Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6237
      [code] => 39ba04dd74c83106.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 39ba04dd74c83106.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => ESTA-1592399126
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: ESTA, de reistoestemming voor Amerika

Alle passagiers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen. Een paspoort moet digitaal leesbaar zijn (machine leesbaar). 

Het Visa Waiver Programma (VWP)

Het Visa Waiver Programma (VWP) geeft burgers van bepaalde landen, waaronder Nederland en België en de meeste Europese landen, de mogelijkheid om naar de Verenigde Staten te reizen met een elektronische reistoestemming in plaats van een visum. Zo'n elektronische reistoestemming heet een ESTA. Met een ESTA kun je als toerist of op een zakenreis voor maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten reizen. De reistoestemming (ESTA) kan eenvoudig online worden aangevraagd en kost USD 21 per persoon. 

Knip en plak de link van de officiële site van de Amerikaanse overheid in je browser om een ESTA reistoestemming online aan te vragen:  https://esta.cbp.dhs.gov

Het kan tot 72 uur duren voordat de aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd, vraag je ESTA daarom op tijd aan. Na goedkeuring ontvang je een referentienummer. De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kun je zo vaak als je wilt naar de VS reizen, totdat een antwoord op een JA/NEE-vraag in de ESTA aanvraag verandert, of totdat je paspoort verloopt.

Assistentie bij je ESTA aanvraag nodig?

Bij Evisa application services kun je gebruik maken van een klantenservice. Dit is een commercieel servicebureau die je aanvraag vereenvoudigt, daarnaast is het mogelijk een betaling te doen via de bank, bijvoorbeeld omdat je geen creditcard hebt. Evisa application services controleert je aanvraag op eventuele fouten en vervolgens dienen zij de aanvraag in. De kosten voor de begeleiding en de ESTA kosten zijn bij Evisa € 36,95 per persoon (versus USD 21 als je het zelf doet). Als je via Evisa je aanvraag wilt doen, klik dan hier

Paspoort

Het paspoort moet net zo lang geldig zijn als je verblijf in Noord Amerika. Bij je aanvraag voor de ESTA moet je het paspoortnummer opgeven, hier komen cijfers en letters in voor. Het is soms onduidelijk of er een letter O staat of het cijfer 0. De letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. In een Belgische reispas kunnen beide tekens overigens wél voorkomen.