Reis omschrijving

Skisafari Offline in Alberta
+31(0)20 211 7818

Bezoek 4 skigebieden en de wereldberoemde Icefields Parkway

De skisafari Offline in Alberta is al jaren de meest geboekte reis. Dat komt door de combinatie van een prachtige reis langs diverse highlights in de Canadese Rockies, maar ook door de diversiteit en de sympathieke prijs. Je bezoekt in 2 weken maar liefst 1 stad, 4 skigebieden, 3 dorpen, 2 National Parks en je rijdt over de wereldberoemde Icefields Parkway!

Je vliegt op Edmonton waar jouw SUV huurauto klaar staat. Deze prachtige reis leidt je langs de skigebieden van Marmot Basin, Lake Louise, Mt. Norquay en Sunshine Village. De skigebieden verschillen onderling heel erg van elkaar, maar ze hebben 1 ding gemeen: Champagne poedersneeuw!!

Je slaapt de eerste nacht in Edmonton zodat je de volgende dag uitgerust aan je reis kunt beginnen. Daarna rij je naar Jasper waar je 5 nachten in een National Park verblijft. Naast het skigebied Marmot Basin is Jasper de perfecte plek om een aantal typische Canadese activiteiten te doen zoals een icewalk in een bevroren canyon of een hondensledetocht. Na Jasper rij je over de Icefield Parkway naar Lake Louise. De Icefield Parkway is 1 van de 10 mooiste wegen ter wereld dus zorg dat je je camera paraat hebt.

In Lake Louise slaap je 3 nachten zodat je voldoende tijd hebt om een van de grootste skigebieden van Canada te ontdekken. Vervolgens ga je nog 3 nachten naar het bruisende Banff waar je kunt kiezen tussen 2 skigebieden: het lokale Mt. Norquay en het uitdagende Sunshine village.

Dagprogramma

Dagprogramma

Dag 1

Schiphol airport

Dag 1

Schiphol airport
Vandaag reis je van Amsterdam naar Edmonton. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en check je in bij je hotel in Edmonton. Eet een hapje en probeer de avond zo lang mogelijk vol te maken om in het Canadese ritme te komen.

Dag 2

Ontbijt in Canada

Dag 2

Ontbijt in Canada
Je wordt voor het eerst wakker in Canada. Geniet van een Canadees ontbijt en maak een mooie dag. Bezoek bijvoorbeeld op eigen gelegenheid Elk National Park om bizons te spotten! Vandaag rij je ook van Edmonton naar Jasper, een rit van 4 uur.

Dag 3

Marrmot Basin

Dag 3

Marrmot Basin
Je rijdt van Jasper naar het skigebied en gaat vandaag voor het eerste de pistes van Marmot Basin verkennen. Sluit je aan bij de gratis rondleiding om het beste van het gebied te leren kennen!

Dag 4

Wildflife in Jasper

Dag 4

Wildflife in Jasper
Nadat je gisteren van de Mountainhosts hebt geleerd waar je het beste kunt skiën of snowboarden kun je vandaag heerlijk de hele dag van de pistes genieten. Kijk onderweg naar het skigebied goed rond, je ziet vaak wildlife in Jasper!

Dag 5

Hondensledetocht

Dag 5

Hondensledetocht
Vandaag heb je een vrije dag en die kun je invullen met talloze leuke activiteiten, je kunt op eigen gelegenheid wandelen of schaatsen of je gaat op zoek naar wildlife met een wildlife tour (niet inclusief).

Dag 6

Marrmot Basin

Dag 6

Marrmot Basin
Geniet van de pistes van Marmot Basin nu je je weg al een beetje kent in dit heerlijke skigebied. Geniet van een lunch op de piste en maak er een heerlijke wintersportdag van!

Dag 7

Icefield Parkway

Dag 7

Icefield Parkway
Vandaag rij je de Icefield Parkway van Jasper naar Lake Louise. Deze weg staat bekend als 1 van de 10 mooiste wegen ter wereld, vraag ons naar de tips deze weg in de winter goed te rijden!

Dag 8

Lake Louise Ski Area

Dag 8

Lake Louise Ski Area
Vandaag verken je de pistes van Lake Louise, je rijdt er in 5 minuten naartoe vanuit je accommodatie in Lake Louise. Maak gebruik van de Mountainhosts om het gebied snel te leren kennen!

Dag 9

SkiBig3 area

Dag 9

SkiBig3 area
Gisteren heb je de pistes verkend dus vandaag weet je precies waar je moet zijn voor die lekker piste. En misschien lunch je wel op de pistes van Lake Louise in de Whitehorn Bistro?

Dag 10

Snowmobile tour Panorama

Dag 10

Snowmobile tour Panorama
Vandaag check je uit en rij je van Lake Louise naar Banff. Combineer deze verhuisdag bijvoorbeeld met een fantastische wandeltocht rondom het wereldberoemde meer of ga op pad met een sneeuwscooter. We helpen je graag met een leuke suggesties (niet inclusief).

Dag 11

Sunshine Village

Dag 11

Sunshine Village
Vandaag ski je in 1 van de mooiste gebieden van Canada Sunshine Village. Geniet van de prachtige poederpistes.

Dag 12

Skigebied SkiBig3

Dag 12

Skigebied SkiBig3
Inmiddels weet je de weg op de pistes van de SkiBig3 en kun je nog een laatste dag genieten van je favoriete afdalingen!

Dag 13

Edmonton

Dag 13

Edmonton
Nadat je uitgecheckt hebt in Banff rij je naar Edmonton waar je nog voldoende tijd hebt om de auto weer in te leveren en even langs de mall te gaan bij het vliegveld. Profiteer van de lage dollar koers en sla je slag voordat je in het vliegtuig stapt.

Dag 14

De cockpit van een vliegtuig

Dag 14

De cockpit van een vliegtuig
Rond 10 uur ´s ochtends land je weer op Schiphol, je reis zit er op!
Toon dagprogrammaVerberg dagprogramma

Afstandentabel

Afstandentabel
Route
Afstand
Reistijd
Edmonton - Jasper
390 km
Ca. 4 uur
Jasper - Lake Louise
450 km
Ca. 3 uur
Lake Louise - Banff
60 km
Ca. 30 minuten
Banff - Edmonton
390 km
Ca. 3 uur en 40 min.

Reviews

Retourvlucht in economy klasse
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen
Ruimbagage 1 koffer van 23 kg
12 nachten logies
SUV huurauto
Liftpas 3 dagen Marmot Basin (Jasper)
Liftpas 4 dagen SkiBig3 (Banff & Lake Louise)
Gratis rondleiding in ieder skigebied
Alle lokale en provinciale belastingen en taxen
Persoonlijke pagina met alle reisinformatie
Digitale reisbescheiden
Assistentie tijdens je reis (24/7)
Dossierkosten € 40 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
Kosten voor ETA (CAD 7 per persoon, 5 jaar geldig)
Excursies en activiteiten zoals heliski
Brandstof en parkeergelden voor de huurauto
Entreeprijzen National Parks
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden tenzij genoemd in de prijstabel
Verzekeringen
WintersportCanadaAmerika is een specialistische reisorganisatie, wij hebben 1 vakgebied: het organiseren van wintervakanties naar Canada en Amerika. Als je bij ons een reis boekt, heb je direct contact met een reisspecialist die alles weet van de bestemming. Wij zijn een klein bedrijf, 100% zelfstandig en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.
OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte