Reis omschrijving

Wintervakantie Salt Lake City
+31(0)20 211 7818
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief

Je hebt misschien al op onze site gelezen dat er in de winter rechtstreeks van Amsterdam naar Salt Lake City gevlogen wordt. Salt Lake City is een gezellige stad met honderden restaurants en bars én het ligt perfect tussen diverse skigebieden. In deze reis verblijf je in een hotel in Salt Lake City en ski je afwisselend in Alta, Snowbird, Solitude en Brighton met de Salt Lake Ski Super Pass. De hotels die we voor deze reis aanbieden kunnen variëren van een eenvoudig 3 sterren hotel tot een hotel in de meest luxe klasse, helemaal afhankelijk van jouw budget en jouw smaak. Als je zin hebt om in verschillende gebieden te skiën maar geen zin hebt om telkens te verhuizen, dan is dit de perfecte kans. Goed om te weten: van de 4 skigebieden waarvoor we de skipas aanbieden, is Alta voor skiërs only, in dit skigebied worden geen snowboarders toegestaan.

Vanuit je centrale middelpunt, je hotel in Salt Lake City, neem je de skibussen naar alle bestemmingen, de skibus is gratis bij de Salt Lake Ski Super Pass. Als je liever zelf rijdt met een eigen huurauto, kunnen we dat ook voor je regelen.

Bekijk de Youtubefilm (16 min.) van Ronald Nooter, hij maakte deze reis eind januari 2020 en het geeft je een goed beeld van het hotel en de skigebieden.

Alta
Alta is de lokale favoriet in Utah als het gaat om het echte poedersneeuw skiën. Gelegen aan het eind van de Little Cottonwood Canyon (geweldige uitzichten!) op 2600 meter gaat het er prat op jaarlijkse een gemiddelde sneeuwval te hebben van meer dan 12 meter! Dat trekt natuurlijk met name de echte hardcore skiërs, die niets liever willen dan spelen in die fluffy light snow. Die nemen de wat verouderde skiliften voor lief. LET OP: snowboarden is hier niet toegestaan!

Snowbird
Aan de andere kant van de berg en hemelsbreed 1,5 kilometer verder ligt het grotere Snowbird. Skiënd zijn Alta Ski Area en Snowbird met elkaar verbonden. Genesteld in het Wasatch National Forest is de scenery hier een extra attractie. Dat ervaar je het beste vanuit de Scenic Aereal Tram. Met deze grote gondel suis je snel naar het 884 meter hogere Hidden Peak. Andere grote attractie hier: Snowcat Skiing (onder begeleiding van een gids).

Brighton
Mekka voor snowboarders! En dat merk je meteen want het publiek hier is jonger en de prijzen zijn er lager. En je krijgt volop waar voor je geld want Brighton staat er om bekend het grootste avondski-aanbod te hebben. Alle dagen behalve zondag zijn er ’s avonds 3 liften open voor meer dan 200 ha ski & surf fun. Overnachten kun je niet direct in Brighton, dat kun je bijvoorbeeld wel in het nabijgelegen Solitude.

Solitude
Klein maar fijn skiresort en de buur van Brighton. Vele Salt Lake Citizens leerden hier skiën want vooral de toegankelijkheid van de 77 afdalingen voor beginnende en gemiddelde skiërs is hier het sterke punt. Dat maakt van het gemoedelijke Solitude dan ook een ideale familiebestemming. De Food&Beverage faciliteiten én het onderhoud van de accommodaties in Solitude worden beheerd door het sjieke Deer Valley en dat zie je terug in de hoge kwaliteit die je er vindt.

Dagprogramma

Afstandentabel

Reviews

Rechtstreekse vlucht met Delta Airlines
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen
Ruimbagage 1 koffer van 23 kg
7 nachten logies & ontbijt
Verblijf in een standard kamer in Crystal Inn Midvalley Hotel **/*
Gratis wifi in het hotel
Salt Lake Ski Super Pass 6 dagen
Gratis rondleiding in alle skigebieden
Alle lokale en provinciale belastingen en taxen
Persoonlijke pagina met alle reisinformatie
Digitale reisbescheiden
Assistentie tijdens je reis (24/7)
Dossierkosten € 40 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
Kosten voor ESTA (USD 21 per persoon, 2 jaar geldig)
Excursies en activiteiten
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden tenzij genoemd in de prijstabel
Verzekeringen
SUV huurauto of transfer van airport naar hotel
Skihuur
Skiles
De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse van de vlucht en de maximale vroegboekkorting. Ons systeem maakt geen koppeling met de dynamische prijzen waardoor het kan voorkomen dat de gepubliceerde prijs niet meer door ons bevestigd kan worden. Als je een offerte aanvraagt, controleren wij de prijs en ontvang je binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte met de definitieve prijs en alle details van de reis.