• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Catskiën in Canada kan fantastisch in Jasper

Catski Jasper

Een verwarmde snowcat wacht je op om te gaan catskiën, vanaf de top van de bergkam wordt je getrakteerd op een spectaculair panoramisch uitzicht op de omgeving. Fantastisch! Maar wat is catskiën nu precies? Catskiën is een vorm van begeleid backcountry skiën. Je wordt met een snowcat naar boven gebracht. Een snowcat is een pistebully met een cabine achterop. Terwijl de skiërs en boarders van de (off piste) afdalingen genieten, gaat de snowcat weer naar beneden om je daar op te pikken voor een volgende afdaling. In een cat gaan 14 personen dus je zult die dag ook andere enthousiaste wintersporters ontmoeten. De organisatie Cariboo Cat Skiing ligt net ten noorden van het dorp Valemount (ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Jasper) in de Cariboo Mountains. Men gaat er van uit dat je op eigen gelegenheid (met de huurauto) naar Valemount rijdt. De Cariboos zijn wereldberoemd om hun ongelooflijke sneeuwcondities, wat wil je nog meer?

Waarom liever cat skiën dan heli skiën?
Cat skiën is voordeliger dan heliskiën en wordt ook wel ‘poor man’s heli-skiing’ genoemd. Bij heliskiën is er een kans dat de heli niet kan vliegen door slecht weer, zoals heftige sneeuwval of zeer veel wind. Cats kunnen in principe altijd omhoog en bij heftige sneeuwval wil je natuurlijk juist naar boven om in de poeder te skiën. Je kunt daarnaast tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven. Deze activiteit is dagelijks te reserveren en start om 07.30 uur. Inbegrepen bij deze tour zijn gekwalificeerde gidsen, een lawinetraining, lawine uitrusting en een hele speciale traditie: een middagstop bij de pizzahut op de berg!

Moet ik een ervaren skier of boarder zijn om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. Je bent in goede conditie en het helpt als je een beetje ervaring met off piste skiën/boarden hebt.

Excursie Duur Prijs pp
Catski seat in gedeelde cat van 14 personen 1 dag (8 uur) € 490

Prijzen seizoen 2022-2023