Hondensledetocht Banff National Park bij Lake Louise

Hondensledetocht Great Divide Tour

Kingmik Dog Sled Tours biedt als enige hondensleden tochten aan in Banff National Park. In de plaats Lake Louise, vlak bij het Fairmont Chateau, vind je de standplaats van dit bedrijf. Je dient op eigen gelegenheid naar de standplaats te komen. De tochten vinden plaats tussen Banff National Park en Yoho National Park, dat is de grens van de Continental Divide, de bergen die de provincie Alberta en British Colombia van elkaar scheiden.

Het verzamelpunt van de tours is in Lake Louise, bij de Great Divide Trailhead, een parkeerplaats net voor de Deer Lodge. Gemiddeld worden maar 4 sledes per tour ingezet, geen massale tochten dus en volop tijd om te genieten van de schoonheid van het landschap en de natuur en natuurlijk van de honden! De sledes zijn voorzien van warme dekens. Er passen twee volwassenen in een slee, zelfs een kindje (onder 5 jaar) past daar bij.

Je kunt kiezen tussen 3 starttijden: 9.30 uur, 12 uur en 14 uur. De tochten vinden het hele seizoen plaats (muv 24 + 25 december, 1 januari en dinsdagen), mits er voldoende sneeuw ligt. Na eind maart zijn er geen tours meer mogelijk.

De Great Divide Tour (ca. 1,5 uur) in Banff National Park is de meest populaire trip. Je legt 16 kilometer af en er is voldoende tijd voor prachtige foto’s van de talloze prachtige landschappen dus neem je camera mee! Als er tijd en gelegenheid is, kan de gids aanbieden dat je zelf de honden voor een stukje naar huis mag leiden.

Tip 1: Kies voor een tour op maandag of woensdag voor de beste kans op beschikbaarheid, de overige dagen zijn al snel volgeboekt.

Tip 2: Maak er een hele dag in de natuur van, boek de Great Divide tour en rij via de Bow Valley Parkway naar Lake Louise (als je uit Banff komt), een prachtige rit! Vervolgens sluit je aan bij een Great Divide Tour en als extra maak je een wandeling op eigen gelegenheid rondom het prachtige meer bij het Fairmont Chateau. Neem een rugzakje mee en eet lekker in de natuur. Of… beloon jezelf met een lunch of diner in het Fairmont hotel met uitzicht op het meer.

Excursie Duur Tijd Prijs pp
Great Divide Tour Ca 1,5 uur 9.30 + 12u + 14u € 275
Great Divide Tour kind (onder 5 jaar indien bij 2 volw. in de slee) Ca 1,5 uur 9.30 + 12u + 14u € 60
Prijzen per persoon bij 2 personen per slee en inclusief gratuity (fooi) (voor 1 persoon per slee geldt een andere prijs). Maximale gewicht per slee 171 kg. Er worden max. 8 pers. ingezet per tour, geen minimum deelname vereist. Geopend van begin december tot en met eind maart (muv 24 en 25 december, 1 januari en dinsdagen).

Prijzen seizoen 2023-2024