hoog) en het kleine Bridal Veil Falls (17m breed & 25m hoog) Deze laatste is ontstaan doordat het eilandje Luna Island de grote waterval in tweeën splijt. 

Niagara Falls bestaan uit 3 watervallen: De Horseshoe Falls, de American Falls en Bridal Veil Falls

Wat zijn de meest interessante opties?

Er is een scala aan mogelijkheden om al dit natuurgeweld te gaan zien:

  1. The RAINBOW BRIDGE kun je lopend oversteken. Mits je een geldig paspoort hebt kun je dan vanuit Amerikaanse én Canadese kant de watervallen zien.  
  2. Vanaf The SKYLON TOWER heb je een TOP uitzicht! Met een ticket kun je 2 keer de Tower bezoeken. Tip: Ga overdag en kom in de avond weer terug. De belevenis begint al in de lift aan de buitenkant van de toren. ’s Avonds in het roterende restaurant  is het vuurwerk om 22.00 uur de kers op de taart! 
  3. In de winter is THE JOURNEY BEHIND THE FALLS tour bij de Horseshoe Falls een indrukwekkende manier om het spektakel van dichtbij te bekijken, deze tour is ook heel geschikt voor gezinnen. Met behulp van een lift en tunnels kom je op verschillende observatie punten onder en achter de watervallen terecht. In de zomer zijn de wachtrijen vaak enorm lang en veel mensen haken daarom af, dat probleem is er niet in de winter, geen wachtrij en het beste zicht!  Onderweg kun je informatie vinden over het uitgraven van de inmiddels meer dan 130 jaar oude tunnel. Draag comfy schoenen en zorg voor een waterdichte tas voor o.a. je camera, misschien word je overvallen door mist!
  4. De meest ultieme manier om de ware omvang te bevatten is toch wel per HELIKOPTERVLUCHT. Er zijn veel aanbieders, informeer je vooraf goed!

Bezoek de Skylon Tower bij de Niagara Watervallen, Journey behind the Falls of boek een helivlucht

Clifton Hill

Clifton Hill is een entertainment park aan de Canadese kant. Niet persé een bezoek waard want de kracht van het water maakt al voldoende indruk. De vraag is wat zo’n compleet park daar toevoegt want Clifton Hill oogt toch wat misplaatst met zijn bowlingcentra, bars, midgetgolf met dino’s, kartbaan,  casino’s, musea etc. Blijkbaar is dit een kwestie van vraag en aanbod, de kinderen zullen het in ieder geval wel waarderen. 

Bekijk actuele info en prijzen van de diverse attracties rondom de Niagara Falls hier:  http://www.niagaraparks.com/attractions  + http://www.niagara-usa.com

Aan Canadese kant van de Niagara waterfalls kun je Clifton Hill bezoeken

TIP: Winter Festival of Lights

De jaarlijkse lichtroute van 8 km van de Niagara Parkway tussen Clifton Hill en Lundy’s Lane, met 3 miljoen lichtjes, verlichte kunstwerken, lasershows en iedere avond  prachtig vuurwerk is een must-do! Je kunt deze lichtroute bezoeken van begin november tot eind januari van 17.00 tot 24.00. De toegang is gratis. Een vrijwillige donatie voor onderhoud  wordt op prijs gesteld. 

Take your pick!

Festival of Lights is een festival compleet met lichtroute, lasershows en elke avond vuurwerk

Als je bijvoorbeeld een reis boekt met een vlucht van Air Canada kun je een stop over maken in Toronto en een bezoek aan de Niagara Falls in je reis opnemen. Meer weten? Vraag een offerte!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte