Valemount: een nieuw skigebied in Canada

Valemount: een nieuw skigebied in Canada

Nieuws17 september 2018
Else Schepers

Een nieuw skigebied met eindeloze droge poedersneeuw waar je 365 per jaar kunt skiën en snowboarden. Welkom bij (de plannen voor) het skigebied van Valemount.

Het nieuwe skigebied Valemount is gelegen in de provincie Alberta

Gletsjer skiën 365 dagen per jaar

Valemount Glacier Destination is een nieuw gepland skiresort in de buurt van Jasper National Park. Op een hoogte van 2090 gebouwd temidden van een spectaculair landschap van gletsjers en majestueuze bergtoppen. Vorige week ontvingen de investeerders en bouwers een definitief akkoord om te gaan ontwikkelen. Dan is er voor het eerst in Noord Amerika een all-year-resort waar het hele jaar door geskied kan worden. Met toppen tot wel 3.000 meter zal Valemount ook het resort worden met het grootste hoogteverschil van alle skigebieden in Noord Amerika. Ook vind je hier straks enkele van de langste skipistes in de wereld. Het is een unieke en magische locatie en het resort wordt ecologisch ontworpen om compact in de natuur te passen. Uiteraard in een authentieke Canadese Rocky Mountain stijl. En alles uiteraard ski-in ski-out.

Het skigebied van Valemount

De schetsen en plannen verklappen dat er 18 tot 20 skiliften voorzien zijn. Het terrein wordt op dit moment alleen door heli-skiërs gebruikt en heeft een jaarlijkse sneeuwval van ruim 14 meter op 1800 meter hoogte, wat straks een van de lagere gedeeltes van het skigebied zal zijn. Deze statistieken overtreffen kanjer gebieden als Whistler en Lake Louise en bieden een veelbelovend uitzicht op een mega lang winterseizoen en een prachtig nieuw gebied om in de zomer van de sneeuw te genieten.

Als het nieuwe skiresort Valemount in Canada zijn deuren opent, kun je er 365 dagen gletsjer skiën

Valemount Glacier Destination Resort

Het skigebied wordt in drie fases ontwikkeld. In de eerste fase wordt het dorp en de toegang tot de Twilight Glacier, op 2530 meter, ontsloten. Dit is de basis om het hele jaar door te kunnen skiën en biedt een hoogteverschil van 1370 meter van de top van de berg naar het dorp. De uitzichten zullen indrukwekkender zijn dan alles wat er op dit moment te zien is, denk bijvoorbeeld aan uitzicht op de Nationale Parken zijn en een prachtig uitzicht op Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rockies.

Het wintersportdorp in spé Valemount wordt een compleet ecologisch ontworpen bestemming

Opening winter 2020/2021 .... 2021/2022 .... 2022/2023??

De tweede fase van het project geeft toegang tot de zomer gletsjers en vergroot het terrein van het winter skigebied. Het hoogteverschil loopt dan op tot 1595 meter. In de derde fase wordt het zomer skiën verder uitgebreid. Een unieke lift zal gebouwd worden in de buurt van de luchthaven en deze eindigt 2090 meter hoger in het dorp. Je leest het goed, je kunt dus straks met de skilift van de luchthaven naar het skidorp! Deze locatie is werkelijk uniek en zal nooit meer elders gekopieerd kunnen. De planning mikte in het begin op een eerste opening in december 2017, dat bleek veel te ambitieus en na jaren is er helaas nog steeds geen openingsdatum is nog niet bekend.

First Nations

In tegenstelling tot de controverse rondom het Jumbo Glacier project, een ander ambitieus plan voor een nieuw te ontwikkelen groot skigebied in British Columbia, heeft Valemount Glacier Destination Resort de volledige ondersteuning van de lokale gemeenschap. Deze bestaat met name uit First Nation inwoners. De gevolgen voor het milieu zijn beheersbaar en het is een prachtige integratie van mens, cultuur, verleden en toekomst, aldus Chief Nathan Matthew. De lokale First Nation bewoners spelen een belangrijke rol in de advisering van de ontwikkeling van het gebied, als geen ander kennen zij het terrein waar ook veel cariboos en grizzly beren leven. Het stadje Valemount kent momenteel zo’n 1000 inwoners, dat zal over een paar jaar zeker anders zijn!

Bekijk ook de video:

Bron: http://valemountglaciers.com/

Vind je het leuk om van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees verder in onze blog.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte