• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6754
      [code] => 4866d765981050bd.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 4866d765981050bd.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Amerika-1636641712
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6755
      [code] => 8316bd217e54ce88.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 8316bd217e54ce88.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Inreisvoorwaarden Amerika-1636641742
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Inreisvoorwaarden Amerika

Aangepaste inreisvoorwaarden voor Amerika ivm COVID-19

Update: 3 december 2021

Je bent verplicht jezelf op de hoogte te stellen van de inreisverplichtingen. Doe dat via de officiële overheidsinstanties zoals NederlandWereldwijd.nl en op de site van de Amerikaanse overheid: Centers for Desease Control and Prevention

Vaccinaties voor volwassenen

Alle reizigers vanaf 18 jaar moeten gevaccineerd zijn met (een combinatie van) deze vaccinaties: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Covishield, Sinopharm en Sinovac. De laatste vaccinatie dient tenminste 14 dagen voor vertrek ontvangen te zijn. In Europa is genezing van corona + 1 vaccin volledig gevaccineerd. In Canada moet je, muv het Janssen vaccin, echt 2 vaccinaties hebben gehad maar voor Amerika geldt hetzelfde als in Europa: als je genezen bent van Covid dan volstaat 1 vaccinatie. Er gelden dan wel aanvullende testregels, bekijk hier de aanvullende regels.

Vaccinaties voor kinderen

Kinderen tussen 2 en 17 zijn vrijgesteld van de vaccinatieplicht voor buitenlandse reizigers. Zij moeten wel een test doen binnen 3 dagen voor vertrek, net als de volwassenen.

Engelstalig bewijs van vaccinatie

Om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent, heb je een Engelstalig geprint bewijs van volledige vaccinatie nodig. De beste manier om een vaccinbewijs te printen is via de Corona check website. We helpen je graag op weg hiermee, bekijk hier de handleiding.

Verplicht: voor vertrek testen (update per 3 december)

Alle reizigers vanaf 2 jaar, ongeacht de vaccinatiestatus, moeten, voorafgaand aan de vlucht naar Amerika een virale test doen. Deze test moet uiterlijk 1 dag voor vertrek afgenomen worden (dit was voorheen 3 dagen) en kan een NAAT (PCR) test of een antigeentest zijn. Zonder een testresultaat kun je niet aan boord van het vliegtuig. De testresultaten moeten in het Engels getoond kunnen worden. Lees hier welke gegevens de testuitslag dient te bevatten. Klik hier om een test te boeken.

Je hoeft geen negatieve COVID-19-test te laten zien als je hersteld bent van COVID-19 en geen symptomen meer hebt. In dat geval moet je juist een positieve test laten zien die tussen de 14 en 180 dagen oud is. Wij adviseren je daarom als je genezen bent van COVID een PCR testresultaat en een herstelbewijs (coronacheck app) bij je te dragen. Er zijn meer uitzonderingen op de vaccinatie- en testverplichting. Deze zijn te vinden op de website van de Amerikaanse overheid

Quarantaine 

Er geldt geen quarantaine regeling voor Amerika. In het geval je positief getest wordt op COVID-19 kun je vrijwillig in quarantaine. De kosten van een quarantaine zijn voor eigen rekening. Je kunt deze kosten inmiddels vergoed krijgen door de meeste verzekeraars, neem hiervoor contact op met je verzekering.

Inreizen vanuit een ander land

Als je niet vanuit Europa maar vanuit (bijvoorbeeld) Canada of Mexico reis, zijn de regels hetzelfde.

Bij aankomst in de Verenigde Staten

Als je niet volledig bent gevaccineerd maar wel toestemming hebt om naar de Verenigde Staten te reizen op basis van een uitzondering, moet je je binnen 3 tot 5 dagen na aankomst laten testen. Wij raden je aan voor je reis al een afspraak voor deze test te maken want de airline kan hier ook om vragen bij het boarden.  Het officiële advies voor alle reizigers is om je sowieso 3-5 dagen na aankomst te laten testen. Bekijk hier het overzicht van testlocaties in Amerika.

Algemene maatregelen

De coronamaatregelen die er zijn, kunnen altijd veranderen en worden aangepast. Volg daarom goed de lokaal beschikbare informatie en volg het advies van de lokale overheid. Meer informatie vind je op de website van Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Per Amerikaanse staat worden verschillende maatregelen genomen.

Naast deze aanvullende regels gelden de normale regels voor reisdocumenten waaronder een ESTA reistoestemming.