• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6753
      [code] => 57c33bb8c54427e8.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 57c33bb8c54427e8.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Canada-1636640556
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Inreisvoorwaarden Canada

Aangepaste inreisvoorwaarden voor Canada ivm COVID-19

Update: 6 december 2021

Je bent verplicht jezelf op de hoogte te stellen van de inreisverplichtingen. Doe dat via de officiële overheidsinstanties zoals NederlandWereldwijd.nl en op de site van de Canadese overheid: Government of Canada COVID-19 Information

Vaccinaties voor volwassenen

Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd zijn met (een combinatie van) deze vaccinaties: Pfizer (2x), Moderna (2x), AstraZeneca (2x) of Janssen (1x). De laatste vaccinatie dient tenminste 14 dagen voor vertrek ontvangen te zijn.

In Europa is genezing van corona + 1 vaccin volledig gevaccineerd. In Canada moet je, muv het Janssen vaccin, echt 2 vaccinaties hebben gehad. Als je slechts 1 vaccin van Pfizer, Moderna of AstraZeneca hebt gehad, kun je bij de GGD een afspraak maken voor een 2e vaccin

Engelstalig bewijs van vaccinatie

Om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent, heb je een Engelstalig geprint bewijs van volledige vaccinatie nodig. De beste manier om een vaccinbewijs te printen is via de Corona check website. We helpen je graag op weg hiermee, bekijk hier de handleiding.

Vaccinaties voor kinderen

Ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar mogen Canada binnen met hun volledig gevaccineerde ouders/voogden. Deze kinderen moeten de eerste 2 weken groepen vermijden. Kinderen van 5-11 jaar moeten testen op dag 1 en 8 van de vakantie. Als ze positief testen, moet het gezin in quarantaine en gaat het quarantaineplan in (zie hieronder). 

Verplicht: voor vertrek testen

Alle reizigers vanaf 5 jaar, ongeacht de vaccinatiestatus, moeten, voorafgaand aan de vlucht naar Canada een PCR-test doen. Antigeentesten zijn niet toegestaan. Deze PCR test moet maximaal 72 uur voor vertrek naar Canada afgenomen worden. Zonder een testresultaat kun je niet aan boord van het vliegtuig. De testresultaten moeten in het Engels of Frans getoond kunnen worden met: naam en adres en geboortedatum, naam en adres van de testlocatie, datum en testmethode en uiteraard het resultaat van de test. Klik hier om een test te boeken. 

Je hoeft geen negatieve COVID-19-test te laten zien als je hersteld bent van COVID-19 en geen symptomen meer hebt. In dat geval moet je juist een positieve test laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is. Wij adviseren je daarom als je genezen bent van COVID een PCR testresultaat en een herstelbewijs (coronacheck app) bij je te dragen. Er zijn meer uitzonderingen op de vaccinatie- en testverplichting. Deze zijn te vinden op deze checklist van de Canadese overheid.

ArriveCan app of website

Alle reizigers moeten de gevraagde informatie uploaden in de ArriveCan App of op de website, dit dien je vanaf 72 uur voor vertrek te doen. Zorg dat je de app regelmatig controleert op updates omdat er regelmatig wijzigingen zijn. De 72 uur wordt gerekend vanaf het vertrek van je eerste vlucht naar Canada. Als je bijvoorbeeld een overstap hebt in een ander Europees land, dan is dat de vertrektijd van je 2e vlucht.  Naast de persoonlijke informatie, wordt je vaccinatie status, je contactinformatie tijdens je verblijf in Canada en een quarantaineplan gevraagd.

Quarantaine plan

Alle reizigers moeten een quarantaine plan hebben, voor het geval je positief getest wordt op COVID-19, zowel als gevolg van een steekproef test op de luchthaven als een vrijwillige test tijdens je verblijf. Quarantaine hotels hoeven niet vooraf geboekt te worden, er wordt niet gevraagd om een bewijs van een boeking, geef daarom het 1e hotel van je reis op als quarantaine hotel. Als je in quarantaine moet, mag je dit direct met het hotel regelen, maar je mag ook contact opnemen met onze agent ter plaatse of met ons. De kosten van je verblijf zijn voor eigen rekening en betaal je direct aan het hotel. Als je terugvlucht aangepast moet worden, zijn deze kosten voor eigen rekening. Je kunt deze kosten inmiddels vergoed krijgen door de meeste verzekeraars, neem hiervoor contact op met je verzekering.

Steekproef controles* 

Bij aankomst op de luchthaven in Canada worden sommige reizigers gekozen om getest te worden (steekproef). Je kunt in afwachting van de testresultaten, doorreizen naar je eindbestemming, ook als je daarvoor een aansluitende vlucht moet nemen. In het geval van een positief testresultaat moet je het quarantaineplan volgen.

* Update per 1 december 2021: in verband met de Omicron variant is tijdelijk ingevoerd dat de komende dagen alle reizigers van 12 jaar en ouder bij aankomst getest worden. Je mag in afwachting van de test doorreizen naar je eindbestemming waar je in zelfisolatie de uitslag dient af te wachten. Na ontvangst van je testuitslag kun je de vakantie vervolgen. 

Alle bovenstaande informatie is van toepassing op de huidige procedures en voorwaarden, zoals voorgeschreven door de Canadese overheid. Ze kunnen ieder moment gewijzigd worden, afhankelijk van de lokale en nationale toestand rondom COVID-19. Aan bovenstaande informatie kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. 

Naast deze aanvullende regels gelden de normale regels voor reisdocumenten waaronder een ETA reistoestemming.