Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6232
      [code] => 943b51d0a4a9f5cc.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 943b51d0a4a9f5cc.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Huurauto-1592398988
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [1] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6347
      [code] => e3b3c5ccdf66dec6.png
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => e3b3c5ccdf66dec6.png
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594306954
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [2] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6348
      [code] => 181cf9e3eeaed82b.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 181cf9e3eeaed82b.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594306955
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [3] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6408
      [code] => e8b1f29258b2ddae.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => e8b1f29258b2ddae.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1594913215
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [4] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 7870
      [code] => 5ba205c01e12b674.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 5ba205c01e12b674.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1680707643
      [omschrijving_tr] => 
    )

  [5] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 7968
      [code] => 733a344108591b4f.png
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 733a344108591b4f.png
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Huurauto-1683800755
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: Huurauto

Als je een skisafari wilt gaan maken in Canada of in de USA, kun je het beste een auto huren. Je kunt dan ter plaatse je eigen tijdsindeling bepalen en er ook voor kiezen om de regio wat meer te ontdekken. Autorijden in Canada of Amerika is niet moeilijk, het is wel anders dan in Europa. De wegen zijn breder en groter en de auto’s ook. Canada en Amerika hebben een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. In Canada wordt de afstand in kilometers aangeduid en in Amerika zijn dat miles (mijlen), 1 mile is 1,6 kilometer.

De wegen in Canada en Amerika zijn breed, goed onderhouden en vaak omgeven door prachtige natuur waardoor lange afstanden geen enkel probleem zijn. Je zult zien dat de tijd voorbij vliegt! Let wel op dat er op veel plekken wilde dieren over kunnen steken of dat ze vlak langs de kant van de weg staan. Vooral herten en big horn sheep hebben hier een handje van.

Wij verzorgen graag je autohuur 

Wij kunnen je huurauto voor een gunstig tarief aanbieden en wij weten wat je nodig hebt om in Canada en Amerika te rijden. Wij zorgen dat de auto klaar staat zodat je die direct kunt ophalen bij aankomst bij het verhuurkantoor op de luchthaven. Het is belangrijk dat de hoofdbestuurder een credit card op naam heeft, die moet je namelijk verplicht tonen. Wij werken samen met Alamo, National, Hertz en Avis. Bij het ophalen van de auto (op vertoon van je rijbewijs, je credit card en onze voucher) wordt een borg gevraagd die de bestuurder moet voldoen met de creditcard. De borg krijg je terug als je de auto inlevert en schadevrij en afgetankt terugbrengt.

Rij veilig in een SUV

Om relaxed in de bergen te rijden adviseren wij een degelijke huurauto, type SUV of Jeep of Pick-up. In zo'n auto ben je veilig, ook midden in een sneeuwstorm of tijdens een lange autorit. De Intermediate SUV is de kleinste van de huurauto's die we aanbieden. Bij een Intermediate SUV kun je denken aan een Toyota RAV4 of een vergelijkbaar model. De Standard SUV is een maatje groter, vaak is dit een Ford Edge of een gelijkwaardig model zoals een Hyundai Santa Fe. Als je wat ruimer wilt zitten of je bent met meer personen, neem dan een grotere SUV. Naast de SUV's verhuren we ook regelmatig Pickups en Jeeps, al zijn deze niet altijd beschikbaar. Goed om te weten: een Pickup wordt zonder klep of zeil voor de bak geleverd.  

We maken graag een inventarisatie voor je van alle beschikbare modellen, bekijk hier de meest voorkomende autotypes:

Wintersport Canada Amerika werkt met de SUV huurauto's van Alamo, Herz, Avis en National.

All Weather Tires

Vaak krijgen wij een vraag over de banden of over sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen worden niet geleverd bij de auto's, sterker nog, de verhuurder verbiedt dit omdat sneeuwkettingen vaak schade veroorzaken aan de banden. Op huurauto’s zitten zogenaamde ‘all weather’ banden waarmee je ook mag rijden in de sneeuw, je hebt dan geen sneeuwkettingen nodig. All Weather Tires (4 seizoensbanden) voldoen aan het criterium dat de overheid lokaal aan winterbanden stelt. Winterbanden zijn niet vooraf te boeken en worden niet gegarandeerd.

Als je in de Canadese provincies Alberta of British Columbia rijdt, kom je onderweg regelmatig een bord met instructies over je banden tegen. Hierop zie je het 3PMSF symbol, oftewel het Three Peak Mountain Snowflake Symbol, ook wel Alpine symbol genoemd. Het symbool staat naast de letters M+S. Deze letters staan voor Mud and Snow, oftewel modder en sneeuw. Als je die twee symbolen op je band hebt en minimaal 3,5 mm profiel, dan voldoe je aan de wettelijke definitie van Winter Tires. Dus ook al rijd je op All Weather Tires, met deze toevoeging zijn het voor de wet winterbanden. Met deze banden weet je dat je voldoende winterproof bent. Als je toch liever op winterbanden wilt rijden, kun je ter plaatse een upgrade naar een auto met winterbanden aanvragen en afrekenen. Winterbanden zijn niet vooraf te garanderen. 

Naast een upgrade voor winterbanden kun je ook een skirek of een 4 wheel drive aanvragen. Een skirek is handig als je je materiaal niet in de auto wilt hebben of als je niet voldoende ruimte in je auto hebt. Als je aangeeft dat je een skirek wenst, geven wij die preferentie door aan de verhuur locatie, je kunt die vervolgens ter plaatse afrekenen, hou rekening met zo'n 7,5 dollar (ex tax) per dag. 

Winterbanden in Canada zijn All weather Tires met het M+S logo wat staat voor Mud and Snow

Welke formule kies je bij de huurauto?

Er zijn grofweg 2 formules voor het huren van een auto in Canada of Amerika, de Fully Inclusive formule en de Gold formule. Bij beide formules zijn alle kilometers inbegrepen* en heb je ook een diefstalverzekering, een schadeverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Bij beide formules wordt 1 hoofdbestuurder opgegeven. Deze persoon dient ook een creditcard op die naam te kunnen tonen. Bij de Fully Inclusive formue moet je de auto zelf aftanken voor je deze inlevert. Bij de Gold formule kun je nog 3 extra bestuurders opgeven, bovendien krijg je een gratis tank brandstof. In de praktijk betekent een gratis tank brandstof dat je de auto met een volle tank krijgt en met een lege tank mag inleveren. * bij een aantal kleinere plaatsen zoals Kamloops, Kelowna, Jasper en Lake Louise in Canada is het aantal kilometers niet onbeperkt maar aangepast naar bijvoorbeeld max 200 km per dag. Wij wijzen je hier op voorhand op.

Wie mag in de huurauto rijden in Canada of Amerika?

Als je getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt, kun je je meestal je partner gratis bijschrijven als extra bestuurder, ook zonder het Gold pakket te hebben geboekt. Deze partner-chauffeur regeling geldt voor alle aanbieders in Amerika en voor Alamo en National in Canada. Herzt Canada heeft deze regeling niet. Als je ter plaatse een extra chauffeur opgeeft, betaal je ca. 10 dollar per dag (exclusief belastingen) en dat is voor weekreizen vaak voordeliger dan vooraf de Gold formule te boeken. Kort samengevat: als je als stel reist, boek dan de Fully Inclusive formule. Als je met meer personen wilt rijden en jullie zijn geen partners, dan is de Gold formule de beste keuze. 

Welke verzekering is inclusief bij de huurauto?

Zowel de Fully Inclusive als de Gold formule is inclusief alle noodzakelijke verzekeringen. Toch wordt ter plaatse vaak nog een verzekering aangeboden. Deze verzekering heet het Roadside Service Plan, ook wel Roadside Plus of Roadside Protection genoemd. Deze aanvullende verzekering wordt vaak ter plaatse aangeboden vanaf zo'n 5 dollar per dag. De standaard verzekering dekt technische mankementen zoals storingen en motorpech. Door De extra Roadside verzekering dekt met name zaken die je door eigen schuld veroorzaakt, zoals een lekke band die je niet zelf kunt verwisselen of het kwijtraken van sleutels of dat je zonder brandstof komt te staan of het wegslepen van de auto als je bijvoorbeeld in de berm bent beland. Als je een huurauto boekt krijg je van ons alle voorwaarden en actuele informatie. Ons advies is om ter plaatse geen extra verzekering af te sluiten.

Eigen risico is al afgekocht door ons!

Als je een auto via ons huurt, heb je voor Amerika nooit een eigen risico. In Canada is er wel een eigen risico en dat bedrag varieert per maatschappij van CAD 300 tot CAD 1500. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld bij schade aan banden, ruiten en de bodem van de auto. Stel, er zit een ster in de ruit bij het terugbrengen, dan kan de autoverhuurder jouw eigen risico inhouden om de voorruit te vervangen. Je krijgt ter plaatse het aanbod om het eigen risico af te kopen (deze verzekering wordt ook wel Additional CDW / LDW genoemd) omdat de verhuurder niet ziet dat wij het al verzekerd hebben in Nederland. Je bent dus al verzekerd. Omdat het een Nederlandse verzekering is, moet je ter plaatse de kosten voorschieten en je kunt die vervolgens bij ons weer claimen. Wij vergoeden dat volledig. Je hoeft dus ter plaatse geen enkele verzekering meer af te sluiten.

Is een internationaal rijbewijs verplicht?

Het Nederlands en Belgisch rijbewijs is in Canada en Amerika gewoon geldig. Als er in het Engels de vertaling ‘driving license’ op staat is het helemaal in orde. Staat er op je rijbewijs geen Engelse vertaling dan kun je voor de zekerheid een internationaal rijbewijs aanschaffen. Veel autoverhuurbedrijven vragen ook zo’n internationaal rijbewijs, dit is echter niet verplicht, kijk dat voor de zekerheid na in de voorwaarden. Mocht je een internationaal rijbewijs willen aanschaffen, dan kun je die eenvoudig bij de ANWB kopen. Een internationaal rijbewijs wordt overigens niet geaccepteerd als vervanging voor het rijbewijs, je moet dus altijd ook je eigen rijbewijs bij je dragen. Het is belangrijk dat het originele rijbewijs elektronisch leesbaar is, oftewel het moet een pasje zijn. Een papieren rijbewijs is ook met vertaling erop niet voldoende. In Nederland komen papieren rijbewijzen niet meer zo veel voor maar in België zijn nog wel papieren rijbewijzen.

Else laat zien dat de snelwegen in Canada en Amerika zich uitstekend lenen om zelf met een huurauto te rijden.

Het ophalen van de huurauto

Bij het ophalen van de auto moet je de volgende zaken bij de hand hebben: geldig identiteitsbewijs, retourticket, een geldig rijbewijs en een creditcard. Vaak is je naam al voldoende om de reservering terug te vinden en hoef je geen fysieke voucher af te geven. Bij het afhalen van de auto moet de hoofdbestuurder in het bezit zijn van een creditcard op zijn of haar naam, die de huurprijs en kosten voor extra’s dekt. De meeste huurauto’s in Canada en Amerika hebben een automatische versnelling. Als je onderweg een kleine reparatie moet doorvoeren aan de huurauto (bijvoorbeeld olie aanvullen of ruitenwisser of koelvloeistof) bewaar dan je bonnetje, je kunt bij het inleveren van de auto deze kosten bijna altijd terugvorderen.

Leeftijd

Het huren van een auto is mogelijk vanaf 21 jaar. Als je jonger dan 25 jaar bent, worden aanvullende verzekeringskosten in rekening gebracht, dit wordt een underage toeslag genoemd. Dit geldt voor alle formules (ook als je een toeslag betaalt voor meerdere chauffeurs). Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst en deze ter plaatse kunnen tonen. Sommige autotypes zijn uitgesloten voor jongere chauffeurs, dit zijn meestal de grotere autotypes. In een aantal landen kan ook een maximum leeftijd gelden. 

Drop off fee

Autoverhuur bedrijven rekenen extra kosten wanneer je de auto op een andere plaats inlevert dan waar je de auto hebt opgehaald. Dit zijn zogenaamde drop off kosten. Wij geven in de offerte aan of deze kosten aan de orde zijn. De drop off kosten zijn afhankelijk van het wagenpark. Zo kan het zijn dat er veel auto's in bestemming A staan en minder auto's in bestemming B. Als jij van A naar B rijdt, hoef je dan geen drop off fee te betalen wat een overweging kan zijn om de route op een bepaalde manier te plannen. Wij informeren je hier graag over. 

Lees verder en bekijk ook onze insidertips over: Autorijden in Noord Amerika