Reis omschrijving

Poedersneeuw & Wildlife skisafari
+31(0)20 211 7818

Jasper, Lake Louise & Banff

Duik in de Canadese poedersneeuw in deze skisafari. Deze prachtige tocht leidt je langs de skigebieden van Marmot Basin, Lake Louise, Mt. Norquay en Sunshine Village. De skigebieden verschillen onderling heel erg van elkaar, maar ze hebben 1 ding gemeen: Champagne poeder sneeuw!!

Het skiën is niet het enige waardoor je buiten adem raakt; de ongekende natuurverschijnselen en Nationale Parken waarmee je tijdens deze skisafari in aanraking komt zijn werkelijk adembenemend. Je bezoekt zowel Jasper National Park als Banff National Park en tijdens rit van Jasper naar Banff rij je over de wereldberoemde Icefield Parkway dwars door de Rocky Mountains. Boek nu deze vakantie naar Canada en beleef een unieke skisafari voor een scherpe prijs. Je vliegt op Edmonton waar jouw SUV huurauto klaar staat.

Je slaapt de eerste nacht in Edmonton. Je kunt de volgende dag een uitstapje maken naar Elk National Park om daar bizons te spotten. Ook is een fietstocht in de River Valley van harte aan te bevelen. Daarna rijdt je naar Jasper waar je in een National Park verblijft en het skigebied Marmot Basin ontdekt. In Jasper kunnen we diverse activiteiten voor je organiseren, je mag de Maligne Canyonwalk eigenlijk niet overslaan als je er bent. Na Jasper rij je over de Icefield Parkway naar Banff. De Icefield Parkway is 1 van de 10 mooiste wegen ter wereld dus zorg dat je je camera paraat hebt om prachtige foto's te maken.

In Banff kun je kiezen uit de skigebieden Mt. Norquay, Sunshine village en Lake Louise. We kunnen voor deze reis allerlei verschillende vertrekdata aanbieden en je kunt de reis ook langer of korter maken. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid en de bezetting van de vluchten en de accommodaties.

Dagprogramma

Dagprogramma

Dag 1

Schiphol airport

Dag 1

Schiphol airport
Vandaag vlieg je met KLM van Amsterdam naar Edmonton. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en check je in bij je hotel in Edmonton. Eet een hapje en probeer de avond zo lang mogelijk vol te maken om in het Canadese ritme te komen.

Dag 2

Ontbijt in Canada

Dag 2

Ontbijt in Canada
Je wordt voor het eerst wakker in Canada. Geniet van een Canadees ontbijt en maak een mooie dag. Bezoek bijvoorbeeld op eigen gelegenheid Elk National Park om bizons te spotten! Vandaag rij je ook van Edmonton naar Jasper, een rit van 4 uur.

Dag 3

Marrmot Basin

Dag 3

Marrmot Basin
Je rijdt van Jasper naar het skigebied en gaat vandaag voor het eerst de pistes van Marmot Basin verkennen. Sluit je aan bij de gratis rondleiding om het beste van het gebied te leren kennen!

Dag 4

Wildflife in Jasper

Dag 4

Wildflife in Jasper
Nadat je gisteren van de Mountainhosts hebt geleerd waar je het beste kunt skiën of snowboarden kun je vandaag heerlijk de hele dag van de pistes genieten. Kijk onderweg naar het skigebied goed rond, je ziet vaak wildlife in Jasper!

Dag 5

Marrmot Basin

Dag 5

Marrmot Basin
Vandaag is de laatste dag dat je in dit skigebied komt want morgen ga je al weer op pad naar je volgende bestemming. Geniet lekker van de rustige pistes.

Dag 6

Icefield Parkway

Dag 6

Icefield Parkway
Vandaag rij je de Icefield Parkway van Jasper naar Banff. Deze weg staat bekend als 1 van de 10 mooiste wegen ter wereld, vraag ons naar de tips deze weg in de winter goed te rijden!

Dag 7

Lake Louise Ski Area

Dag 7

Lake Louise Ski Area
Vandaag is een mooie dag om in Lake Louise te gaan skiën, spring op de gratis skibus of rij er in 40 minuten met je eigen auto naar toe. Maak gebruik van de Mountainhosts om het gebied snel te leren kennen!

Dag 8

Sunshine Village

Dag 8

Sunshine Village
Vandaag ski je in 1 van de mooiste gebieden van Canada: Sunshine Village. Geniet van de prachtige poederpistes.

Dag 9

Banff

Dag 9

Banff
Inmiddels weet je de weg op de pistes van de SkiBig3 en kun je nog een laatste dag genieten van je favoriete afdalingen!

Dag 10

Edmonton

Dag 10

Edmonton
Nadat je uitgecheckt hebt in Banff rij je naar Edmonton waar je nog voldoende tijd hebt om de auto weer in te leveren en even langs de mall te gaan bij het vliegveld. Profiteer van de lage dollar koers en sla je slag voordat je in het vliegtuig stapt.

Dag 11

KLM

Dag 11

KLM
In de ochtend land je weer op Schiphol, je reis zit er op!
Toon dagprogrammaVerberg dagprogramma

Afstandentabel

Afstandentabel
Route
Afstand
Reistijd
Edmonton - Jasper
390 km
Ca. 4 uur
Jasper - Lake Louise
230 km
Ca. 3 uur
Lake Louise - Banff
60 km
Ca. 30 minuten
Banff - Edmonton
390 km
Ca. 3 uur en 40 min.

Reviews

Rechtstreekse vluchten met KLM (Economy)
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen
Ruimbagage 1 koffer van 23 kg
Extra: gratis je wintersportuitrusting meenemen
10 nachten op basis van logies
SUV huurauto
Liftpas 3 dagen Marmot Basin (Jasper)
Liftpas 3 dagen SkiBig3 (Banff & Lake Louise)
Gratis rondleiding in ieder skigebied
Alle lokale en provinciale belastingen en taxen
Persoonlijke pagina met alle reisinformatie
Digitale reisbescheiden
Assistentie tijdens je reis (24/7)
Dossierkosten € 40 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
Kosten voor ETA (CAD 7 per persoon, 5 jaar geldig)
Excursies en activiteiten zoals heliski
Brandstof en parkeergelden voor de huurauto
Entreeprijzen National Parks
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden tenzij genoemd in de prijstabel
Verzekeringen
WintersportCanadaAmerika is een specialistische reisorganisatie, wij hebben 1 vakgebied: het organiseren van wintervakanties naar Canada en Amerika. Als je bij ons een reis boekt, heb je direct contact met een reisspecialist die alles weet van de bestemming. Wij zijn een klein bedrijf, 100% zelfstandig en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.
OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte