Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6605
      [code] => e0fb5c3b65a8c39f.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => e0fb5c3b65a8c39f.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Algemene informatie: Belgische reizigers-1608127066
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6606
      [code] => 8e7e09ad13908f84.png
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 8e7e09ad13908f84.png
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Algemene informatie: Belgische reizigers-1608127066
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Algemene informatie: Belgische reizigers

Hartelijk welkom voor onze Vlaamse wintersporters! Wij zijn een Nederlandse reisorganisatie en we zijn er trots op dat we jaarlijks groeiend aantal Belgische wintersporters mogen helpen met hun reisplannen. 

Door die ervaring weten we dat onze Vlaamse vrienden soms andere vragen hebben en dat er in België andere woorden worden gebruikt. Zo heet wat wij in Nederland kennen als een annuleringsverzekering in België een annulatieverzekering, en worden skischoenen in België botten genoemd. Waar de Nederlanders vakantie hebben, hebben de Belgen verlof. In België reis je met je valiezen en in Nederland reis je met je koffers, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kom jij uit België? Dan ben je van harte welkom bij onze reisorganisatie. Onze website is in het Nederlands geschreven maar op deze pagina hebben we speciaal voor onze Vlaamse wintersporters een aantal zaken op een rijtje gezet.

Luchthaven Zaventum of Schiphol?

Als je liever van Zaventem (Brussel Airport) vliegt in plaats van Schiphol Amsterdam, dan bekijken we graag de diverse opties voor je. Meestal biedt Schiphol wel de betere vluchten of prijzen, ook omdat we daar afspraken voor hebben gemaakt met de diverse airlines. Als je vanaf Amsterdam vliegt, zijn er diverse opties om naar Amsterdam te komen. Je kunt zelf naar de luchthaven rijden en daar voordelig je auto parkeren. Het is aan te raden om dan vooraf je parking te reserveren, daarmee kun je enorm besparen.

Financiële zekerheid, ook voor onze Belgische wintersporters

WintersportCanadaAmerika is een handelsnaam van Time Out Tours BV en wij zijn aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR staat garant voor je vooruitbetaalde reisgeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je verblijf of terugreis wordt betaald in geval van faillissement of financiële problemen van de reisorganisatie.

Ook is ons bedrijf lid van het Nederlandse Calamiteitenfonds. Er is op internet veel verwarrende informatie te lezen over de dekking van je reisgeld als je als Belg bij een Nederlands bedrijf boekt. Als de reisorganisatie zich online presenteert als een Nederlands bedrijf met een .nl extensie en een SGR lidmaatschap heeft, dan kun je veilig boeken. Als een Nederlands bedrijf zich online presenteert met een .be extensie, dan dient er een Belgische garantie geregeld te zijn. Wij hebben geen .be extensie, je boekt bij ons dus op de Nederlandse website en daarmee ben je 100% gedekt, ongeacht of je uit Nederland of België komt want de SGR en het Nederlandse Calamiteitenfonds zijn volledig van toepassing op Belgische reizigers.

Kom ik straks overal Nederlanders tegen?

Omdat we van diverse hotels gebruik maken (we boeken het hotel wat het beste bij je past) hoef je niet bang te zijn dat je ondergesneeuwd raakt tussen grote groepen Hollanders. Je zult in het hotel mensen van iedere nationaliteit tegen komen. In Canada en Amerika zijn dat vooral Canadezen en Amerikanen en veel minder Europeanen. Je treft waarschijnlijk meer Australiërs en Zuid Amerikanen dan Europeanen op je reis. Al onze reizen zijn individueel, dus je reist met je eigen reisgezelschap, als stel, gezin of met vrienden.

Annulatieverzekering

Als je bij ons een reis boekt en je hebt nog geen doorlopende annulatieverzekering, dan adviseren we je om een kortlopende annulatieverzekering af te sluiten. Een annulatieverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als de reis door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Wij kunnen een kortlopende annulatieverzekering voor je afsluiten. Ons bedrijf is agent van Europeesche verzekeringen. Als je bij ons een reis boekt, krijg je een persoonlijke (web)pagina waarop je een linkje vindt naar de verzekeringen van Europeesche Verzekeringen, volgens ons een van de beste verzekeraars voor wintersport. Je kunt bij ons een kortlopende annulatieverzekering afsluiten. Je kunt als Belgische inwoner geen doorlopende verzekeringen in Nederland afsluiten omdat je daarvoor een woonadres in Nederland nodig hebt.

Reiskostenverzekering

Via je Belgische ziektekostenverzekering (ziekenfonds) heb je waarschijnlijk een verzekering voor medische zorg. De dekking geneeskundige kosten van de reiskostenverzekering is een aanvullende dekking op deze verplichte basis. Als je een zorgverzekering hebt waarbij geen dekking wordt geboden in andere landen, dan is er geen recht op vergoeding van geneeskundige kosten. Het is gebruikelijk om bij schade (gemaakte medische kosten) deze bij je ziektekostenverzekeraar in te dienen en niet bij je reisverzekering. Daarnaast is het belangrijk om na te kijken of je een  werelddekking hebt, vaak is in de basis alleen Europa verzekerd en regelmatig is wintersport uitgesloten. Kijk dit goed na voor je vertrekt! Als je eigen verzekering niet dekkend is kun je je extra verzekeren voor de nog niet gedekte kosten. Je kunt dit eenvoudig afsluiten, het is daarom belangrijk dat je dit vooraf controleert. Je kunt bij ons zowel een kortlopende reisverzekering afsluiten. Naast de medische kosten, bagage en hulpverlening zijn er diverse aanvullende opties. Je hoeft als inwoner van België het onderdeel rechtsbijstand niet af te sluiten bij een reisverzekering want je kunt als Belg geen rechten ontlenen aan de dekking rechtsbijstand als deze is afgesloten bij een Nederlandse verzekeraar. Je kunt geld besparen door de dekking Hulp en Huurvervoer niet af te sluiten. Deze dekking is namelijk alleen geldig voor voertuigen met een Nederlands kenteken. Deze dekking is daarom bijvoorbeeld niet te gebruiken voor het parkeren van je Belgische auto op Schiphol of voor je Canadese of Amerikaanse huurauto.

Verzekering via credit card

In België is het gebruikelijk om je reis te betalen met een creditcard zodat direct je annulatieverzekering geregeld is. Ons bedrijf accepteert helaas nog geen credit card betalingen. Er zijn credit cards waarbij je ook (gedeeltelijk) verzekerd bent als je de reis betaalt met een normale bankoverschrijving  met de rekening waar de credit card aan verbonden is. Vraag bij je bank of credit card aanbieder of dat geldig is in jouw geval!

Betalen

Als je bij ons een reis boekt ontvang je een bevestiging net een link naar je persoonlijke pagina. Daar kun je veilig je betaling regelen met Bancontact, de Belgische variant van het Nederlandse Ideal. Als je liever met een bankoverschrijving betaalt, kun je jouw betaling overmaken op IBAN NL68 RABO 0131 5842 78 ten name van Time Out Tours BV. Helaas is het niet mogelijk om met creditcard of Bankcontact/Mister Cash te betalen.

Veilig betalen voor Belgische reizigers met Bancontact op je eigen pagina WintersportCanadaAmerika

Reisdocumenten

In het algemeen geldt dat alle passagiers die naar Canada of Amerika willen reizen, in het bezit moeten zijn van een geldig en een nog niet verlopen reispas (paspoort) en een elektronische reistoestemming. De reispas (het paspoort) moet digitaal leesbaar zijn (Machine Readable, MRP). Een identiteitskaart is niet hetzelfde als een reispas of een paspoort. Je vindt aanvullende informatie op www.diplomatie.be

Je kunt naar Canada en de Verenigde Staten reizen zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Je moet wel een elektronische reistoestemming hebben, de ETA voor Canada en de ESTA voor Amerika. De ETA of ESTA kan online aangevraagd worden. Daarvoor heb je een aantal dingen nodig: een geldig paspoort, een e-mail adres en een creditcard. Voor iedere persoon moet een eigen ETA aangevraagd worden.