• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Corona voorwaarden na 1 oktober

Corona voorwaarden na 1 oktober

Nieuws14 juli 2020
Else Schepers

Als je van plan was om een offerte te vragen voor een mooie winterreis, dan is nu een beter moment dan ooit tevoren. Als je het aan durft om nu te boeken belonen we je met veel aandacht, scherpe prijzen en super flexibele annuleringsvoorwaarden.

Tot 1 oktober gratis annuleren, no questions asked

We willen dat je zonder risico en zonder verplichting nu je droomreis kunt boeken. Daarom bieden wij aan dat je jouw reis mag annuleren tot 1 oktober aanstaande. No questions asked. Dus niet alleen als je wilt annuleren door een corona gerelateerde maatregel maar in alle gevallen. En we beloven je niet alleen dat je zonder kosten kunt annuleren, maar ook dat je jouw aanbetaling terug krijgt, dus geen voucher of een tegoed, maar je ontvangt de aanbetaling van ons terug op je rekening.

Wat gebeurt er na 1 oktober?

Na 1 oktober is het gevaar helaas nog niet geweken. Komt er nog een golf? Is het land waar je naar toe wilt tegen die tijd wel veilig genoeg? Vragen die ons ook bezig houden. Daarom gaan we voor iedere reis de voorwaarden zo flexibel mogelijk invullen. In de laatste weken voor je reis geldt dat we net als tijdens de uitbraak in maart dagelijks de stand van zaken inventariseren en je heel goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als er een corona uitbraak is (zodanig dat er niet gereisd kan worden) wordt de reis door ons geannuleerd.

Niet kunnen reizen of niet willen reizen

Op het moment dat wij (de reisorganisatie) de reis annuleren ontvang je altijd je reissom 100% terug. Het ongewisse zit in het verschil tussen niet kunnen reizen of niet willen reizen. Als het niet kan, zoals door een inreisverbod of een lokale uitbraak waardoor je in quarantaine zou moeten, dan annuleren wij de reis en krijg je 100% terug. Als het wel kan omdat technisch de reis uitgevoerd kan worden maar jij toch liever niet wilt gaan, dan moet jij zelf annuleren en dat is conform onze voorwaarden. Kort voor vertrek annuleren is duur, hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe duurder het is. Wij kennen geen verzekeringen die dat risico dekken. Die enkele verzekeringen die er waren (zoals een specifieke pandemie verzekering) zijn inmiddels niet meer af te sluiten.

Aanpassingen ter plaatse

Wij vinden dat je op dit moment alleen moet boeken als je weet dat je ook echt gaat reizen als het kan. Als je twijfelt kun je beter nog even wachten. Wij willen natuurlijk niets liever dan reizen voor je regelen maar reizen in deze periode vergt een flexibele mindset. Dat betekent dat je er voor kiest dat je ook rekening houdt met eventuele aanpassingen ter plaatse, zoals het dragen van een mondkapje in het vliegtuig of op de bestemming of minder mensen in een gondel lift (lees: een mogelijke wachttijd bij de lift) of minder aanbod bij het ontbijtbuffet of een gesloten hottub. Als er aanpassingen gedaan moeten worden omwille van de veiligheid van mensen, wordt dit eenzijdig geregeld en ontvang je niet perse een korting of tegemoetkoming. Als het een aanpassing is waardoor je reis echt anders wordt, dan zal er uiteraard een passende oplossing gezocht worden. Stel je hebt een activiteit met diner geboekt en het diner kan niet meer plaatsvinden, dan zal er uiteraard een compensatie zijn. Als het ontbijt echter van een riant buffet in een eenvoudig take away ontbijt verandert, is dat een noodzakelijke aanpassing waarvoor je geen restitutie kunt vragen. In deze tijd wordt van iedereen verwacht dat men zich flexibel opstelt en prettig gedraagt. Zoals ze in Canada zeggen: stay calm, be friendly. In ruil voor deze flexibiliteit heb je de pistes bijna voor jezelf en betaal je een hele scherpe prijs. Die scherpe prijs is vooral nu, die wordt weer hoger naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boek nu zonder risico

Omdat je nu nog kunt annuleren zonder opgave van reden tot 1 oktober kun je nu sowieso zonder risico boeken. Wij vertellen je ruim voor 1 oktober voor jouw reis hoe flexibel de voorwaarden daarna er uit zien zodat je op basis van die informatie kunt beslissen of je annuleert of je de reis wilt aanhouden.

Je kunt je reis tot 1 oktober gratis annuleren bij Wintersport Canada Amerika ivm corona

Wij repatriëren je 

We nemen onze verantwoordelijkheid. Je boekt bij ons een pakketreis dus wij repatriëren je als we je terug moeten halen naar Nederland. Dat deden we afgelopen winter en dat doen we de komende winter ook, laten we hopen dat het niet nodig is, maar als het aan de orde is, halen wij je terug. En als er iets met ons gebeurt, dan is jouw reissom gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Makkelijker en mooier kunnen we het niet maken. Wel duidelijker, vandaar deze uitleg.  

Heb je vragen? Bel ons op 0162 497500, we nemen alle tijd voor je! Mailen kan ook op info@wintersportcanadaamerika.nl

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte