Veel gestelde vragen over de winter van 21/22

Veel gestelde vragen over de winter van 21/22

Nieuws22 december 2021
Else Schepers

Inmiddels weten we dat we de komende winter kunnen skiën en snowboarden in zowel Canada als Amerika. De meest gestelde vraag die nu leeft is : Wat zijn de maatregelen en hoe ziet dat er dan uit?

Goed nieuws: we kunnen de komende winter skiën in Canada of Amerika!

De sneeuw is dit seizoen exceptioneel en dat is heerlijk nieuws voor al die mensen die de sneeuw zo hebben gemist! Voor ons Europeanen die naar Noord Amerika willen voor een skivakantie proberen we een beeld te schetsen hoe het seizoen er de komende tijd uit gaat zien. Spoiler Alert: het is zeer vergelijkbaar met Nederland. 

Wat gebeurt er nu de grenzen open zijn?

Wij zien dat bijna iedereen heeft gewacht tot de grenzen daadwerkelijk open gaan. Het is nu erg druk en er wordt volop geboekt en wij verwachten dat dit de hele winter zo blijft, er wordt waarschijnlijk meer dan ooit last minute geboekt. Bij een reis naar Canada en Amerika betekent last minute helaas geen lagere prijs maar een hogere prijs. Zo snel mogelijk boeken is daarom ons advies. Je kunt zonder risico boeken, want mocht er onverhoopt toch niet gereisd kunnen of mogen worden, dan annuleren wij de reis en krijg jij een restitutie. Lees meer hierover op deze pagina.

Hoe ziet het skiseizoen van winter 21/22 er uit?

Omdat gasten van over de hele wereld deze winter weer samen gaan komen in de bergen in Noord Amerika wordt van iedere wintersporter verwacht een steentje bij te dragen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. We hebben het geluk dat wintersport een activiteit is die buiten plaatsvindt en dan ook nog in uitgestrekte bergachtige omgevingen. Het komende seizoen zijn de COVID-19-veiligheidsprotocollen daarom vooral gericht op binnenruimtes. 

Geen reserveringssysteem

Vorig seizoen is in Canada en Amerika getest met enkele  reserveringssystemen waarbij je moest opgeven welke dag je de pistes op wilde. Dit systeem komt gelukkig te vervallen. De liften en gondels worden op de normale capaciteit geladen.

Mondkapjes

Gezichtsbedekking is vereist in binnen omgevingen, inclusief restaurants, algemene ruimtes van accommodaties, publieke toiletten en winkels en skibussen. Gezichtsbedekking is buiten (zoals in liftlijnen of op stoeltjesliften of in gondels) soms vereist.

Reserveren in restaurants

Net als vorig seizoen moet bij de meeste restaurants een reservering gemaakt worden om te kunnen eten. Dit geldt zowel voor de restaurants in de bergen als de restaurants in de dorpen. De meeste skigebieden hebben hiervoor een app gecreëerd die je via ons aanbevolen krijgt om op je telefoon te zetten als je op vakantie gaat. Waar het vorig jaar wel eens wat krap was verwachten we op basis van de huidige regelgeving geen problemen qua zitplaatsen en eetcapaciteit.

Vaccinatiebewijs tonen

Iedereen van 12 jaar en ouder moet een bewijs van vaccinatie kunnen tonen. De corona app is hiervoor geschikt, je kunt daar de Engelstalig informatie tonen die gematcht wordt met je ID. 

Contactloze betalingen

Voor de veiligheid van gasten en werknemers zijn alle betaaltransacties contactloos. Daar waar het kan kun je vooraf online reserveren en betalen. Dankzij nieuw ingevoerde technologie kunnen de meeste transacties touch free of vooraf al online plaatsvinden. Dat geldt voor reserveringen, tickets, passen, menu’s, bestellingen en betalingen. Hierdoor is er minder contact, dus minder besmettingsgevaar. Bijkomend voordeel is dat de wachtrijen ook afnemen.

Extra reiniging en desinfecteren

In de skigebieden en dorpen zijn diverse ontsmettingsstations aanwezig om je handen te ontsmetten. Er wordt vaker dan voorheen gereinigd op de veel aangeraakte oppervlaktes zoals klinken en toiletten en in de gondels.

Vaccinatieplicht personeel

De meeste skigebieden en skidorpen hebben een vaccinatieplicht ingesteld voor hun personeel om  maximale bescherming te bieden aan zowel de gasten als ook de andere medewerkers.

Dagelijkse screening van personeel

Bij veel skigebieden zijn alle werknemers verplicht om dagelijkse gezondheidsonderzoeken te ondergaan. Zij worden gevraagd om binnen mondkapjes te dragen en regelmatig hun handen te wassen. Personeel wat zich ziek voelt mag niet naar het werk komen. 

Wat zijn de specifieke corona regels tijdens mijn wintersportvakantie?

Veiligheid staat voorop, dat behoeft geen uitleg vinden wij. Als je straks met ons reist, ontvang je uitgebreide informatie over protocollen en checklists. Wij publiceren niet alles op onze site, we leveren de informatie op maat aan voor iedere boeking in de reisbescheiden. 

Hoe zit het met Social Distancing tijdens de wintersport?

Je hoeft in Canada en Amerika geen anderhalve meter afstand aan te houden maar we adviseren je wel om het te doen. Er zijn geen openbare gezondheidsvoorschriften die fysieke afstand binnenshuis of op liften of gondels verplicht stellen. We volgen de regelgeving naarmate de pandemie evolueert en zullen alle lokale volksgezondheidsvoorschriften aan jou als gast van jouw skigebied laten weten.

Hoe gaat WintersportCanadaAmerika om met kleurcodes?

Ons uitgangspunt is dat er komende winter weer bijna normaal gereisd kan worden. De kleurcode is niet langer bepalend voor het wel of niet uitvoeren van de reis. We voeren ook reizen uit naar oranje gebieden als de situatie ter plaatse onder controle is. Mocht er een nieuw probleem ontstaan waardoor jouw gezondheid in gevaar komt of de mogelijkheid tot inreizen niet meer lukt, dan annuleren wij alsnog de reis. Als wij technisch kunnen, zullen we de reis uitvoeren. Als wij annuleren omdat dit niet kan, ontvang jij je geld terug. We hanteren binnen ons bedrijf de volgende principes mbt de corona situatie:

  • Als wij annuleren boeken we een nieuwe reis of krijg je je geld terug (jouw keuze)
  • Als er ter plaatse een uitbraak is, repatriëren wij je en wij organiseren en betalen dit
  • De kleurcode van het land is niet bepalend voor het uitvoeren van de reis
  • Je gaat bij ons alleen op reis als het reisadvies voor jouw vakantiebestemming weinig beperkingen kent 
  • Jouw vakantiebestemming heeft vrij toegang voor toeristen zonder dat je in quarantaine moet
  • De lokale gezondheidszorg is onder controle en de accommodatie heeft maatregelen genomen
  • Op jouw bestemming zijn naast het skigebied ook restaurants en winkels toegankelijk

Hoe ziet het er op de bestemming uit?

Je mag er van uitgaan dat jouw vakantiebestemming ten tijde van jouw vakantie vrij toegang heeft voor toeristen zonder dat je in quarantaine moet. De lokale gezondheidszorg is onder controle en de accommodatie heeft maatregelen genomen. Op jouw bestemming zijn naast het skigebied ook voldoende restaurants en winkels toegankelijk zodat je van een goede vakantie ervaring kunt hebben. 

Waarom moet ik juist nu naar Canada of Amerika voor mijn wintersport?

De meeste bestemmingen in Canada en Amerika lenen zich uitstekend voor het houden van afstand. Het zijn per definitie al plaatsen waar je veel ruimte hebt, niet alleen op de piste maar ook in het dorp en in je accommodatie. De typische volgepakte hotels en apres ski kroegen die we uit de Alpen kennen kom je niet tegen in Canada en Amerika. Hoe fijn is het om nu weg te blijven van de massa en lekker je eigen spoor te kunnen trekken in de verse sneeuw waar nog niemand je voor was!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte