Catskiën in Canada doe je bij Big Red Cats in Red Mountain

Catski Red Mountain

Veel mensen komen naar Red Mountain om 1 of 2 dagen te catskiën met Big Red Cats. Wij regelen graag deze unieke ervaring voor je. Catskiën bij Big Red Cats draait om poeder, poeder en nog eens poeder. Je bent beland in een ware catski paradijs, één van de grootste ter wereld. Wat denk je van meer dan 600 pistes waarvan 40% voor de vergevorderde – 40% gevorderde en 20% gemiddelde geschikt is voor de skier of boarder. De langste afdaling is meer dan 1 kilometer! Met een soort van pistebully (gedeelde snowcat) voor maximaal 12 personen word je naar boven vervoerd en daar aangekomen ski je off piste, tussen de prachtige bomen weer naar beneden. Daar wacht de snowcat je weer op voor de volgende afdaling. Wil je liever een eigen snowcat? Vanaf 6 personen is het mogelijk om een private cat te reserveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De groepen worden onderverdeeld in verschillende niveaus. Je dient je niveau bij boeking aan ons door te geven, zodat je bij de juiste groep wordt ingedeeld tw. Advanced, Advanced/Expert, Intermediate/Advanced en Intermediate.

Waarom liever cat skiën dan heli skiën?
Cat skiën is voordeliger dan heliskiën en wordt ook wel ‘poor man’s heli-skiing’ genoemd. Bij heliskiën is er een kans dat de heli niet kan vliegen door slecht weer, zoals heftige sneeuwval of zeer veel wind. Cats kunnen in principe altijd omhoog en bij heftige sneeuwval wil je natuurlijk juist naar boven om in de poeder te skiën. Je kunt daarnaast tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Tevens mag je ook je eigen drankjes en snacks meenemen in de snowcat. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven. Op een gemiddelde dag maak je tussen de 8 en 10 runs.

Moet ik een ervaren skier of boarder zijn om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. Je bent in goede conditie en het helpt als je een beetje ervaring met off piste skiën/boarden hebt.

Excursie Duur Prijs pp LS Prijs pp HS
Catski seat in gedeelde cat van 12 personen incl. lunch 1 dag € 475 € 550
LS is van opening t/m 15 jan 2023 en van 13 maart 2023 t/m eind van het seizoen. HS 15 januari t/m 12 maart 2023.
Prijzen seizoen 2022-2023