• Home
 • Contact
 • + 31 (0) 162 497 500
Veelgestelde vragen over de winter van 20/21

Veelgestelde vragen over de winter van 20/21

Nieuws 8 september 2020
Else Schepers

We hebben een (telefonisch/zoom/teams) rondje langs de velden gemaakt in de Rockies. Onze partners in de bergen doen nu ervaring op met de eerste operationele zomer met COVID-19. We waren nieuwsgierig wat de ervaringen zijn met de gasten in de lodges en in de gebieden en of er ook nieuwe inzichten ontstaan. Vooral om de meest gestelde vragen te beantwoorden: Kan ik volgende winter skiën en hoe ziet dat er dan uit?

Zoals alles in ons leven vóór COVID, was ook het skiën en snowboarden een beetje een race geworden. Hoeveel van ons waren niet (op een app) aan het tellen hoeveel afdalingen ze in een dag konden maken in plaats van even stil te staan op die bergtop en eens om je heen te kijken of in de ogen te kijken van degene die naast je staat? Het gaat tenslotte niet alleen om de sport maar ook om de natuur, de mensen om ons heen en misschien zelfs wel om de kans om op zo’n bijzondere plek weer helemaal in contact te komen met jezelf. Als de dingen die je voor lief nam, zoals je werk, je gezondheid, je relaties zomaar in rook op gaan ben je kwetsbaar. Verberg je dat of durf je dat te tonen? Het zijn existentiële vragen die ons nu meer dan ooit bezig houden.

Om ook alvast een voorschot te nemen op enkele specifieke maatregelen die je volgende winter kunt verwachten spraken we niet alleen met onze partners maar keken we ook hoe de skigebieden in Australië en Nieuw Zeeland het nu doen. Het is daar nu immers winter nu het bij ons zomer is. De skigebieden openden daar rond eind juni en zijn inmiddels al een tijdje in bedrijf zonder grote problemen. Graag schetsen we hier een beeld wat wij verwachten van de plannen voor winterseizoen 20/21.

Hoe gaat het skiseizoen 20 21 er uit zien?

Het lijkt een makkelijke vraag vergeleken bij alle existentiële vragen die je jezelf in deze tijd voortdurend stelt maar het antwoord is helaas niet zo makkelijk. Het eerlijke antwoord is: we weten het nog niet precies. Gelukkig kan er eerst nog een zomer gebruikt worden om ervaring op te doen zodat we tegen de winter beter weten hoe we veilig kunnen reizen, bijvoorbeeld tijdens het vliegen. Ons uitgangspunt is dat er komende winter weer gereisd kan worden en we zijn ervan overtuigd dat geskied gaat worden.

Kan ik volgende winter skiën in Canada of Amerika?

Wij zien voldoende signalen die ons overtuigen dat er weer geskied gaat worden. Niet alleen het feit dat er al weer openingen van skigebieden waren aan het eind van de afgelopen winter maar we kijken natuurlijk ook naar de skigebieden in Australië en Nieuw Zeeland die nu open zijn en ons laten zien dat het kan. Onze partners in de bergen doen deze zomer volop ervaring op met gasten en protocollen om straks in de winter klaar te zijn voor een nieuw skiseizoen. We ontvangen ontzettend veel promoties en aanbiedingen om de wintersporters te stimuleren de oversteek te maken. Een skivakantie in de Rocky Mountains is voor komende misschien wel meer dan ooit de perfecte keuze. Veel mensen zien zichzelf nu liever op de weidse en rustige pistes van een skigebied in Canada dan in de rij van een overvol skigebied met stampende apres ski kroegen in de Alpen. 

Wat leert deze zomer ons?

Wat we hebben gehoord tijdens ons ‘rondje langs de velden’ is dat er waardevolle lessen worden geleerd tijdens de zomeractiviteiten. De activiteiten verlopen vrij vlot tot ieders plezier. Natuurlijk zullen er deze winter nieuwe procedures zijn, sommige zullen vervelend zijn. Zo zullen gezellige en grote events er niet zijn of in een zeer afgeslankte vorm. Met 12 man in een heli wordt misschien met 6 of 8 man in een heli en dan gaat de prijs omhoog, dat zien we hier en daar al gebeuren. Ook zien we dat excursies die inclusief transfer aangeboden werden, nu zonder vervoer aangeboden worden. Als je wilt gaan sneeuwscooteren in het volgende dorp moet je rekening houden dat je met je eigen huurauto er naar toe rijdt of dat je een privé transfer moet regelen.

Wat zijn aanpassingen om rekening mee te houden?

 • Er komen richtlijnen voor het gebruik van de liften. Wachtrijen kennen we nauwelijks in Noord Amerika dus dat is positief, wellicht wordt het nu zo dat je iets langer moet wachten. 
 • Sommige skigebieden (waaronder Whistler, Vail, Breckenridge en Beaver Creek) vragen een online registratie. Je moet online aangeven welke dagen je wenst te gaan skiën, wij begeleiden je uiteraard in dit proces.
 • Wij verwachten dat in praktisch alle skigebieden een mondkapje verplicht zal worden. Geen mondkapje: geen toegang tot de liften. Of het ook mag met een buffy of een sjaal zal wellicht per skigebied variëren.
 • Hou er rekening mee dat je straks alleen met je eigen gezelschap in de skilift mag plaatsnemen of bijvoorbeeld met max 2 personen aan de uiterste kant van een 4 persoons stoeltjes lift.
 • Er zullen extra maatregelen komen voor social distancing en mondkapjes in restaurants en andere overdekte faciliteiten of drukke overdekte gebieden. 
 • We verwachten meer terrassen en patio’s en we zien hiervoor ook al werkzaamheden of plannen om extra ruimtes aan te bouwen, te voorzien van verwarming of te overdekken. Zo ontvingen we al enkele updates over terrassen met vloerverwarming en extra overkappingen bij restaurants op en aan de piste in Aspen en Jackson Hole.
 • Dankzij nieuw ingevoerde technologie kunnen de meeste transacties touchfree of vooraf al online plaatsvinden. Dat geldt voor reserveringen, tickets, passen, menu’s, bestellingen en betalingen. Hierdoor is er minder contact, dus minder besmettingsgevaar. Bijkomend voordeel is dat de wachtrijen ook afnemen, geen gedoe met dollars tellen.
 • Daar waar de techniek nog niet zo ingevoerd is (denk aan de kleinere skigebieden in Interior BC) zullen meer mountainhosts ingezet worden. Daar gaat de deur niet automatisch open maar wordt deze voor je geopend als je de daylodge in wilt wandelen.
 • Er zullen minder transfers aangeboden worden, denk aan airport transfers, transfers tussen skigebieden onderling en transfers bij excursies. Je kunt dit goed oplossen door zelf een auto te huren waardoor je niet afhankelijk bent en bovendien nog meer van de omgeving kunt genieten door op ontdekking te gaan.
 • Het gebruik van ontsmettingsmiddelen zal met diverse maatregelen afgedwongen worden, denk hierbij aan verplichte handsprays en het gebruik van desinfecterende gels.
 • Accommodaties zullen protocollen invoeren met hygiëne-maatregelen en er zullen regels opgesteld worden om groepsvorming van mensen te voorkomen, denk aan routes en regels die je nu ook kent van restaurants en winkels.

Hoe ziet het winterseizoen 20/21 in Canada en Amerika er uit?

Wat zijn de specifieke corona regels tijdens mijn wintersportvakantie?

Veiligheid staat voorop, dat behoeft geen uitleg vinden wij. Als je straks met ons reist, ontvang je uitgebreide informatie over protocollen en checklists. Wij gaan die niet op onze site publiceren maar wel op maat aanleveren voor onze gasten. Iedere vraag in de trant van ‘hoe gaat airline A of hotel B of skigebied C om met ..... ’ kunnen we nu nog niet beantwoorden. Als je een reis bij ons boekt krijg je die informatie uiteraard wel van ons.

Hoe zit het met Social Distancing?

Restaurants en bars en andere (overdekte) openbare gelegenheden zullen grote mensenmassa’s ontmoedigen. Hou er rekening mee dat je moet reserveren en niet meer spontaan ergens binnen wandelt. 

Hoe gaat WintersportCanadaAmerika om met kleurcodes?

Ons uitgangspunt is dat er komende winter weer gereisd kan worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan annuleren wij de reis en krijg jij je geld terug. We hanteren binnen ons bedrijf de volgende principes mbt de corona situatie:

 • Er wordt niet gereisd bij code oranje 
 • Bij code oranje kort voor je reis annuleren wij de reis
 • Als wij annuleren ontvang je 100% terug
 • Als er ter plaatse een uitbraak is, repatriëren wij je
 • Wij organiseren en betalen deze repatriëring

Wat betekenen de kleurcodes van het ministerie van Buitenlandse Zaken?

Hoe ziet het er op de bestemming uit?

Omdat je bij ons alleen kunt reizen als het reisadvies op groen of geel staat voor jouw vakantiebestemming mag je er van uitgaan dat jouw vakantiebestemming vrij toegang heeft voor toeristen zonder dat je in quarantaine moet. De lokale gezondheidszorg is onder controle en de accommodatie heeft maatregelen genomen. Op jouw bestemming zijn naast het skigebied ook restaurants en winkels vrij toegankelijk zodat je van een goede vakantie ervaring kunt hebben.

Waarom moet ik juist nu naar Canada of Amerika voor mijn wintersport?

De meeste bestemmingen in Canada en Amerika lenen zich uitstekend voor het houden van afstand. Het zijn per definitie al plaatsen waar je veel ruimte hebt, niet alleen op de piste maar ook in het dorp en in je accommodatie. De typische volgepakte hotels en apres ski kroegen die we uit de Alpen kennen kom je niet tegen in Canada en Amerika. Hoe fijn is het om nu weg te blijven van de massa en lekker je eigen spoor te kunnen trekken in de verse sneeuw waar nog niemand je voor was!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte