Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6402
      [code] => 62d702ee49ad0990.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 62d702ee49ad0990.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Verzekeringen-1594905167
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6403
      [code] => a0329500ea2c1aaa.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => a0329500ea2c1aaa.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Verzekeringen-1594905899
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: Verzekeringen

Ons bedrijf is agent van a.s.r. (voorheen Europeesche Verzekeringen), de verzekeraar voor alle verzekeringen voor je wintersport vakantie. Wist je dat je een annuleringsverzekering binnen 7 dagen van de boeking moet afsluiten?

Klik hier om direct een kortlopende reisverzekering af te sluiten

Klik hier om direct een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten

Annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij de reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Bij last minute boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om juist dan een annuleringsverzekering af te sluiten. Niet alleen omdat de annuleringskosten kort voor vertrek juist extra hoog zijn, maar vooral omdat de verzekering ook de niet gebruikte reisdagen dekt. Dus niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en de reis, maar ook de kosten wanneer de vakantie moet worden afgebroken. De dagen die je noodgedwongen mist, worden immers ook vergoed! De Annuleringsverzekering is uiterst compleet en kent ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging. 

Tip: als je zelf al een doorlopende annuleringsverzekering hebt, check dan of het verzekerde bedrag wel voldoende is voor jouw wintersportvakantie.

Annulering of Allrisk Annulering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je jouw geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, en daarnaast mag je zelf een reden bepalen waarom je niet op vakantie wilt. Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer: je geen zin hebt in de vakantie; je vindt dat het vervelend weer is; de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of je al recht hebt op een uitkering vanuit het Calamiteitenfonds. De reden van annuleren moet onvoorzien en buiten je schuld zijn. De uitkering van de all risk verzekering is 75%, dat betekent dat je een eigen risico van 25% van de annuleringskosten hebt. 

Uitval van waarnemers

Dat je met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich thuis, binnen de familie, nare ontwikkelingen voordoen, is volkomen logisch. Maar wat als er iets gebeurt met iemand die geen familie is? Bijvoorbeeld iemand die jouw zaken waarneemt of op je huis of je huisdier past?  Voor 1% extra premie per waarnemer kun je iedereen meeverzekeren die je een reden ka geven naar huis terug te gaan.

Premie annuleringsverzekering

De premie voor de annuleringsverzekering is een percentage van de reissom. Voor de Allrisk Annulering is dit een hoger percentage en voor de uitbreiding Waarnemer betaal je 1% extra per waarnemer. De poliskosten bedragen € 3,50. Er is 21% assurantiebelasting verschuldigd over de premie en de poliskosten. 

Klik hier om je premie voor de annuleringsverzekering op de website van a.s.r. te berekenen.

Grote gezelschappen

De maximale uitkering voor alle verzekerden samen is voor 4 gezinnen (= voordeuren/adressen) óf 9 reisgenoten (geen gezinsleden) verdeeld over alle verzekerden naar verhouding van ieders aandeel in de reissom. Je kunt de waarnemersclausule gebruiken om meer gezinnen/adressen te verzekeren. Bij 5 adressen die je allemaal ten opzichte van elkaar wilt verzekeren tel je dan 1% extra premie bij de verzekering. Als je nog grotere groepen ten opzichte van elkaar wilt verzekeren, is maatwerk vaak een goede oplossing.

Reisverzekering

Vakantie.. een heerlijk vooruitzicht. Maar bedenk dat het ook mis kan gaan. Stel, je bagage wordt gestolen, je wordt ziek tijdens je vakantie of je krijgt een ongeval. Dan geeft de reisverzekering een optimale risicodekking. 

Tip: als je meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat is de Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger.

Kortlopende reisverzekering Basis

Met de Basis-reisverzekering ben je standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kun je uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. 

Kortlopende reisverzekering Comfort

Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Kortlopende reisverzekering Optimaal

Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van a.s.r. perfect voor je. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt je bagage zoek, dan vergoedt de verzekeraar de nieuwwaarde van bagage van maximaal 2 jaar oud. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

Premie reisverzekering

De premie van de reisverzekering is een vast bedrag per dag. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met diverse dekkingen en zo compleet maken als je zelf wilt. Voor een wintersport in Canada of Amerika moet je in ieder geval voor Wereld dekking kiezen en de aanvullende dekking Skiën en Snowboarden kiezen. Voor de Comfort en Optimaal verzekering betaal je een hoger bedrag per dag en zijn de verzekerde bedragen ook hoger.

Klik hier om je premie voor de reisverzekering op de website van a.s.r. te berekenen.