Catskiën in Canada doe je bij Big Red Cats in Red Mountain

Catski Red Mountain

Veel mensen komen naar Red Mountain om 1 of 2 dagen te catskiën met Big Red Cats. Wij regelen graag deze unieke ervaring voor je. Big Red Cats ligt aan de Powder Highway in de buurt van het legendarische skistadje Rossland. Deze operator biedt een- of meerdaagse arrangementen aan. Je kunt zowel in de stad Rossland als in het skidorp Red Mountain Resort verblijven. Boek een catski dag en ervaar episch cat-skiën met Big Red Cats. De minimum leeftijd om deel te nemen is 12 jaar.

Poedersneeuw in een catski paradijs
Catskiën bij Big Red Cats draait om poeder, poeder en nog eens poeder. Je bent hier beland in een waar catski paradijs, één van de grootste ter wereld. Wat denk je van meer dan 600 mogelijke afdalingen verdeeld over 8 bergtoppen? Het gebied biedt zowel open plekken maar zeker ook een van de beste plekken ter wereld om door de bomen te skiën. Het gebied bestaat uit 40% voor de vergevorderden (Expert), 40% voor gevorderden (Advanced) en 20% voor de gemiddelde (Intermediate) wintersporters. De langste afdaling is zelfs meer dan 1 kilometer!

Hoe werkt catskiën?
Met een soort van pistebully (gedeelde snowcat) voor maximaal 12 personen word je naar boven vervoerd en daar aangekomen ga je off piste in de poeder en vaak tussen de bomen door weer naar beneden. Daar wacht de snowcat je weer op voor de volgende afdaling. Wil je liever een eigen snowcat? Vanaf 6 personen is het mogelijk om een private cat te reserveren. Vraag ons naar een prijs op maat voor kleinere gezelschappen.

Welke niveau's zijn er bij het catskiën?
De groepen worden onderverdeeld in verschillende niveaus. Je dient je niveau bij boeking aan ons door te geven, zodat je bij de juiste groep wordt ingedeeld: Intermediate met minimale off piste ervaring, Advanced voor off piste skiërs en boarders met ervaring in de poeder en het ultieme niveau van Expert voor de wintersporters die elke uitdaging aankunnen in de sneeuw. Deze operator heeft zelfs een 'Uber Expert' optie voor de allerbesten uit de 'industry, dus laat het ons weten als jij in die categorie je hart sneller wilt laten kloppen!

Moet ik al ervaring hebben om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je fit bent en dat je tenminste een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. We kunnen je hierover meer informatie geven zodat je weet bij welke groep je je moet aanmelden. Het helpt enorm als je al ervaring met off piste skiën/boarden hebt. Je kunt eventueel tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Tevens mag je ook je eigen drankjes en snacks meenemen in de snowcat. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven. Op een gemiddelde dag maak je tussen de 8 en 10 runs.

Catski Big Red Cats Duur Prijs pp voorseizoen Prijs pp seizoen
1 seat in een gedeelde cat tot 12 pers. inclusief lunch 1 dag € 530 € 580
Private cat tot 12 pers. inclusief lunch 1 dag € 5.920 € 6.380
Voorseizoen prijs tot 15 januari 2024. Seizoen prijs vanaf 15 januari 2024.
Prijzen seizoen 2023-2024