• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
    [0] => Array
        (
            [afbeelding_id] => 6754
            [code] => 4866d765981050bd.jpg
            [afbeeldingcategorie_fk] => 0
            [original_name] => 4866d765981050bd.jpg
            [persoon_fk] => 72
            [width] => 500
            [height] => 500
            [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Amerika-1636641712
            [omschrijving_tr] => 
        )

    [1] => Array
        (
            [afbeelding_id] => 6755
            [code] => 8316bd217e54ce88.jpg
            [afbeeldingcategorie_fk] => 0
            [original_name] => 8316bd217e54ce88.jpg
            [persoon_fk] => 72
            [width] => 500
            [height] => 500
            [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Amerika-1636641742
            [omschrijving_tr] => 
        )

)

Inreisvoorwaarden Amerika

Aangepaste inreisvoorwaarden voor Amerika ivm COVID-19

Update: 10 juni 2022

Je bent verplicht jezelf op de hoogte te stellen van de inreisverplichtingen. Doe dat via de officiële overheidsinstanties zoals NederlandWereldwijd.nl en op de site van de Amerikaanse overheid: Centers for Desease Control and Prevention

Vaccinaties voor volwassenen

Alle reizigers vanaf 18 jaar moeten gevaccineerd zijn met (een combinatie van) deze vaccinaties: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Covishield, Sinopharm en Sinovac. De laatste vaccinatie dient tenminste 14 dagen voor vertrek ontvangen te zijn. Net als in Europa geldt dat als je bent genezen van corona, 1 vaccinatie volstaat. Er gelden dan wel aanvullende testregels, bekijk hier de aanvullende regels.

Engelstalig bewijs van vaccinatie of herstel

Om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd of hersteld bent, heb je een Engelstalig bewijs nodig. De beste manier om een vaccinbewijs of herstelbewijs te printen is via de Corona check website. We helpen je graag op weg hiermee, bekijk hier de handleiding.

Geen corona gehad? Voor vertrek testen

Alle reizigers vanaf 2 jaar die nog geen corona hebben doorgemaakt, moeten voorafgaand aan de vlucht naar Amerika een antigeen of PCR test doen en hiervan een negatief testresultaat kunnen tonen. De test moet maximaal 24 uur voor vertrek afgenomen worden. Lees hier welke gegevens de testuitslag dient te bevatten. Klik hier om een test te boeken. *** update 10 juni 2022:  de testverplichting eindigt zondag 12 juni  a.s. om middernacht.

Wel corona gehad? Niet voor vertrek testen

Als je hersteld bent van corona en geen symptomen meer hebt, hoef je geen negatieve test te laten zien, dan moet je juist een positieve test laten zien die tussen de 10 en 90 dagen oud is, naast je positieve testresultaat dien je ook een herstelbewijs bij je te dragen. Die kun je maken in de coronacheck app, zie hierboven voor de handleiding. 

Doe de check welke regels voor jou van toepassing zijn op de website van de Amerikaanse overheid

Inreizen vanuit een ander land

Als je niet vanuit Europa maar vanuit (bijvoorbeeld) Canada of Mexico reist, zijn de inreisregels hetzelfde.

Heenreis naar de Verenigde Staten

Luchtvaartmaatschappijen moeten zorgen dat elke passagier een attest (schriftelijke verklaring) invult. Het formulier wordt op de luchthaven uitgedeeld en je kunt het vaak ook al downloaden tijdens je check-in proces. Om tijd te besparen kun je het formulier alvast invullen, klik hier voor de online versie. Als je volledig gevaccineerd bent volgens de door de VS gestelde vereisten en je hebt een negatief testresultaat, dan kun je bij sectie 1 en 2 keuze A invullen en het formulier ondertekenen.

Aankomst in de Verenigde Staten

Er geldt geen quarantaine regeling voor het inreizen naar Amerika. In het geval je positief getest wordt op COVID-19 kun je ter plaatse in quarantaine. De kosten van een quarantaine zijn voor eigen rekening. Neem contact op met je verzekeraar of deze kosten vergoed worden door je verzekering. Als je niet volledig bent gevaccineerd maar wel toestemming hebt om naar de Verenigde Staten te reizen op basis van een uitzondering, moet je je binnen 3 tot 5 dagen na aankomst laten testen. Wij raden je aan voor je reis al een afspraak voor deze test te maken want de airline kan hier ook om vragen bij het boarden. Het officiële advies voor alle reizigers is om je sowieso 3-5 dagen na aankomst te laten testen. Bekijk hier het overzicht van testlocaties in Amerika.

Meenemen op reis

Zorg ervoor dat je alle documenten in het Engels hebt en zowel digitaal als in een geprinte versie bij je draagt. Ons advies is om ook een paar zelftesten bij je te hebben, dan kun je bij twijfel altijd eerst even een zelftest doen. Ter plaatse moet je de lokale regels opvolgen, op sommige openbare plaatsen zijn nog mondkapjes verplicht, zorg daarom ook voor voldoende mondkapjes.

Terugreis naar Nederland

Passagiers die na 20 april 2022 0.01 uur op een Nederlandse luchthaven landen, hebben geen gezondheidsverklaring meer nodig. Check je terugreis op de site van de Rijksoverheid: Check mijn reis

Algemene maatregelen

De coronamaatregelen kunnen veranderen. Volg daarom de beschikbare informatie en volg het advies van de lokale overheid. Meer informatie vind je op de website van Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Per Amerikaanse staat worden verschillende maatregelen genomen. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden. Naast deze aanvullende regels gelden de normale regels voor reisdocumenten waaronder een ESTA reistoestemming.

Disclaimer: wij verzorgen wintersportreizen naar Amerika en passen deze informatie vooral aan voor onze wintersporters, dat betekent dat we richting de winter van 22/23 deze informatie weer helemaal actueel maken.