Catskiën in Canada kan fantastisch in Fernie

Catski Fernie

In Fernie bieden we met Fernie Wilderness Adventures dagtrips aan om te catskiën. Catskiën is een vorm van begeleid backcountry skiën. Je wordt met een snowcat naar boven gebracht. Een snowcat is een pistebully met een cabine achterop. Terwijl de skiërs en boarders van de (off piste) afdalingen genieten, gaat de snowcat weer naar beneden om je daar op te pikken voor een volgende afdaling. In een cat gaan 12 personen dus je zult die dag ook andere enthousiaste wintersporters ontmoeten.

Waarom liever cat skiën dan heli skiën?
Cat skiën is voordeliger dan heliskiën en wordt ook wel ‘poor man’s heli-skiing’ genoemd. Bij heliskiën is er een kans dat de heli niet kan vliegen door slecht weer, zoals heftige sneeuwval of zeer veel wind. Cats kunnen in principe altijd omhoog en bij heftige sneeuwval wil je natuurlijk juist naar boven om in de poeder te skiën. Je kunt daarnaast tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Tevens mag je ook je eigen drankjes en snacks meenemen in de snowcat. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven. Op een gemiddelde dag maak je tussen de 8 en 10 runs.

Moet ik een ervaren skier of boarder zijn om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. Je bent in goede conditie en het helpt als je een beetje ervaring met off piste skiën/boarden hebt.

ExcursieDuurPrijs pp laag seizoenPrijs pp hoog seizoen
Catski incl. avalanche uitrusting en lunch1 dag€ 430€ 510
Laag seizoen: Begin december tot 8 januari en na 16 maart 2023.
Hoogseizoen: 9 januari t/m 15 maart 2023.
Prijzen seizoen 2022-2023