Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6236
      [code] => 15d9126f35159f66.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 15d9126f35159f66.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => ETA-1592399106
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: ETA, de reistoestemming voor Canada

Het is voor reizigers naar Canada noodzakelijk om een Electronic Travel Authorization (ETA) te hebben als je aankomt in Canada per vliegtuig.

Wat is Electronic Travel Authorization?

De ETA is een document dat toestemming om naar Canada te reizen bevestigt. In plaats van toestemming te verkrijgen langs de ouderwetse tijdrovende visum procedure, hoef je alleen maar in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC), waarna de bevestiging binnen enkele minuten volgt, mits je voor de reis in aanmerking komt. Je kunt vervolgens een kopie van de ETA printen en deze neem je mee naar Canada met de andere verplichte reisdocumenten.

ETA Reistoestemming

De ETA voor Canada kan online aangevraagd worden. Daarvoor heb je een aantal dingen nodig: een geldig paspoort, een e-mail adres en een creditcard. Voor iedere persoon moet een eigen ETA aangevraagd worden, voor kinderen onder de 18 kunnen ouders de aanvraag indienen. Reis je bijvoorbeeld met vier personen, dan moet de ETA 4x aangevraagd worden. De kosten voor de ETA zijn 7 dollar per persoon. De ETA is vijf jaar geldig vanaf het moment van aanvragen.

Vraag hier je eTA reistoestemming aan

Check hier de status van je bestaande eTA

Assistentie bij je ETA aanvraag nodig?

De Canadese overheid heeft een hulpformulier in het Nederlands  gemaakt met meer informatie: klik hier om het hulpformulier te bekijken. De goedkeuring voor de ETA krijg je binnen een paar minuten. Als je aanvraag nader beoordeeld dient te worden, krijg je dit binnen 72 uur te horen. Het is raadzaam een ETA ruim op tijd aan te vragen. Als je graag assistentie wilt bij je aanvraag, kun je tegen betaling de klantenservice van Evisa application services gebruiken. Evisa application services controleert je aanvraag op eventuele fouten en vervolgens dienen zij de aanvraag in. De totale kosten voor de begeleiding en de ETA kosten zijn dan € 17 per persoon. Als je via Evisa je aanvraag wilt doen: klik dan hier.

Paspoort

Het paspoort moet net zo lang geldig zijn als je verblijf in Noord Amerika. Bij je aanvraag voor de ETA moet je het paspoortnummer opgeven, hier komen cijfers en letters in voor. Het is soms onduidelijk of er een letter O staat of het cijfer 0. De letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. In een Belgische reispas kunnen beide tekens overigens wél voorkomen.