• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Veelgestelde vragen over de winter van 20/21

Veelgestelde vragen over de winter van 20/21

Nieuws12 november 2020
Else Schepers

Het is nog onduidelijk waar we naartoe kunnen reizen omdat nog niet alle landen de grenzen openen. De meest gestelde vraag is : Kan ik volgende winter skiën in Canada of Amerika en hoe ziet dat er dan uit?

Kan ik volgende winter skiën in Canada of Amerika?

De eerste skigebieden zijn inmiddels geopend en er openen iedere dag meer dus er gaat geskied worden deze winter, dat is inmiddels duidelijk! Voor ons Europeanen die naar Noord Amerika willen voor een skivakantie, valt of staat alles met het openen van de grenzen. Ons uitgangspunt is dat er voor 1 februari 2021 geen grenzen open zullen gaan en dat er mogelijk nog gereisd kan worden in de maanden maart en april. 

Wat gebeurt er als de grenzen open gaan?

Wij zien dat bijna iedereen nog wacht met boeken. Dat is logisch. De toegankelijkheid van de Alpen zal ook een rol spelen in de vraag naar skivakanties naar Canada en Amerika. Het betekent wel dat áls de grenzen open gaan, er een flinke last minute vraag zal ontstaan. Een grote last minute vraag zal de prijs in no-time omhoog drijven. Nu boeken is daarom een interessante optie. Als je het aan durft om nu te boeken belonen we je met veel aandacht, scherpe prijzen en flexibele annuleringsvoorwaarden. We willen natuurlijk dat je zonder risico en zonder verplichting nu je droomreis kunt boeken. Mocht er niet gereisd kunnen worden, dan annuleren wij de reis en krijg jij een restitutie.

Wat zijn aanpassingen om rekening mee te houden?

 • Er komen richtlijnen voor het gebruik van de liften. Wachtrijen kennen we nauwelijks in Noord Amerika dus dat is positief, wellicht wordt het nu zo dat je iets langer moet wachten. 
 • Sommige skigebieden (waaronder Whistler, Vail, Breckenridge en Beaver Creek) vragen een online registratie. Je moet online aangeven welke dagen je wenst te gaan skiën, wij begeleiden je uiteraard in dit proces.
 • Sommige skigebieden hebben de zogenaamde 'grace days' van de liftpas geannuleerd. Een liftpas van 5 dagen die je kon gebruiken in 7 dagen, is nu geldig voor 5 opeenvolgende dagen. Het skigebied van Sun Peaks heeft dit bijvoorbeeld geïmplementeerd. 
 • In praktisch alle skigebieden is een mondkapje verplicht. Geen mondkapje: geen toegang tot de liften. Of het ook mag met een buffy of een sjaal varieert per skigebied.
 • Hou er rekening mee dat je straks alleen met je eigen gezelschap in de skilift mag plaatsnemen of bijvoorbeeld met max 2 personen aan de uiterste kant van een 4 persoons stoeltjeslift.
 • Er zullen extra maatregelen komen voor social distancing en mondkapjes in restaurants en andere overdekte faciliteiten of drukke overdekte gebieden. 
 • We verwachten meer terrassen en patio’s en we zien hiervoor ook al werkzaamheden of plannen om extra ruimtes aan te bouwen, te voorzien van verwarming of te overdekken. Zo ontvingen we al enkele updates over terrassen met vloerverwarming en extra overkappingen bij restaurants op en aan de piste in Banff, Aspen en Jackson Hole.
 • Dankzij nieuw ingevoerde technologie kunnen de meeste transacties touchfree of vooraf al online plaatsvinden. Dat geldt voor reserveringen, tickets, passen, menu’s, bestellingen en betalingen. Hierdoor is er minder contact, dus minder besmettingsgevaar. Bijkomend voordeel is dat de wachtrijen ook afnemen, geen gedoe met dollars tellen.
 • Daar waar de techniek nog niet zo ingevoerd is (denk aan de kleinere skigebieden in Interior BC) zullen meer mountainhosts ingezet worden. Daar gaat de deur niet automatisch open maar wordt deze voor je geopend als je de daylodge in wilt wandelen.
 • Er zullen minder transfers aangeboden worden, denk aan airport transfers, transfers tussen skigebieden onderling en transfers bij excursies. Je kunt dit goed oplossen door zelf een auto te huren waardoor je niet afhankelijk bent en bovendien nog meer van de omgeving kunt genieten door op ontdekking te gaan.
 • Het gebruik van ontsmettingsmiddelen zal met diverse maatregelen afgedwongen worden, denk hierbij aan verplichte handsprays en het gebruik van desinfecterende gels.
 • Accommodaties zullen protocollen invoeren met hygiëne-maatregelen en er zullen regels opgesteld worden om groepsvorming van mensen te voorkomen, denk aan routes en regels die je nu ook kent van restaurants en winkels.

Hoe ziet het winterseizoen 20/21 in Canada en Amerika er uit?

Wat zijn de specifieke corona regels tijdens mijn wintersportvakantie?

Veiligheid staat voorop, dat behoeft geen uitleg vinden wij. Als je straks met ons reist, ontvang je uitgebreide informatie over protocollen en checklists. Wij gaan die niet op onze site publiceren maar wel op maat aanleveren voor onze gasten. Iedere vraag in de trant van ‘hoe gaat airline A of hotel B of skigebied C om met ..... ’ kunnen we nu nog niet beantwoorden. Als je een reis bij ons boekt krijg je die informatie uiteraard wel van ons.

Hoe zit het met Social Distancing tijdens de wintersport?

Restaurants en bars en andere (overdekte) openbare gelegenheden zullen grote mensenmassa’s ontmoedigen. Hou er rekening mee dat je moet reserveren en niet meer spontaan ergens binnen wandelt. Afstand houden is makkelijk door je skistok als afstandsmeter te houden, dan weet je dat je voldoende afstand houdt.

Hoe gaat WintersportCanadaAmerika om met kleurcodes?

Ons uitgangspunt is dat er komende winter weer gereisd kan worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan annuleren wij de reis en krijg jij je geld terug. We hanteren binnen ons bedrijf de volgende principes mbt de corona situatie:

 • Er wordt niet gereisd bij code oranje 
 • Bij code oranje kort voor je reis annuleren wij de reis
 • Als wij annuleren ontvang je 100% terug
 • Als er ter plaatse een uitbraak is, repatriëren wij je
 • Wij organiseren en betalen deze repatriëring

Wat betekenen de kleurcodes van het ministerie van Buitenlandse Zaken?

Hoe ziet het er op de bestemming uit?

Omdat je bij ons alleen kunt reizen als het reisadvies op groen of geel staat voor jouw vakantiebestemming mag je er van uitgaan dat jouw vakantiebestemming vrij toegang heeft voor toeristen zonder dat je in quarantaine moet. De lokale gezondheidszorg is onder controle en de accommodatie heeft maatregelen genomen. Op jouw bestemming zijn naast het skigebied ook restaurants en winkels vrij toegankelijk zodat je van een goede vakantie ervaring kunt hebben.

Waarom moet ik juist nu naar Canada of Amerika voor mijn wintersport?

De meeste bestemmingen in Canada en Amerika lenen zich uitstekend voor het houden van afstand. Het zijn per definitie al plaatsen waar je veel ruimte hebt, niet alleen op de piste maar ook in het dorp en in je accommodatie. De typische volgepakte hotels en apres ski kroegen die we uit de Alpen kennen kom je niet tegen in Canada en Amerika. Hoe fijn is het om nu weg te blijven van de massa en lekker je eigen spoor te kunnen trekken in de verse sneeuw waar nog niemand je voor was!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte