Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6318
      [code] => 4e0d4bf64dcbe19e.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 4e0d4bf64dcbe19e.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisvoorwaarden-1594212172
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Algemene informatie: Reisvoorwaarden

Op iedere reservering gelden onze reisvoorwaarden. Je leest hier de belangrijkste punten in het kort. Onder aan deze tekst vind je de link naar de download met de volledige tekst. Lees onze voorwaarden altijd voor je de vakantie boekt want door te reserveren ga je akkoord met deze voorwaarden. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze reisvoorwaarden in het kort:

Je boeking is definitief en een wijziging kan voor kosten zorgen

Op het moment dat je de reis bevestigt en je adresgegevens verstrekt, boeken we de diverse reisonderdelen bij onze partners. Daarna verwerken we jouw boeking, je krijgt dan een inlog voor een persoonlijke pagina waar je de boeking kunt inzien en de factuur kunt downloaden. De aanbetaling van de reis is 30% van de reissom vermeerderd met de boekingskosten. De restantbetaling moet 6 weken voor vertrek in ons bezit zijn. Voor een boeking hebben we de paspoortnamen en de geboortedata nodig. De paspoortnaam is de eerste voornaam en achternaam zonder leestekens zoals die in het machine leesbare gedeelte van je paspoort staat. Het kan gebeuren dat je een verkeerde naam hebt opgegeven of dat er iets anders gewijzigd moet worden aan je reis, hiervoor berekenen we kosten. De hoogte van de wijzigingskosten is vooraf niet vast te stellen omdat dit gerelateerd is aan de kosten die onze partners ons voorleggen.

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Op het moment dat je boekt, is bekend met welke airline je vliegt en wat je vluchtschema is. Hou er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s behoorlijk kunnen wijzigen. Tot dat het moment dat je de reisbescheiden ontvangt (kort voor vertrek) kunnen de vluchttijden veranderen en zijn alle vluchttijden onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden. Als je naar Noord Amerika vliegt, win je tijd en kom je meestal in de middag of vroege avond aan, dan is het bij ons reeds nacht. De terugreis gaat precies andersom, dan vertrek je vanuit je vakantiebestemming vaak in de middag, slaap je in het vliegtuig en als je in Nederland aankomt is het hier de ochtend van de volgende dag.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten

Voor Amerika en Canada heb je een geldig paspoort en een elektronische reistoestemming nodig, dit is een eenvoudig alternatief voor het visum dat je voorheen nodig had. De elektronische reistoestemming voor Canada heet de ETA en voor Amerika is dit de ESTA. Je moet ook over een geldig, machine-leesbaar paspoort beschikken om naar Noord Amerika te reizen en om een ETA of ESTA aan te vragen. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen, machine-leesbaar paspoort nodig. Het paspoort moet net zo lang geldig zijn als je verblijf in Noord Amerika (het hoeft niet langer geldig te zijn dan je verblijf daar). Bij je aanvraag voor de ETA of de ESTA moet je het paspoortnummer opgeven, hier komen cijfers en letters in voor. Het is soms onduidelijk zijn of er een letter O in staat of het cijfer 0. De letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Als je een fout maakt bij het aanvragen van de ETA of ESTA en je hebt problemen met het online inchecken of komt niet aan boord van de vlucht, ben je zelf verantwoordelijk voor de daaruit ontstane kosten.

Als je de reis annuleert ontstaan er annuleringskosten

Het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand, de zichttermijn, de afkoelingsperiode, het zijn allemaal benamingen voor het recht om af te zien van een internet aankoop binnen een bepaalde periode. Reizen zijn uitgesloten van dit herroepingsrecht, dit is wettelijk vastgesteld. Je kunt je bij een annulering dus niet beroepen op deze regeling. Als jij de boeking annuleert worden er zogenaamde annuleringskosten in rekening gebracht, die zijn als volgt: 

 • bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór vertrek: de aanbetaling (30%)
 • bij annulering va de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór vertrek: 60% 
 • bij annulering va de 28ste dag (inclusief) ) tot de 2e dag (exclusief) vóór vertrek: 90%
 • bij annulering va de 2e dag voor vertrek: 100%

Indien voor ons de geleden schade hoger is dan hierboven genoemd, worden de hogere kosten doorberekend, dit is van toepassing bij vliegtickets, groepsreizen, reizen op maat en non refundable reisonderdelen. In de offerte wordt aangegeven welke onderdelen dit zijn. Bij bijzondere reisonderdelen vragen we vooraf toestemming aan je om de afwijkende voorwaarden te hanteren, dit komt bijvoorbeeld regelmatig voor bij meerdaagse heliski arrangementen. Voor de eerste categorie (vliegtickets, groepsreizen, reizen op maat en non refundable reisonderdelen) is geen bijzondere toestemming van jou nodig. Zo kan het zijn dat we 30% van je reissom berekenen en daarnaast 70% van je vliegticket of liftpas omdat we een non-refundable variant voor je geboekt hebben, in de offerte staat welke onderdelen non-refundable zijn. Het gros van onze reisonderdelen kopen wij in met speciale voorwaarden om jou een prijsvoordeel te kunnen geven, de consequentie is vaak dat er bij annulering 100% kosten optreden, die mogen we dus aan je factureren omdat we dit in onze voorwaarden hebben genoemd. Een annulering wordt geteld op werkdagen tijdens kantooruren. Annuleringen buiten deze kantooruren worden verwerkt als een annulering op de eerstvolgende werkdag. 

Download hier de volledige versie van onze reisvoorwaarden.

Terug naar alle Algemene informatie.