Sneeuwscooter in Whistler: spanning en sensatie!

Snowmobile CWA Whistler

Ben jij die fanatieke sneeuwmobiel rider en wil je lekker lang genieten van de prachtige omgeving van Whistler? Boek dan één van de onderstaande fantastische tours onder begeleiding van een ervaren gids. Duur van deze tours is variërend van 3 t/m 7 uur. Om een sneeuwscooter te mogen besturen dien je 19+ en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Het inchecken vindt plaats bij de Carleton Lodge, dertig minuten voor vertrek van de tour. Op het kantoor wordt alle documenten gecheckt en vervolgens ga je met een gratis pendeldienst naar de Callaghan-vallei, het startpunt van de tours.

Callaghan Cruiser
Niveau: eenvoudig
De Cruiser Tour is speciaal ontworpen voor beginnende rijders en families. Maak kennis met de sneeuwscooter in een veilige, opwindende omgeving. Zodra je gewend bent aan de sneeuwscooter zal de gids je begeleiden op een reis door een prachtig terrein met oude bossen, adembenemende uitzichten en zal je kennis maken met de backcountry van Callaghan Vallei.

Callaghan cruiser snowmobile tour Vertrek Duur Prijs pp
Callaghan - driver 09:30 uur en 13:00 uur 3 uur € 235
Callaghan - passenger 09:30 uur en 13:00 uur 3 uur € 180


Wilderness Run
Niveau: gemiddeld
Ervaar de volgende stap in het sneeuwmobiel avontuur! Tijdens deze tour, gericht op gasten met enige ervaring, kun je naar meer opwindend terrein en strakkere trails. Verken bevroren meren en speel in Whistler’s back country. Gasten moeten een eerdere ervaring hebben met sneeuwscooters, ATV of waterscooters (jetski).

Wilderness run snowmobile tour Vertrek Duur Prijs pp
Wilderness - driver 08:00/11:00/14:30u 3 uur € 235
Wilderness - passenger 08:00/11:00/14:30u 3 uur € 180


Yukon Breakfast Tour
Niveau: gemiddeld
Voor de vroege vogels is de Yukon Breakfast tour een must. Om 08:00 uur stap je op je scooter en rijd je naar de Sproatt Mountain waar je in een typisch Canadese berghut een uitgebreid typisch Canadees ontbijt krijgt voorgeschoteld. Denk aan scrambled eggs, spek en aardappelen, cheddar kaas, pannenkoeken met Maple Syrup. Hierna stap je verzadigd je scooter op en begint je tour naar o.a. bevroren meren, prachtige uitzichten en verstopte trails van de Callaghan Valley. Een minimaal aantal personen zijn nodig om deze tour te laten plaatsvinden.

Yukon snowmobile tour Vertrek Duur Prijs pp
Yukon tour - driver 08:00 uur 4 uur € 260
Yukon tour - passenger 08:00 uur 4 uur € 205


Crystal Hut Mountain Top fondue
Niveau: gemiddeld
Uniek, onderscheidend en one of a kind!
Voor een exclusieve culinaire ervaring, reis je naar de schilderachtige Crystal Hut, gelegen bovenop Blackcomb Mountain op ruim 1800 meter. Deze tour kun je doen per sneeuwmobiel. Met je eigen sneeuwscooter raas je door het bos over de paden van Blackcomb Mountain naar de betoverende eetgelegenheid, de charmante Crystal Hut.
Goed om te weten: deze tour kun je ook doen met een snowcat (19 passagiers). Een geweldig alternatief voor degenen die niet per sneeuwscooter willen. Een minimaal aantal personen zijn nodig om deze tour te laten plaatsvinden.

Crystal Hut fondue* Vertrek Duur Prijs pp
Crystal Hut tour - driver 18:30 uur 4 uur € 275
Crystal Hut tour - passenger 18:30 uur 4 uur € 220
Crystal Hut tour – snowcat 19:15 uur 3,5 uur € 245
*Deze tour is niet beschikbaar op 31 december 2023.

Steak Night
Niveau: gemiddeld
Verken de backcountry van het prachtige Callaghan Valley met deze Steak Night Tour. Eerst wordt de innerlijke mens verwend in de Sproat cabin met een overheerlijke 3 gangen diner: Soep, Angus steak en je sluit af met een met een dessert van de Bearfoot Bistro. Hierna stap je verzadigd je scooter op en begint je tour naar o.a. bevroren meren, prachtige uitzichten en verstopte trails van de Callaghan Valley. Gasten moeten een eerdere ervaring hebben met sneeuwscooters, ATV of waterscooters (jetski). Een minimaal aantal personen zijn nodig om deze tour te laten plaatsvinden.

Steak Night tour Vertrek Duur Prijs pp
Steak Night tour - driver 17:30 uur 4,5 uur € 300
Steak Night tour - passenger 17:30 uur 4,5 uur € 245


Backcountry X (alleen voor single riders)
Niveau: gevorderd
Ben je klaar voor een uitdagende trip? Tijdens deze backcountry tour worden je skills getest. Professionele gidsen zullen je coachen door de backcountry en single-track rijvaardigheden. Denk aan steile hellingen en afdalingen en prachtige 360 views over Whistler. Geschikt voor gevorderde rijders.

Backcountry Vertrek Duur Prijs pp
Backcountry X – single rider 8:00/12:30u 4 uur € 360


The Powderhound (alleen voor single riders)
Niveau: gevorderd
Adrenaline kick gegarandeerd! De Powderhound tour start om 8 uur ‘s ochtends. Op een 900cc ‘zware jongen’ beding je de steile hellingen en rijd je de meeste uitdagende powderhills af en de bevroren meren van de Callaghan vallei (vergeet je camera niet). Deze tour is inclusief een verpakte lunch en lawine uitrusting. Geschikt voor de ervaren rijders en duurt zo'n 6 à 7 uur.

The powderhound Vertrek Duur Prijs pp
Powderhound – single rider 08:00 uur 6-7 uur € 585
Prijzen seizoen 2023-2024