Reis omschrijving

Wintervakantie Park City
+31(0)20 211 7818
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief

In deze reis ga je een week op vakantie. Je vertrekt in de ochtend vanaf Schiphol en je staat in de middag (Amerikaanse tijd) in Park City Mountain Resort. Je kunt 6 volle dagen skiën.

Je verblijft in deze reis in Park City in een hotel naar keuze, de vanaf prijs is gebaseerd op een 3 sterren hotel maar vraag ons ook naar de prachtige 4 en 5 sterren hotels om je reis helemaal perfect te maken. Je verblijft in de meeste hotels in Park City op basis van logies en ontbijt en als je kiest voor een appartement is dat op basis van logies. Op 45 minuten rijden van Salt Lake City ligt de oude zilvermijn stad Park City, nu uitgegroeid tot een bruisende en gezellige skibestemming voor wintersporters die ook graag het gevoel van een oude mijnstad willen ervaren.

Park City Mountain Resort, Amerika’s grootste skigebied
Park City Mountain Resort ligt hoog in de Wasatch Mountains en is verspreid over acht pieken met prachtige tree runs en een snow park van wereldklasse. Of je nu met je familie komt, met een groep vrienden of alleen, hier vind je skiterrein voor elke stijl en ieder niveau. De skigebieden van Park City en The Canyons werden in de zomer van 2015 met een lift met elkaar verbonden waardoor het grootste skigebied van Amerika ontstond. Het skigebied draagt sindsdien de naam Park City Mountain Resort. Met deze samenvoeging ontstond het grootste skigebied van Amerika. Park City was host van de Olympische winterspelen in 2002. Je vindt hier een prachtig en goed georganiseerd skigebied met mogelijkheden en uitdagingen voor ieder niveau skiër of snowboarder. De fantastische sneeuwcondities, het avond skiën en een zeer afwisselend terrein zorgen ervoor dat je hier als wintersporter een heerlijke skivakantie beleeft.

Het skigebied staat bekend om de vele mogelijkheden voor de gemiddelde skiër, maar het feit dat het skiteam van Amerika Park City als thuisbasis heeft zegt veel over het expert terrein. De beste skiërs van over de hele wereld komen hier om te trainen op de uitdagende buckelpistes en de uitgezette super slalom. Het onderste deel van het skigebied wordt gekarakteriseerd door lange brede afdalingen in verschillende gradaties en het bovenste deel van het skigebied bestaat uit meerdere bowls en prachtige glade areas voor de experts. Een glade area is het terrein waar je tussen de bomen door skiet. Beginners blijven in eerste instantie aan de voet van de berg rondom de First Time lift.

Lang en glooiend, groots en in een bowl of steil en steiler
Park City Mountain Resort is helemaal geschikt voor skiërs en boarders die van skiën of boarden houden op een natuurlijke berg. Er is een goede variatie tussen zwarte en blauwe pistes. De groene pistes zijn gelegen in het midden-gedeelte van de berg, zij starten bij de Gondola. Beginners kunnen hun technieken goed oefenen op de groene pistes, waar je tussen de middag ook heerlijk kunt lunchen in de Red Pine Lodge. Ruim 40 procent van de pistes is geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. De gebieden rond de liften The Dreamscape en Day Break bieden spectaculaire uitzichten en vele blauwe pistes. Er zijn genoeg lange blauwe pistes om uit te kiezen.

Voor de gemiddelde skiërs en snowboarders is Park City een paradijs. De blauwe pistes die vanaf de King Con lift naar beneden gaan zijn indrukwekkend en voor een top sneeuwkwaliteit neem je de McConkey’s lift omhoog om de Tycoon en Georgeanna pistes af te dalen. Daarnaast heeft Park City ook speciale Signature pistes. Dit zijn zwarte, geprepareerde pistes die fantastisch zijn voor skiërs die zich willen voorbereiden op het steile werk. De experts kunnen hun hart ophalen in de vele bowls. McConkie’s Bowl is de legendarische afdaling van Park City, net zoals de naastgelegen steile afdaling Molly. Jupiter Bowl is het hoogste punt van het skigebied en de dubbel zwarte afdalingen in deze bowl zullen je nog een tijd bijblijven. Om in Puma Bowl te kunnen komen moet je 20 minuten omhoog lopen naar Jupiter Peak. Hier vind je na een nacht sneeuwval de beste poedersneeuw van Park City.

Dagprogramma

Afstandentabel

Reviews

Rechtstreekse vlucht met Delta Airlines
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen
Ruimbagage 1 koffer van 23 kg
Transfer van Salt Lake City Airport naar Park City en vice versa
7 nachten logies & ontbijt in een standard room in Best Western Landmark Inn ***
Gratis wifi in het hotel
Liftpas 6 dagen Park City Mountain Resort
Gratis rondleiding in het skigebied
Alle lokale en provinciale belastingen en taxen
Persoonlijke pagina met alle reisinformatie
Digitale reisbescheiden
Assistentie tijdens je reis (24/7)
Dossierkosten € 40 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
Kosten voor ESTA (USD 21 per persoon, 2 jaar geldig)
Excursies en activiteiten
Persoonlijke uitgaven en fooien
Maaltijden tenzij genoemd in de prijstabel
Verzekeringen
SUV huurauto ipv transfers
Skihuur
Skiles
De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse van de vlucht en de maximale vroegboekkorting. Ons systeem maakt geen koppeling met de dynamische prijzen waardoor het kan voorkomen dat de gepubliceerde prijs niet meer door ons bevestigd kan worden. Als je een offerte aanvraagt, controleren wij de prijs en ontvang je binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte met de definitieve prijs en alle details van de reis.