Deze Colorado kanjers combineer je in 1 skipas!

Deze Colorado kanjers combineer je in 1 skipas!

Skigebieden26 augustus 2018
Josee Schouten

Als er één Amerikaanse staat is die onlosmakelijk met bergen én wintersport wordt geassocieerd dan is het wel Colorado. En dankzij de EPIC multiskipas zien we nu allerlei mogelijkheden voor interessante skisafari-combinaties!

Al eerder schreven we over de EPIC Pass: 1 skipas waarmee je kunt skiën in maar liefst 65 skigebieden in 8 landen! Indrukwekkende aantallen maar wij kijken liever praktisch en op microniveau. Zo willen wij graag weten of dit nu een interessante passe-partout is als je een skisafari wilt maken. En hell yeah, kijk eens wat je in Colorado kunt combineren! We skiën er even doorheen:

Keystone

Het gezellige Keystone ligt op 2 uur rijden van Denver en is hierdoor de ideale start van een skisafari of een mooie uitvalsbasis naar de andere skigebieden in de omgeving.

In Colorado ski je met de EPIC pas in veel skigebieden, Keystone, Breckenridge, Vail en Beaker Creek 

Het skigebied bestaat uit vijf bergen waarvan drie door middel van stoeltjesliften en gondels met elkaar verbonden zijn. Het gebied staat vooral bekend als familievriendelijk met veel groene en blauwe afdalingen en speciale “slow zones” waar ook kinderen op hun gemak de pistes af kunnen zonder omver geskied te worden. Treeskiing is een andere grote attractie waar liefhebbers maar wat graag voor deze kant opkomen.

Lees meer over het dorp en het skigebied Keystone

Arapahoe Basin

En als je dan toch in Keystone bent, reserveer dan minstens een dag (of meer) om het dichtbij gelegen skigebied Arapahoe Basin te ontdekken. Het wordt ook wel Colorado’s Wintergiant genoemd omdat je hier kunt skiën van oktober tot juni, met bergtoppen tot bijna 4000 meter! Met zo’n 100 trails, bediend door 7 stoeltjesliften is dit dan ook hét gebied voor ongerepte powderski!

Breckenridge

Op een half uur rijden van Keystone vind je Breckenridge. Ooit dé plek voor goudzoekers, nu één van de meest authentieke western-wintersportdorpen in Colorado. Dat verklaart meteen het hoge gezelligheidsgehalte met uiteraard navenante apres-ski mogelijkheden.

Vlieg rechtstreeks naar Denver en op een paar uur rijden beland je in het ski walhalla van Colorado

Met vier aaneengesloten bergen, meer dan 150 pistes, vier snow parks, twee half pipes, acht off piste bowls en adembenemende uitzichten is Breckenridge een altijd-goed-bestemming voor elk niveau skiër of snowboarder. Lees meer over het dorp en het skigebied Breckenridge

Vail

Op 58 kilometer van Breckenridge ligt Vail, één van de populairste wintersportbestemmingen van Amerika. Het scoort vooral op variatie van het skigebied, goeie sneeuwstatistieken (gemiddeld 8,5 meter per jaar) en het levendige dorpsleven. Speciale vermelding voor het geweldige backcountry gebied Blue Sky Basin en de zeven uitdagende Back Bowls.

Combineer met de EPIC skipas alle skigebieden in Colorado. Boek je wintersportvakantie naar Vail

Hier lees je meer over het dorp en het skigebied van Vail

Beaver Creek

Op 20 minuten rijden van Vail ligt het mondaine Beaver Creek, waar excellente service, klantgerichtheid en luxe voorop staan. Het skigebied heeft de reputatie de beste geprepareerde pistes te hebben (149 stuks die 24/7 worden onderhouden!) en freeriders kunnen zich volop uitleven in de expert terrains en glade areas.


Vlakbij Denver is het mooie Beaver Creek gelegen in de staat Colorado, ski hier met de EPIC pas

Ook een leuk gebied voor beginnende skiërs met een eigen Beginner’s Centre en diverse groene pistes op de top van Beaver Creek Mountain. En het vermelden waard: dit skigebied scoort hoog als het gaat om aanbod van eet&drinkgelegenheden op de pistes.

Lees hier meer over het dorp en het skigebied Beaver Creek

De EPIC pass is geldig in al deze bovengenoemde skigebieden en dat scheelt A. geld en B. tijd. Vraag naar de Local EPIC of de EPIC pas met 7 skidagen (niet noodzakelijkerwijs achter elkaar te gebruiken). Neem vandaag nog contact op als je wilt weten wat voor jou de beste skisafari-combi zou kunnen zijn of vraag meteen om een offerte.

Tekst: Josee Schouten Beeld: coverfoto Breckenridge skigebied ©VailResorts Jack Affleck

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte