• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6318
      [code] => 4e0d4bf64dcbe19e.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 4e0d4bf64dcbe19e.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisvoorwaarden-1594212172
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Algemene informatie: Reisvoorwaarden

Op iedere reservering gelden onze reisvoorwaarden. Je leest hier de belangrijkste punten in het kort. Onder aan deze tekst vind je de link naar de download met de volledige tekst. Lees onze voorwaarden altijd voor je de vakantie boekt want door te reserveren ga je akkoord met deze voorwaarden. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze reisvoorwaarden in het kort:

Je boeking is definitief en een wijziging kan voor kosten zorgen

Op het moment dat je de reis bevestigt en je adresgegevens verstrekt, boeken we alle onderdelen (zoals accommodatie, liftpas, vlucht etc.) definitief bij onze partners. Als alle onderdelen akkoord zijn verwerken we de boeking. Daarna krijg je een inlog voor een persoonlijke pagina waar je de boeking kunt inzien en de factuur kunt downloaden. De aanbetaling bedraagt 30%. De restantbetaling moet 6 weken voor vertrek in ons bezit zijn. Voor een boeking hebben we de paspoortnamen en de geboortedata nodig. De paspoortnaam is de eerste voornaam en achternaam zonder leestekens zoals die in het machineleesbare gedeelte van je paspoort staat. Het kan gebeuren dat je een verkeerde naam hebt opgegeven of dat er iets anders gewijzigd moet worden aan je reis. Het wijzigen van de vertrekdatum is soms mogelijk maar meestal niet. De hoogte van de wijzigingskosten is vooraf niet vast te stellen en is gerelateerd aan de kosten die onze partners aan ons voorleggen.

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Op het moment dat je boekt, is bekend met welke airline je vliegt en wat je vluchtschema is. Lijnvluchten worden volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd. Voor deze vliegreizen vind je de route en de vluchttijden in de beschrijving van de reis zoals die op het moment van publicatie bij ons bekend zijn. Hou u er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s behoorlijk kunnen wijzigen. Tot dat het moment dat je jouw reisbescheiden ontvangt (ca. 8 dagen voor vertrek) kunnen de vluchttijden veranderen en zijn alle vluchttijden onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden. Als je naar Noord Amerika vliegt, win je tijd en kom je meestal in de middag of vroege avond aan, dan is het bij ons reeds nacht. De terugreis gaat precies andersom, dan vertrek je vanuit je vakantiebestemming vaak in de middag, slaap je in het vliegtuig en als je in Nederland aankomt is het hier de ochtend van de volgende dag.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten

Voor Amerika en Canada heb je een geldig paspoort en een elektronische reistoestemming nodig. De elektronische reistoestemming wordt ETA genoemd voor Canada en ESTA voor Amerika. Dit is een eenvoudig alternatief voor het visum dat je voorheen nodig had. Je moet over een geldig, machine-leesbaar paspoort beschikken om een ETA of ESTA aan te vragen. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen, machine-leesbaar paspoort nodig. Officieel moet je ook een lege visumpagina hebben zodat de douane hier een stempel kan zetten. Het spreekt voor zich dat het paspoort geldig moet zijn op het moment dat je naar de Canada of de Verenigde Staten reist. Wat niet altijd even duidelijk is, is hoe lang je paspoort geldig moet zijn, soms wordt gezegd dat het paspoort nog na thuiskomst een bepaalde tijd geldig moet zijn, dat is niet correct. Het juiste antwoord is: het paspoort moet net zo lang geldig zijn als je verblijf in Noord Amerika. Bij je aanvraag voor de ETA of de ESTA moet je het paspoortnummer opgeven, hier komen cijfers en letters in voor. Het is soms onduidelijk zijn of er een letter O in staat of het cijfer 0. De letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Als je een fout maakt bij het aanvragen van de ETA of ESTA en je hebt problemen met het online inchecken of komt niet aan boord van de vlucht, ben je zelf verantwoordelijk voor de daaruit ontstane kosten.

Als je de reis annuleert ontstaan er annuleringskosten

Het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand, de zichttermijn, de afkoelingsperiode. Het zijn allemaal benamingen voor het recht om af te zien van een internet aankoop binnen een bepaalde periode. Reizen zijn uitgesloten van dit herroepingsrecht, dit is wettelijk vastgesteld. Je kunt je bij een annulering dus niet beroepen op deze regeling. Als jij de boeking annuleert worden er zogenaamde annuleringskosten in rekening gebracht, die zijn als volgt: 

Tot 42 dagen voor de vertrek dag : de aanbetaling (30%) 

Vanaf dag 42 tot dag 28 : 60% van de reissom 

Vanaf dag 28 tot de vertrek dag : 90% van de reissom 

Op de vertrekdag of later : 100% van de reissom 

Indien voor ons de geleden schade hoger is dan hierboven genoemd, worden de hogere kosten doorberekend, dit is van toepassing bij vliegtickets, groepsreizen en reizen op maat of bijzondere reisonderdelen. Voor die laatste categorie (bijzondere reisonderdelen) heb je vooraf je toestemming gegeven dat we van de standaard voorwaarden afwijken. Voor de eerste categorie (vliegtickets, groepsreizen en reizen op maat) is geen bijzondere toestemming van jou nodig. Zo kan het zijn dat we 30% van je reissom berekenen en daarnaast 70% van je vliegticket omdat we een non-refundable ticket voor je geboekt hebben. Het gros van onze tickets kopen wij in met speciale voorwaarden om jou een prijsvoordeel te kunnen geven, de consequentie is vaak dat er bij annulering 100% kosten optreden, die mogen we dus aan je factureren omdat we dit in onze voorwaarden hebben genoemd. Een annulering wordt geteld op werkdagen tijdens kantooruren. Annuleringen buiten deze kantooruren worden verwerkt als een annulering op de eerstvolgende werkdag. 

Download hier de reisvoorwaarden.

Terug naar alle Algemene informatie.