Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6232
      [code] => 943b51d0a4a9f5cc.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 943b51d0a4a9f5cc.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Huurauto-1592398988
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6347
      [code] => e3b3c5ccdf66dec6.png
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => e3b3c5ccdf66dec6.png
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594306954
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6348
      [code] => 181cf9e3eeaed82b.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 181cf9e3eeaed82b.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594306955
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [3] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6408
      [code] => e8b1f29258b2ddae.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => e8b1f29258b2ddae.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594913215
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: Huurauto

Als je een skisafari wilt gaan maken in Canada of in de USA, kun je het beste een auto huren. Je kunt dan ter plaatse je eigen tijdsindeling bepalen en er ook voor kiezen om de regio wat meer te ontdekken. Autorijden in Canada of Amerika is niet moeilijk, het is wel anders dan in Europa. De wegen zijn breder en groter en de auto’s ook. Canada en Amerika hebben een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. In Canada wordt de afstand in kilometers aangeduid en in Amerika zijn dat miles (mijlen), 1 mile is 1, 6 kilometer.

De wegen in Canada en Amerika zijn breed, goed onderhouden en vaak omgeven door de prachtige natuur waardoor lange afstanden geen enkel probleem zijn. Je zult zien dat de tijd voorbij vliegt! Let wel op dat er op veel plekken wilde dieren over kunnen steken of dat ze vlak langs de kant van de weg staan. Vooral herten en big horn sheep hebben hier een handje van.

Boek je autohuur vooraf

Wij verzorgen graag je autohuur. Wij kunnen je huurauto voor een gunstig tarief aanbieden en wij weten wat je nodig hebt om in Canada en Amerika te rijden. Wij zorgen dat de auto klaar staat zodat je die direct kunt ophalen bij aankomst bij het verhuurkantoor op de luchthaven. Wij werken samen met Alamo, National en Hertz, de grootste autoverhuurders met meer dan 2.000 autohuur locaties. Bij het ophalen van de auto (op vertoon van een voucher) wordt een borg gevraagd die de bestuurder moet voldoen met een creditcard. De borg krijg je terug als je de auto inlevert en schadevrij en afgetankt terugbrengt.

Rij veilig in een SUV

Om relaxed in de bergen te rijden adviseren wij een SUV huurauto. In een SUV voel je je veilig, ook midden in een sneeuwstorm of tijdens een lange autorit. De Intermediate SUV is de kleinste van de 3 die we aanbieden. Bij een Intermediate SUV kun je denken aan een Toyota RAV4 of een vergelijkbaar model. Ook de Standard SUV (een maatje groter, bijvoorbeeld een Hyundai Santa Fe) is een veel gekozen auto, voor gezelschappen van 3 of 4 personen. Als je wat ruimer wilt zitten, neem dan de Full size SUV. Een SUV is uitstekend geschikt om in de sneeuw te rijden. Vaak krijgen wij een vraag over de banden of over sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen worden niet geleverd bij de auto's, sterker nog, de verhuurder verbiedt dit omdat sneeuwkettingen vaak schade veroorzaken aan de auto. Op deze huurauto’s zitten zogenaamde ‘all weather’ banden waarmee je prima kunt rijden in de sneeuw, je hebt dan geen sneeuwkettingen nodig.

Wintersport Canada Amerika werkt met de SUV huurauto's van Alamo.

All Weather Tires

De All Weather Tires (4 seizoensbanden) voldoen aan het criterium dat de overheid lokaal aan winterbanden stelt. Winterbanden zijn niet vooraf te boeken en worden niet gegarandeerd. Als je persé op winterbanden wilt rijden, kun je ter plaatse een upgrade naar een auto met winterbanden aanvragen en afrekenen. Als je in Alberta of British Colombia (Canada) rijdt, kom je onderweg een bord met instructies over je banden tegen. De symbolen die je op je band moet zien zijn een bergje met 3 toppen of een teken met de letters M+S (mud and snow), dan weet je dat je voldoende winterproof bent. Er moet minimaal 3,5 mm profiel zijn. Overigens geldt deze informatie voor de provincie British Colombia, in de provincie Alberta is het gebruik van winterbanden niet verplicht. Naast een upgrade voor winterbanden kun je ook een skirek of een 4 wheel drive aanvragen. Een skirek is handig als je je eigen materiaal mee wilt kunnen nemen en dat niet in de auto wilt hebben of je niet voldoende ruimte in je auto hebt. Als je aangeeft dat je een skirek wenst, geven wij die preferentie door aan de verhuurlocatie, je kunt die vervolgens ter plaatse afrekenen, hou rekening met 75 CAD ex tax. 

Verzekering bij de huurauto

Wij bieden een zogenaamd Fully Inclusive pakket aan bij onze huurauto’s. Bij dit pakket zijn alle kilometers inbegrepen*. en heb je ook een diefstalverzekering, een schadeverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Bij een Fully Inclusive pakket in Canada mag er maximaal 1 chauffeur rijden. Wil je met meer mensen kunnen rijden, dan kun je upgraden naar het Gold pakket, dan kunnen er maximaal 4 bestuurders rijden en heb je bovendien een gratis tank brandstof. In de praktijk betekent dit dat je de auto niet hoeft af te tanken bij het inleveren. Als je getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt, kun je je overal in de VS gratis bijschrijven als extra bestuurder, ook zonder het Gold pakket te hebben geboekt.  Dit betekent dat als je kiest voor het Gold pakket, het enige voordeel is dat je de auto met een lege tank mag inleveren. Dit betekent dat het in de meeste gevallen goedkoper is om een Fully Inclusive pakket te boeken. Deze partner-chauffeur regeling geldt alleen voor Amerika, niet voor Canada.

Zowel het Fully Inclusive als het GOLD pakket is exclusief het Roadside Service Plan, ook wel Roadside Plus of Roadside Protection genoemd, dit is een aanvulling die vaak ter plaatse aangeboden wordt vanaf zo'n 5 dollar per dag. De standaard verzekering dekt technische mankementen zoals storingen en motorpech. De extra Roadside verzekering dekt met name zaken die je door eigen schuld veroorzaakt, zoals een lekke band die je niet zelf kunt verwisselen of het kwijtraken van sleutels of dat je zonder brandstof komt te staan of het wegslepen van de auto als je bijvoorbeeld in de berm bent beland. Als je een huurauto boekt krijg je van ons alle voorwaarden en actuele informatie. * bij een aantal kleinere plaatsen zoals Kamloops of Kelowna in Canada is het aantal kilometers niet onbeperkt maar aangepast naar bijvoorbeeld max 200 km per dag.

Eigen risico afkopen: verstandig!

Als je een auto via ons huurt, heb je voor Amerika nooit een eigen risico. In Canada is er wel een eigen risico, dat is recent weer verhoogd en is nu CAD 1500, dat is zo'n € 1000. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld bij schade aan banden, ruiten en de bodem van de auto. Stel, er zit een ster in de ruit bij het terugbrengen, dan kan de autoverhuurder jouw eigen risico inhouden om de voorruit te vervangen. Je kunt er voor kiezen om ter plaatse het eigen risico af te kopen (je krijgt dit voorgesteld bij het ophalen van de auto, deze verzekering wordt ook wel Additional CDW / LDW genoemd) voor een bedrag van ca. 8 dollar per dag + tax, voor een week is dat ca. € 50. Je kunt er ook voor kiezen om het al in Nederland af te kopen. Voor € 3,50 per auto per dag kun je dit eigen risico afkopen, voor een week is dat € 24,50. Het voordeel van het ter plaatse afkopen is dat je niet zelf eerst de kosten hoeft voor te schieten, het nadeel is dat dit duurder is. Het voordeel van het in Nederland afkopen is dat je voordeliger uit bent, het nadeel is dat je ter plaatse de kosten eerst moet voorschieten om die in Nederland vervolgens terug te claimen.

Is een internationaal rijbewijs verplicht?

Het Nederlands en Belgisch rijbewijs is in Canada en Amerika gewoon geldig. Als er in het Engels de vertaling ‘driving license’ op staat is het helemaal in orde. Staat er op je rijbewijs geen Engelse vertaling dan kun je voor de zekerheid een internationaal rijbewijs aanschaffen. Veel autoverhuurbedrijven vragen ook zo’n internationaal rijbewijs, dit is echter niet verplicht, kijk dat voor de zekerheid na in de voorwaarden. Mocht je een internationaal rijbewijs willen aanschaffen, dan kun je die eenvoudig bij de ANWB kopen. Een internationaal rijbewijs wordt overigens niet geaccepteerd als vervanging voor het rijbewijs, je moet dus altijd ook je eigen rijbewijs bij je dragen. Het is belangrijk dat het originele rijbewijs elektronisch leesbaar is, oftewel het moet een pasje zijn. Een papieren rijbewijs is ook met vertaling erop niet voldoende. In Nederland komen papieren rijbewijzen niet meer zo veel voor maar in België zijn nog wel papieren rijbewijzen.

De snelwegen in Canada en Amerika lenen zich uitstekend om zelf met een huurauto te rijden.

Het ophalen van de huurauto

Bij het ophalen van de auto moet je de volgende zaken bij de hand hebben: geldig identiteitsbewijs, retourticket, een geldig rijbewijs en een creditcard. Ook dien je ter plaatse je voucher af te geven. Bij het afhalen van de auto moet de hoofdbestuurder in het bezit zijn van een creditcard op zijn of haar naam, die de huurprijs en kosten voor extra’s dekt. De meeste huurauto’s in Canada en Amerika hebben een automatische versnelling. Als je onderweg een kleine reparatie moet doorvoeren aan de huurauto (bijvoorbeeld olie aanvullen of ruitenwisser of koelvloeistof) bewaar dan je bonnetje, je kunt bij het inleveren van de auto deze kosten bijna altijd terugvorderen.

Leeftijd

Het huren van een auto is mogelijk vanaf 21 jaar. Als je jonger dan 25 jaar bent, worden hogere verzekeringskosten in rekening gebracht, dit wordt een underage toeslag genoemd. Dit geldt voor alle formules (ook als je een toeslag betaalt voor meerdere chauffeurs). Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst en deze ter plaatse kunnen tonen. Sommige autotypes zijn uitgesloten voor jongere chauffeurs, dit zijn meestal de grotere autotypes. In een aantal landen kan ook een maximum leeftijd gelden. 

Drop off fee

Autoverhuur bedrijven rekenen extra kosten wanneer je de auto op een andere plaats inlevert dan waar je de auto hebt opgehaald. Dit zijn zogenaamde drop off kosten. Wij geven vooraf aan of deze kosten aan de orde zijn. Zo is een route van Calgary naar Vancouver met drop off kosten, maar omgekeerd niet, dit zijn overwegingen om de route op een bepaalde manier te plannen. Wij informeren je hier graag over. 

Lees verder en bekijk ook onze insidertips over: Autorijden in Noord Amerika