• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6753
      [code] => 57c33bb8c54427e8.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 57c33bb8c54427e8.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Canada-1636640556
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Inreisvoorwaarden Canada

Aangepaste inreisvoorwaarden voor Canada ivm COVID-19

Update: 2 mei 2022

Je bent verplicht jezelf op de hoogte te stellen van de inreisverplichtingen. Doe dat via de officiële overheidsinstanties zoals NederlandWereldwijd.nl en op de site van de Canadese overheid: Government of Canada COVID-19 Information

Vaccinaties voor volwassenen

Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd zijn met (een combinatie van) deze vaccinaties: Pfizer (2x), Moderna (2x), AstraZeneca (2x) of Janssen (1x). De laatste vaccinatie dient tenminste 14 dagen voor vertrek ontvangen te zijn.

Als je genezen bent van corona + 1 vaccin hebt gehad, ben je niet volledig gevaccineerd voor Canada. Je moet voor Canada, muv het Janssen vaccin, echt 2 vaccinaties hebben gehad. Als je slechts 1 vaccin van Pfizer, Moderna of AstraZeneca hebt gehad, kun je bij de GGD een afspraak maken voor een 2e vaccin

Engelstalig bewijs van vaccinatie of herstel

Om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd of hersteld bent, heb je een Engelstalig bewijs nodig. De beste manier om een vaccinbewijs of herstelbewijs te printen is via de Corona check website. We helpen je graag op weg hiermee, bekijk hier de handleiding.

Kinderen en jongeren

Ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar mogen Canada binnen met hun volledig gevaccineerde ouders/voogden. Er zijn sinds 28 februari 2022 geen beperkingen meer voor deze leeftijdscategorie. Jongeren van 12 tot 17 jaar die niet gevaccineerd zijn of slechts gedeeltelijk gevaccineerd moeten 14 dagen in quarantaine, zij moeten op dag 1 en dag 8 een test doen, ongeacht of ze worden vergezeld door reizigers die in aanmerking komen als een volledig gevaccineerde reiziger.

Sinds 1 april hoeven volledig gevaccineerde reizigers geen test te laten zien om Canada in te reizen. 

ArriveCan app of website

Alle reizigers moeten de informatie over vaccinatie en verblijf in Canada uploaden in de ArriveCan App of op de website, dit dien je vanaf 72 uur voor vertrek te doen. Zorg dat je de app regelmatig controleert op updates omdat er regelmatig wijzigingen zijn. Naast de persoonlijke informatie, wordt je vaccinatie status, je contactinformatie tijdens je verblijf in Canada en een quarantaineplan gevraagd. Het quarantaineplan in de app is op 25 april komen te vervallen.

PCR test bij aankomst 

Bij aankomst op de 1e luchthaven in Canada kun je als volledig gevaccineerde reiziger geselecteerd worden om te testen (random testing). Dit is een verplichte PCR test. Je mag doorreizen naar je eindbestemming in afwachting van de testuitslag.  Reizigers die COVID-19 hebben opgelopen en volledig zijn hersteld, zijn vrijgesteld van aankomst tests. 

Meenemen op reis

Zorg ervoor dat je alle documenten in het Engels hebt en zowel digitaal als in een geprinte versie bij je draagt. Ons advies is om ook een paar zelftesten bij je te hebben, dan kun je bij twijfel altijd eerst even een zelftest doen. Ter plaatse moet je de lokale regels opvolgen, op sommige openbare plaatsen zijn nog mondkapjes verplicht, zorg daarom ook voor voldoende mondkapjes. 

Terugreis naar Nederland

Vanaf 23 maart 2022 hebben reizigers geen negatieve testuitslag nodig. Check je terugreis op de site van de Rijksoverheid: Check mijn reis

Alle passagiers (van 12 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten daarnaast een recente gezondheidsverklaring invullen. Je kunt dit formulier hier downloaden

Alle bovenstaande informatie is van toepassing op de huidige procedures en voorwaarden, zoals voorgeschreven door de Nederlandse en de Canadese overheid. Ze kunnen ieder moment gewijzigd worden, afhankelijk van de lokale en nationale toestand rondom COVID-19. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden. Naast deze aanvullende regels gelden de normale regels voor reisdocumenten waaronder een ETA reistoestemming.