• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

squaw valley 1x1.jpg

Squaw Valley

Komt de naam je bekend voor? Klopt, dit skigebied in Californië teert nog steeds op de vergaarde roem van de hier gehouden en voor het eerst op TV uitgezonden Olympische Spelen in 1960 (!) Nu is het vooral bekend als host voor de WorldCup skiën voor dames en heren.

Het skigebied
Met bijna 1500 hectare is dit tevens het grootste skigebied van North Lake Tahoe en de vrijage met het 1000 hectare grote buurskigebied Alpine Meadows (inbegrepen in de skipas maar nog niet met elkaar verbonden, op 15 min. rijden) zorgt voor meer dan voldoende skimogelijkheden. Het opvallend grote aantal skiliften (ruim 40 liften in beide gebieden) zorgt voor een hele goede ontsluiting van de 230 geprepareerde én ongeprepareerde runs, waarvan de verhouding ligt op zo’n 40 – 60%. Voor de echte die-hards is er een absolute must-ski zone, alleen bereikbaar met de iconische stoeltjeslift KT22. Vanaf de top wachten daar uitdagingen met veelzeggende namen als Chute 75 en Nose to fingers.

Squaw Valley skigebied
Maar denk nu niet dat Squaw Valley puur en alleen voor skiërs is. Het mooie is dat het dorp grenst aan een groot bevroren meer, waar ’s winters van alles op wordt gedaan zoals langlauf, hondensledetochten, en sneeuwschoenwandelingen. Tel daarbij op dat Squaw Valley kan bogen op meer dan 300 zonnedagen per jaar en gemiddeld 12 meter sneeuwval en je begrijpt dat dit een skiparadijs in Californië is.

Het dorp
Hier geldt: gezelligheid troef! 18 Jaar geleden gebouwd ten behoeve van de wintersport en dat geeft veel win-winsituaties: ski-in/ski-out, met een kabelbaan, een funitel en stoeltjesliften als vertrekpunten en alles in het dorp bij de hand dankzij de kleinschalige, charmante opzet. Er is een centrale hoofdstraat waarlangs alles te vinden is: de skischool, skiverhuur, sportwinkels én tal van leuke kleine (niet alles is BIG in de USA!) eettentjes en bars, waarvan we hieronder onze favo adresjes noteerden.

Squaw Valley - het dorp
Boven en langs de winkels in de hoofdstraat vind je de condo’s: hele comfortabele appartementen voor 2 -14 personen, met alles erop-en-eran. Wat ons opviel is dat de keukens erg goed zijn ingericht. Net voorbij de hoofdstraat ligt een leuk hotel : Plumpjack Squaw Valley Inn. Ingericht als een gezellige lodge, met sfeervolle kamers en volgens de locals het beste restaurant van het dorp. In Amerika is het heel normaal om in een hotel te gaan eten dus ga hier zeker een avond langs!

De favoriete adresjes
Old Dubliner: een echte Irish Pub en de populairste avondbar
Uncorked: sfeervolle wijnbar met de hele wereld aan wijnen en een selectie van vooral regionale kazen
Fireside Pizzeria: probeer de Thai Curry Chicken Pizza!
Mountainnectar: het adres voor gezonde bagels, wraps en smoothies
Bistro 22: het adres voor een goeie steak
En natuurlijk ga je hier voor een goeie koffie naar de Starbucks, where else?

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
2758
Laagste punt skigebied:
1890
Hoogteverschil:
869
Gemiddelde sneeuwval:
11,4 m
Skigebied:
1457 ha
Langste afdaling:
5,1 km
Aantal liften:
42
Afdalingen:
230
Eenvoudig:
8 %
Gemiddeld:
33 %
Gevorderd:
59 %
Expert:
0 %

De reis

Vliegveld:
San Fransico / Reno
Rechtstreeks vliegen:
San Francisco ja, Reno nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
11 uur / vanaf 14 uur
Transfer tijd:
3 uur 20 min. / 55 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
midden mei

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
charmant en gezellig
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen