Catskiën in Canada kan fantastisch in Fernie

Catski Fernie

In Fernie bieden we met Fernie Wilderness Adventures dagtrips aan om te catskiën. Catskiën is een vorm van begeleid backcountry skiën. Je wordt met een snowcat naar boven gebracht. Een snowcat is een pistebully met een cabine achterop. Terwijl de skiërs en boarders van de (off piste) afdalingen genieten, gaat de snowcat weer naar beneden om je daar op te pikken voor een volgende afdaling. In een cat gaan 12 personen dus je zult die dag ook andere enthousiaste wintersporters ontmoeten. Elke gast krijgt een voedzame, met de hand verpakte lunch aangeboden om een ​​hoog energieniveau te houden. Er is geen verplichte minimum leeftijd, iedereen onder 19 jaar moet vergezeld worden door een ouder/voogd.

Waarom liever cat skiën dan heli skiën?
Cat skiën is voordeliger dan heliskiën en wordt ook wel ‘poor man’s heli-skiing’ genoemd. Bij heliskiën is er een kans dat de heli niet kan vliegen door slecht weer, zoals heftige sneeuwval of zeer veel wind. Cats kunnen in principe altijd omhoog en bij heftige sneeuwval wil je natuurlijk juist naar boven om in de poeder te skiën. Je kunt daarnaast tussen de afdalingen door wat rust krijgen in de snowcat. Je kunt je dan wat opwarmen (de cat is verwarmd) en opdrogen zodat je weer opgeladen bent voor de volgende afdaling. Tevens mag je ook je eigen drankjes en snacks meenemen in de snowcat. Als iemand te moe wordt, kan die persoon zonder de rest op te houden een afdaling lang in de snowcat blijven. Op een gemiddelde dag maak je tussen de 8 en 10 runs.

Moet ik een ervaren skier of boarder zijn om te catskiën?
Er wordt verwacht dat je een gemiddelde tot ervaren skiër of boarder bent. Je moet makkelijk van een Europese rode piste af kunnen en liever nog geen moeite met zwarte pistes hebben. Je bent in goede conditie en het helpt als je een beetje ervaring met off piste skiën/boarden hebt.

Excursie Duur Prijs pp laag seizoen Prijs pp hoog seizoen
1 seat in een gedeelde cat tot 12 pers. inclusief lunch 1 dag € 490 € 565
Huur powder ski's of snowboard (eigen schoenen/stokken verplicht) 1 dag € 40 € 40
Overnachting in de lodge inclusief ontbijt en diner 1 nacht € 150 € 150
Laag seizoen: Opening seizoen (begin december) tot 8 januari 2025 en na 16 maart 2025. Hoogseizoen: 9 januari t/m 15 maart 2025.
Op 24, 25, 26 december en 1 januari zijn ze gesloten.
Prijzen seizoen 2024-2025

Overnachten in de lodge
Je kunt na je catskidag overnachten in de lodge. Het is een eenvoudige blokhut met een ruime woonkamer met een grote massief houten eettafel en een zithoek met een kachel, perfect geschikt om alle verhalen en herinneringen te delen. Hier geniet je ook van een eenvoudig diner met alle gasten van die avond. Geniet van je favoriete (zelf meegebrachte) drankje in de houtgestookte hot tub onder de sterren op het grote terras rond de vuurplaats buiten.

Er zijn 8 slaapkamers voor 1 of 2 personen en 3 daarvan hebben een eigen badkamer. Deze lodge is echt een ervaring op zich. De lodge wordt aangedreven door generatoren en zonne-energie en alleen op de parkeerplaats heb je ontvangst met je mobiele telefoon. Je kunt via ons 1 of meerdere kamers boeken of de hele lodge afhuren. Voor gasten van de lodge wordt een diner gekookt en voor je uitcheckt kun je aanschuiven voor een warm en overvloedig ontbijt. Er is geen bar in de lodge, dat betekent dat je je eigen meegebrachte drankjes mag nuttigen.