• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Corona voorwaarden na 1 oktober

Corona voorwaarden na 1 oktober

Nieuws 1 januari 2021
Else Schepers

Aanvullende voorwaarden van toepassing zijn na 1 oktober 2021 

Je hebt een reis geboekt met vertrekdatum in de winter van 2021/2022 en je hebt geen gebruik gemaakt van de gratis annuleren optie tot 1 oktober 2021. Hoe gaat het dan verder? Het is natuurlijk nog niet 100% zeker dat je reis doorgang kan vinden. Wij nemen altijd persoonlijk contact met je op of je reis doorgaat. In de 4-6 weken voorafgaand aan je reis nemen we de definitieve beslissing, maar over het algemeen geldt:  

  • Als de grenzen gesloten zijn annuleren wij de reis
  • Als er een verbod van overheidswege geldt op reizen, annuleren wij de reis
  • Als er een corona uitbraak is (zodanig dat er niet gereisd kan worden) annuleren wij de reis 
  • Als er ter plaatse zware beperkingen (zoals quarantaine) geldt, annuleren wij de reis

Op het moment dat wij (de reisorganisatie) de reis annuleren gaan we in overleg met je of je jouw reis naar een later tijdstip wilt omboeken of dat je liever je geld terug wilt. Als jouw reis wel doorgang kan vinden maar je wilt toch niet reizen, dan moet je zelf de reis annuleren en dat is conform onze voorwaarden, wij maken hierop geen uitzondering. Kort voor vertrek annuleren is duur; hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe duurder het is. Wij kennen geen verzekeringen die dat risico dekken. Wij vinden daarom dat je op dit moment alleen moet boeken als je weet dat je ook echt gaat reizen als het kan en dat je een annuleringsverzekering moet afsluiten.

Reizen in deze periode vergt een flexibele mindset. Dat betekent dat je er voor kiest dat je ook rekening houdt met eventuele aanpassingen ter plaatse, zoals het dragen van een mondkapje in het vliegtuig of op de bestemming of minder mensen in een gondel lift (lees: een mogelijke wachttijd bij de lift) of minder aanbod bij het ontbijtbuffet of een gesloten hottub. Als er aanpassingen gedaan moeten worden omwille van de veiligheid van mensen, wordt dit eenzijdig geregeld en ontvang je niet perse een korting of tegemoetkoming. Als het een aanpassing is waardoor je reis echt anders wordt, dan zal er uiteraard een passende oplossing gezocht worden. Stel je hebt een activiteit met diner geboekt en het diner kan niet meer plaatsvinden, dan zal er uiteraard een compensatie zijn. Als het ontbijt echter van een riant buffet in een eenvoudig take away ontbijt verandert, is dat een aanpassing waarvoor wij geen restitutie verlenen.

Als er een onderdeel van je reis komt te vervallen, is dit geen reden om je reis te mogen annuleren. Als het onderdeel bepalend is voor je reis, dan gaan we in overleg en zullen we de reis voor je annuleren. Als je bijvoorbeeld een heliski reis hebt geboekt waarbij je meerdere dagen een verblijf met heliski hebt geboekt en er kan niet gevlogen worden in verband met de lokale beperkingen, dan gaan wij de reis annuleren of naar een later tijdstip boeken. Als je een reis hebt geboekt en er valt een excursie uit waardoor je bijvoorbeeld die dag niet kunt sneeuwscooteren of heliskiën, dan is dat geen reden om de hele reis te annuleren.

In deze tijd wordt van iedereen verwacht dat men zich flexibel opstelt en prettig gedraagt. Zoals ze in Canada zeggen: stay calm, be friendly. In ruil voor deze flexibiliteit heb je de pistes bijna voor jezelf en betaal je een hele scherpe prijs. Die scherpe prijs is vooral nu, die wordt weer hoger naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Je kunt je reis tot 1 oktober gratis annuleren bij Wintersport Canada Amerika ivm corona

Wij repatriëren je

We nemen onze verantwoordelijkheid. Je boekt bij ons een pakketreis dus wij repatriëren je als we je terug moeten halen naar Nederland. Dat deden we afgelopen winter en dat doen we de komende winter ook, laten we hopen dat het niet nodig is, maar als het aan de orde is, halen wij je terug. En als er iets met ons gebeurt, dan is jouw reissom gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. 

Heb je vragen? Bel ons op 0162 497500, we nemen alle tijd voor je! Mailen kan ook op info@wintersportcanadaamerika.nl

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte