Array
(
  [0] => Array
    (
      [afbeelding_id] => 6401
      [code] => 11f906ae606a2b22.jpg
      [afbeeldingcategorie_fk] => 0
      [original_name] => 11f906ae606a2b22.jpg
      [persoon_fk] => 72
      [width] => 500
      [height] => 500
      [naam_tr] => Reisinformatie: Accommodatie-1594904644
      [omschrijving_tr] => 
    )

)

Reisinformatie: Accommodatie

Als je op vakantie gaat naar Amerika of Canada merk je al snel dat hotels en appartementen andere namen hanteren voor de gebouwen en de bedden. De meest gebruikte naam voor een accommodatie is een lodge of een hotel.

Een lodge is een accommodatie met zowel appartementen als hotelkamers en vaak is er ook een restaurant aanwezig. Een appartement heet een condominium en wordt vaak afgekort naar condo. Wij werken in enkele bestemmingen ook met particuliere verhuurders die volledige huizen verhuren, die worden cabins of townhomes genoemd. Deze laatste categorie is zeer schaars en het verdient aanbeveling om tijdig te boeken als je een grote accommodatie met meerdere slaapkamers zoekt voor je vakantie in Canada of Amerika. Het is niet ongebruikelijk dat er bij iedere slaapkamer een eigen badkamer is, met name bij de grotere appartement en huizen is dat het geval.

Bed indeling

Een standard room in Canada of Amerika heeft meestal de keuze tussen twee Queen bedden of één King bed. Een queen bed is een kleine tweepersoons van rond de 140 cm breed en een king bed is een groot bed van 2 meter breed. Vaak bestaat er ook de mogelijkheid voor een Roll away bed, dit is een soort camping bed die als extra op de kamer kan worden geplaatst. Een veel voorkomend bedtype is een murphy bed, dat is een bed wat dichtgeklapt oogt als een kast en uitgeklapt is het (meestal) een queen bed. Wil je meer weten over de bedmaten in Canada en Amerika? Lees dan dit artikel: Hoe kies je de juiste bedmaat

Als je een keuze gaat maken voor een bepaalde accommodatie, hou dan in je achterhoofd dat niet elk hotel dezelfde benaming gebruikt. Een standard room in een 3-sterren lodge kan heel anders zijn dan een standard room in een 5-sterren hotel. Daarnaast zijn er ook nog hotelkamers waarbij de slaapkamer afgesloten is van de woonruimte, dit wordt een one bedroom genoemd. Vaak wordt de aanduiding suite gebruikt als er één of meerdere slaapkamers zijn. Het is meestal zo dat bij een suite de slaapkamer een King bed heeft en dat in de woonkamer nog een bedbank of een murphy bed is. Als je bijvoorbeeld met 4 personen reist, kun je twee kamers boeken met voor iedereen een eigen bed of je kunt een 2 bedroom condo kiezen waarbij je ook een gezamenlijke living deelt. Als je twijfelt over de keuze voor je verblijf en de beste kamerindeling, vraag ons dan. Wij hebben de meeste accommodaties zelf bezocht en kunnen je tot in detail vertellen hoe de kamers er uit zien. 

De meeste hotelkamers in Canada en Amerika hebben 2 queen bedden.

Hoe kies je de goede accommodatie?

De beste manier om een goede keuze te maken is om – voorafgaand aan je reservering – voor jezelf de punten te benoemen die je belangrijk vindt aan de accommodatie. Vragen die daarbij helpen zijn: Met hoeveel personen wil je in de accommodatie slapen? Hoeveel tijd ga je doorbrengen in je accommodatie? Wil je zelf kunnen koken op je vakantie? Heb je specifieke faciliteiten nodig (bijvoorbeeld wasmachine)? Wat is je budget?

Verblijf op basis van logies

In de meeste gevallen verblijf je in Canada of Amerika op basis van logies. Bij sommige accommodaties wordt een ontbijt aangeboden en dat kan een American breakfast of en continental breakfast zijn. De eerste variant is een uitgebreid ontbijt, vaak in buffetvorm met warme en koude gerechten. Een continental breakfast is een eenvoudig ontbijt, vergelijkbaar met een eenvoudig ontbijt in Europa. 

Kun je op basis van halfpension boeken in Canada of Amerika?

Het is zelden mogelijk om op basis van halfpension of all inclusive te verblijven tijdens je wintersport in Canada of Amerika, zie ook ons artikel Ontbijt, halfpension of volpension, hoe werkt dat in Amerika en Canada? De Franse groep Club Med is een uitzondering hierop, in het Canadese Quebec hebben ze hun eerste Noord Amerikaanse resort geopend met de bekende all inclusive formule. Ook zal er een Club Med gebouwd worden in het Amerikaanse Snowbasin.

Kitchenette of full kitchen

De meeste hotelkamers hebben een koffiezetapparaat en een waterkoker op de kamer. De aanwezigheid van kookmogelijkheden wordt meestal aangeduid met een kitchenette of een full kitchen. Bij een kitchenette mag je een koelkast en een waterkoker en soms een magnetron verwachten en bij een full kitchen heb je een fornuis en vaak een oven. Als je een appartement boekt met een kitchenette, is er meestal geen eettafel aanwezig, vaak is er een soort van bar of gaat men er van uit dat je op de bank in de living zit tijdens het eten. Als je specifiek een accommodatie zoekt waarbij je wilt kunnen koken en aan tafel eten, laat ons dat dan weten, we kennen talloze appartementen en townhomes die hiervoor zeer geschikt zijn.

Ontbijten buiten de deur

In Amerika (en Canada) ontbijten weinig mensen thuis en je vindt in iedere bestemming dan ook meerdere ontbijtrestaurants. In veel lodges is ook een restaurant aanwezig, je hoeft dan de deur niet uit. Wij kennen het fenomeen ontbijtrestaurants niet echt maar dat is daar heel gewoon. Er is ook een specifieke ontbijtkaart, die echt alleen voor het ontbijt geldt. Dus je kunt die uitsmijter van de ontbijtkaart niet (meer) bestellen op andere tijdstippen van de dag. Zoals met zoveel dingen in Amerika en Canada: de keuze is reuze. Er zijn vooral heel veel eiergerechten en daarbij worden vaak spek, toast en aardappelen geserveerd. Daarnaast zie je ook allerlei pannenkoeken en muffins in diverse varianten. De koffie in dit soort restaurants is meestal niet geweldig. Reken op een gewone filterkoffie en als je die op hebt krijg je een (gratis) refill. Als je in een nieuwe bestemming komt, vraag dan naar het beste ontbijtrestaurant, elke local weet dat! Een goed ontbijt(restaurant) is echt de moeite waard om de tijd voor te nemen. Dompel je lekker even onder in die knusse ontbijtsfeer, het is echt vaak een hele gezellige boel, zo ’s ochtends in het restaurant. En met een stevig ontbijt in je maag kun je optimaal genieten op de piste! 

Lees ook onze beste tips om buiten te deur te eten in Canada of Amerika.