Catskiën in Canada kan fantastisch in Whistler

Catski Whistler

Als het sneeuwt in Whistler, sneeuwt het nog harder bij Powder Mountain Catskiing. Traditioneel krijgen zij van een storm cyclus het dubbele tot driedubbele aan sneeuw dan Whistler Blackcomb. Dat betekent dat als je wilt skiën in verse poedersneeuw je wilt gaan catskiën in Whistler.

Waarom liever cat skiën dan heli skiën?
Cat skiën is voordeliger dan heliskiën en wordt ook wel ‘poor man’s heli-skiing’ genoemd. Bij heliskiën is er een kans dat de heli niet kan vliegen door slecht weer, zoals heftige sneeuwval of zeer veel wind. Cats kunnen in principe altijd omhoog en bij heftige sneeuwval wil je natuurlijk juist naar boven om in de poeder te skiën. Je kunt daarnaast tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven.

Hoe ziet je dag eruit?
Om kwart voor 8 meld je je in het kantoor om je waiver te tekenen en met de transfer naar Powder Mountain te gaan. Met een 4x4-voertuig rij je naar de eenvoudige base lodge waar een gezellige open haard brandt. Na een kort gesprek over het verloop van de dag en een korte veiligheidsbriefing, ga je de backcountry in. De eerste run is altijd rustig om iedereen te laten opwarmen en om de gidsen een idee te geven van het vaardigheidsniveau van de groep. Het vermogen en de sneeuwcondities van de groep bepaalt wat voor terrein er uitgezocht wordt door de gids.

Mensen kiezen er meestal voor om de broodjeslunch (inclusief) in de Cat te eten om geen ski tijd te verspillen. Drankjes en andere snacks zijn ook beschikbaar. Een typische dag bestaat uit 6 tot 9 afdalingen. Rond half 3 wordt er gestopt en gaat de cat naar beneden. Als je wilt, kun je achter de cat aan skiën of boarden of je neemt plaats in de cat voor de laatste afdaling. Rond 4 uur ben je terug in de base lodge waar je overstapt in de 4x4 busjes die je terugbrengen naar Whistler Village.

Moet ik een ervaren skier of boarder zijn om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. Je bent in goede conditie en het helpt als je een beetje ervaring met off piste skiën/boarden hebt.

ExcursieDuurPrijs pp
Catski seat in gedeelde cat van 12 personen1 dag (8 uur)€ 561

Prijzen seizoen 2023-2024