Bekijk data & prijzen

Reis omschrijving

Wintervakantie Fernie
+31(0)20 211 7818
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief

Fernie Alpine Resort is een klein ski resort, speciaal gebouwd voor de wintersport en het ligt aan de voet van de berg. Het is een perfecte bestemming want in 3 uur rijden vanaf Calgary ben je in Fernie, in het hart van de Elk Valley.

In Fernie verblijf je ‘down town’ of ‘on mountain’. Als je snel de pistes op wilt, kies je het beste voor het skidorp ‘on mountain’. Daar voel je je al gauw thuis: het is knus, overzichtelijk en het ligt prachtig tussen de bomen. De accommodaties liggen veelal aan de piste. Het skidorp heeft één centraal plein waaraan de daylodge en enkele restaurants liggen. Als je op je gemak wilt opstarten ’s ochtends en ’s avonds lekker door de stad wilt slenteren, is down town de plaats waar je je accommodatie moet boeken.

Met ruim 140 pistes, vijf bowls en een perfecte beginnerszone is Fernie een skigebied voor elk niveau skiër of snowboarder. In combinatie met een gemiddelde sneeuwval van zo’n negen meter per jaar (!) is dit de ideale wintersportbestemming. Voor de beginnende skiërs en snowboarders is het onderste gedeelte van de berg perfect. Ben je klaar voor wat meer uitdaging ga dan de Lizard Bowl in waar lekker veel blauwe pistes naar beneden leiden. De gevorderde skiërs en snowboarders kunnen hun geluk op in de Lizard, Currie en Cedar bowl waar brede blauwe afdalingen als Cascade and Bow liggen te wachten. Voor afdalingen tussen de bomen (deze afdalingen worden glades genoemd) is Timber Bowl uiterst geschikt. Ook experts hoeven zich in Fernie niet te vervelen. Elke bowl beschikt ook over zeer avontuurlijk en uitdagend terrein.

In deze reis vertrek je op zaterdag uit Nederland en kom je diezelfde dag nog aan in Canada. Bij aankomst op de luchthaven van Calgary staat je transfer klaar waarmee je naar Fernie gaat om daar 7 nachten te verblijven. Je 5 daagse liftpas is geldig voor het skigebied van Fernie, zodat je ook nog een dag over houdt om een leuke activiteit toe te voegen aan je vakantie, zoals catskiën. Als je liever 6 volle dagen wilt skiën, kan dat natuurlijk ook, dan boeken we een extra dag liftpas voor je.

Deze reis is de meest voordelige variant om een week in Fernie te gaan wintersporten. Kies je reisgezelschap (aantal personen) en je vertrekdatum en bekijk de prijzen. Als je liever langer dan een week wilt gaan of op een andere dag wilt vertrekken, vraag dan een offerte op maat aan.

Als je op een prijs klikt, zie je totale reissom in de kassabon en kun je dan een offerte aanvragen voor die reis. De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vlucht en de maximale vroegboekkorting. Als je een offerte aanvraagt, controleren wij alle prijzen en ontvang je een offerte per email.

Dagprogramma

Afstandentabel

Reviews

Retourvlucht in Economy klasse met 1 overstap
Ruimbagage 1 koffer van 23 kg
Gratis je eigen skimateriaal meenemen op de vlucht
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen
Retourtransfer Calgary Airport - Fernie
Accommodatie 7 nachten op basis van logies
Liftpas 5 dagen Fernie
Gratis rondleiding met mountainhosts
Alle lokale en provinciale belastingen en taxen
Persoonlijke pagina met alle reisinformatie
Assistentie tijdens je reis (24/7)
Dossierkosten € 40 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
Kosten voor reistoestemming ETA (CAD 7 per persoon, 5 jaar geldig)
Excursies en activiteiten
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden tenzij genoemd in de prijstabel
Verzekeringen
Rechtstreekse vlucht ipv vlucht met overstap
SUV huurauto ipv luchthaventransfers
Extra dag liftpas
Huur skimateriaal
Skiles
Excursies
Verzekeringen
De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse van de vlucht en de maximale vroegboekkorting. Ons systeem maakt geen koppeling met de dynamische prijzen waardoor het kan voorkomen dat de gepubliceerde prijs niet meer door ons bevestigd kan worden. Als je een offerte aanvraagt, controleren wij de prijs en ontvang je binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte met de definitieve prijs en alle details van de reis.