• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Cowboywinkel F.M. Light in Steamboat Springs

Cowboywinkel F.M. Light in Steamboat Springs

Activiteiten10 april 2018
Else Schepers

Als je naar Steamboat Springs rijdt, kun je 1 ding niet over het hoofd zien: de felgele borden van de firma F.M. Light & Sons langs de weg. Omdat mijn nieuwsgierigheid geprikkeld werd door al die borden deed ik wat iedere toerist in Steamboat doet: naar de winkel gaan! Lees even mee over deze interessante geschiedenis van Frank Light en zijn nazaten.

Als je naar Steamboat Springs rijdt, kun je 1 ding niet over het hoofd zien: de felgele borden van de firma F.M. Light & SonsAls je naar Steamboat Springs rijdt, kun je 1 ding niet over het hoofd zien: de felgele borden van de firma F.M. Light & SonsAls je naar Steamboat Springs rijdt, kun je 1 ding niet over het hoofd zien: de felgele borden van de firma F.M. Light & Sons

100 borden met F.M. Light & So

Ik vroeg in de winkel van F.M. Light & Sons hoeveel van die borden er eigenlijk wel bestaan, en dat blijken er dus exact 100 te zijn. Er zijn 99 dergelijke borden langs de snelwegen van Northwest Colorado en nog 1 op een rodeo terrein om het getal 100 rond te maken. De borden zijn onderdeel van een marketing blitzkrieg, bedacht in 1928 door Clarence Light, de zoon van de oprichter Frank.

Als je naar Steamboat Springs gaat bezoek dan de cowboy winkel van FM Light & Sonsen koop een hoed of een mooi paar laarzen

Ooit waren er zelfs 300 borden! In die tijd reed Frank M. Light ook nog rond met bestellingen en bezocht hij boerderijen in de buurt. De 100 borden die er nu nog zijn, staan allemaal geregistreerd bij de staat Colorado. De winkel betaalt een jaarlijkse vergoeding voor elk bord aan de particuliere grondeigenaren. Inmiddels zijn de gele borden synoniem geworden aan Steamboat.

Else bezoekt F.M. Light & Sons in Steamboat Springs in Colorado, Amerika

Zoals iedere toerist probeerden wij natuurlijk ook een paar boots en een echte cowboy hoed!

Icoon in Steamboat Springs

F.M. Light & Sons is een Steamboat Springs icoon van vijf generaties oud en alive&kicking sinds 1905. Het is momenteel in handen van Lindsey (Lockhart) en Chris Dillenbeck en Lindsey is de eerste vrouwelijke eigenaar in de familie sinds haar betovergrootvader de winkel opende. F.M. Light & Sons is de oudste dealer ten westen van de Mississippi van de bekende western hoed van het merk Stetson. Ze hebben ook andere bekende westerse merken zoals Lucchese, Old Gringo, Levi’s en Woolrich. F.M. Light & Sons ligt in het centrum van Steamboat Springs en is 7 dagen per week geopend. Lees op de site van F.M. Lights over de historie van de familie en de winkel.

F.M. Light & Sons is een Steamboat Springs icoon van vijf generaties oud en alive&kicking sinds 1905.

 LEES OOK:

Hilarische après-skibar met Olympische geschiedenis in Utah

Coffee on the road, wat een gave plek

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte